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CATEGORY:  Entry

Mr. William E. Vajda

Daniel F. Young, Inc.

17 Battery Place North

New York, New York 10004

RE:  Transportation Entry; Prematurely Landed Cargo; Special

     Manifest; 19 U.S.C. 1315; 19 U.S.C. 1552; 19 CFR 4.34(a); 19

     CFR 18.10a

Dear Mr. Vajda:

     In your letter of October 7, 1991, to the attention of the

Carrier Rulings Branch, you requested a ruling on the

interpretation of 19 CFR 4.34(a) as it applies to prematurely

landed cargo.  Your letter has been forwarded to this Division

for direct response.  Our ruling follows.

FACTS:

     You state that on September 30, 1991, a vessel arrived at

the port of New York with cargo manifested for New York and

Norfolk, Virginia.  The vessel was cleared and departed for

Norfolk on October 1, 1991.  After departure from New York, it

was discovered that two containers manifested for Norfolk had

been prematurely landed in New York.

     Because one of the containers prematurely landed in New York

was on a through bill of lading to Baltimore, it was decided to

forgo the option of lading the container on the next available

vessel owned or chartered by the owner of the importing vessel

(see 19 CFR 4.34(a)) and, instead, transport the container in

bond to Baltimore.  In Baltimore it was intended that the

importer would make the appropriate entry.  You state that you

were advised that, pursuant to 19 CFR 4.34(a) and 19 CFR 18.10a,

the prematurely landed container would be required to be

physically moved to the manifested port of discharge (Norfolk)

before being transported to Baltimore. 

ISSUE:

     May merchandise which is prematurely landed from an

importing vessel be transported under an entry for immediate

transportation to a port other than the port of original

destination?

LAW AND ANALYSIS:

     Prematurely landed cargo is cargo arriving in the United

States which is unladed from the importing carrier at a United

States port which the vessel visits before visiting the port for

which the cargo is manifested.  For example, if a vessel arriving

from foreign lands cargo manifested for Norfolk at New York

before the vessels proceeds to Norfolk, that cargo would be

prematurely landed cargo.  The premature landing of cargo may

result in penalties for manifest violations under 19 U.S.C. 1584

(see 19 CFR 4.12).  This ruling does not address the applicabil-

ity of penalties as a result of the premature landing of cargo.

     Section 4.34(a) of the Customs Regulations (19 CFR 4.34(a))

provides special procedures for cargo which was prematurely

landed from a vessel and erroneously left behind by the importing

vessel.  Under these procedures, if permitted by the district

director, the cargo may be transported to the original port of

destination by the next available vessel owned or chartered by

the owner of the importing vessel, provided that the importing

vessel actually entered the original port of destination of the

cargo.  If this alternative is not taken, the cargo is required

to be appropriately entered at the port of premature landing,

forwarded in bond, or sent to general order as unclaimed.  If the

cargo is entered at the port of premature landing or forwarded in

bond from that port, the representatives of the importing vessel

are required to file at the port of premature landing a Cargo

Declaration in duplicate, the original of which the district

director retains and the duplicate of which the district director

forwards to the originally intended port of discharge.

     Section 18.10a of the Customs Regulations (19 CFR 18.10a)

provides procedures for a special manifest.  Under this

provision, merchandise for which no other type of bonded movement

is appropriate ("e.g., prematurely discharged or over[-]carried

merchandise and other such types of movement whereby the normal

transportation in bond procedures are not applicable") may be

shipped in bond from the port of unlading "to the destination

shown on the importing carrier's manifest (manifested port)" when

authorized by Customs.  Under paragraph (b) of this provision,

written application is to be made to the district director where

the merchandise is being held for permission to transport the

merchandise under a special manifest to the manifested port.

     Section 18.10a was added to the Customs Regulations by

Treasury Decision (T.D.) 54544 (1958).  The provision was amended

by T.D. 83-218.  As is made clear by the background to the latter

T.D. (see, Notice of Proposed Rulemaking published in the Federal

Register on January 25, 1983 (48 F.R. 3379), Legal Determination

3550-06, ruling 711164, dated October 18, 1979), the intent of

this provision was to provide a procedure under which merchandise

covered by the procedure could be included in a consumption entry

already filed at the manifested port and subject to the rates of

duty applicable in that consumption entry.  This is explicitly

stated in T.D. 83-218 (see, under SUMMARY, "[t]he use of these

manifest procedures ... allows the importer or carrier to include

the returned merchandise in the original entry summary previously

filed at the manifested port and obtain the rate of duty

applicable to that entry"; see also, second paragraph under

SUPPLEMENTARY INFORMATION, Background).

     Clearly, if the special manifest procedures in section

18.10a are used, the merchandise must be actually transported to

the original port of destination (i.e., the "manifested port"),

as explicitly provided in section 18.10a (see above).  However,

merchandise which is prematurely landed is not required to be

subject to the special manifest procedures in section 18.10a. 

Such merchandise may be transported to a port other than the

"manifested port" under the usual procedures for immediate

transportation (see 19 U.S.C. 1552; 19 CFR Part 18, particularly

sections 18.11 and 18.12).  If the merchandise is so transported,

it may not be entered for consumption on the consumption entry

filed at the manifested port for the merchandise which is not

prematurely landed, as would be the case under section 18.10a. 

Instead, the merchandise would be required to be entered on a

separate consumption entry and, assuming that no quantitative or

tariff-rate quota was applicable, the applicable rates of duty

would be those effective when the transportation entry was

accepted at the port of original importation (i.e., the port of

premature landing) (see 19 U.S.C. 1315(a)(2) 19 CFR 141.69(b)). 

This is explicitly so provided in T.D. 83-218 and the ruling

cited in that T.D. (ruling 711164, cited above).

     If it is elected to transport prematurely landed merchandise

under an entry for immediate transportation, the representatives

of the importing vessel would be required to file at the port of

premature landing a Cargo Declaration which the district director

at that port handles in accordance with 19 CFR 4.34(a).  Also,

the usual procedures for transportation in bond would be

applicable to the movement (see 19 CFR part 18, particularly

sections 18.11 and 18.12).

HOLDINGS:

     (1)  Merchandise which is prematurely landed from an

importing vessel may be transported under an entry for immediate

transportation to a port other than the port of original

destination, under the procedures and conditions described in the

LAW AND ANALYSIS section of this ruling.

     (2)  Merchandise which is prematurely landed from an

importing vessel and which is transported under the special

manifest procedures provided for in 19 CFR 18.10a must be

transported to the port of original destination (i.e., the

"manifested port").

     (The premature landing of cargo may result in penalties

     for manifesting violations under 19 U.S.C. 1584 (see 19

     CFR 4.12).  This ruling does not address the

     applicability of such penalties.)

                              Sincerely,

                              John Durant, Director




