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CATEGORY:  Entry/Liquidation

T.W. Kennard

Senior Vice President

Western Overseas Corporation

813 Pacific Avenue

Tacoma, WA  98409

RE:  Your ruling request concerning theoretical transfer under 19

CFR 19.24; 19 USC 1312(b)(5); credit at one port exports from

another port; 19 CFR 19.23; 19 USC 1312(b)(1)

Dear Mr. Kennard:

     This responds to your letter of February 24, 1992,

concerning the referenced matter.  You presented several possible

transactions that would accommodate your client, Steinweg/Puget

Sound Warehousing Corporation (SPWC), who operates a foreign

trade subzone in Tacoma, WA.  We have reviewed your proposals and

our response follows.  In view of the fact that the answer to

your inquiry is based on Customs long standing interpretation of

the Customs law pertaining to theoretical transfer, a ruling is

not necessary.  This response is an information letter issued

under section 177.1(d)(2) (19 C.F.R. 177.1(d)(2)).

     The facts as we understand them are as follows:  Your

client, SPWC, operates a foreign trade subzone (FTZ) in Tacoma,

WA.  Cerro Sales Corporation (CSC), a client of SPWC, intends to

purchase copper cathode from a domestic supplier and enter that

cathode into the FTZ in zone restricted status for later

exportation.  Cerro Copper Products Company (CCPC), another

client of SPWC, operates a bonded storage warehouse in St. Louis,

MO, wherein imported copper cathode is stored.  CCPC wants to

cancel charges against its storage warehouse bond in St. Louis

upon the entry of the domestic cathode into the FTZ in Tacoma by

CSC.  Alternatively, CCPC would cancel the bond charges upon

exportation of the domestic cathode from the FTZ.  You propose

that this transaction is possible by application of the

theoretical transfer provision of the Customs regulations, 19

C.F.R. 19.24.  That is, CCPC files in St. Louis a CF 7512

withdrawal for exportation as a theoretical transfer of cathode,

identifying the domestic cathode entered into the FTZ (in zone

restricted status) by CSC.  Alternatively, a CF 7512 entry for

immediate exportation from a FTZ is filed in Tacoma, presumably

by CSC, identifying an entry pertaining to cathode entered into

the bonded storage warehouse in St. Louis by CCPC and noting on

the entry the following: "Warehouse withdrawal for exportation

without physical shipment."  A third proposal is to combine

elements of the above two proposals.

     In one of the above ways, you propose that the exportation

of the domestically obtained cathode, either by admission into

the FTZ in zone restricted status or by withdrawal for

exportation from the FTZ, can form the basis for a corresponding

reduction of charges against the bond of the storage warehouse in

St. Louis.

     The theoretical transfer, or transfer of bond charges from

one warehouse bond to another without the physical shipment of

material, is provided under 19 U.S.C. 1312(b)(5) and section

19.24 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 19.24).  The

regulation implements the statutory provision.  The statute, 19

U.S.C. 1312, applies to bonded smelting and or refining

warehouses.  The theoretical transfer provision, subsection

1312(b)(5), applies to transfers of bond charges from one

smelting and/or refining warehouse to another.  These statutory

limitations preclude application of the theoretical transfer to

the situation you have presented.

     Under your scenario, there is a bonded storage warehouse and

a foreign trade subzone.  The former is provided for under 19

U.S.C. 1557 and the latter under 19 U.S.C 81a through u.  The

theoretical transfer provision of 19 U.S.C. 1312(b)(5) simply

does not apply to the situation presented.  Neither 19 U.S.C.

1557 nor 19 U.S.C. 81a-u provide for theoretical transfer.

     You also suggested applicability of section 19.23 of the

Customs Regulations pertaining to the crediting of one warehouse

bond at one port for exportations from another warehouse at

another port (19 C.F.R. 19.23).  This cross-crediting for

exportations is provided for in 19 U.S.C. 1312(b)(1).  Again, it

applies only to smelting and/or refining warehouses and has no

application to the situation you presented.  

     You asked that we recommend a means by which the charges

against the bond at the storage warehouse in St. Louis can be

reduced based on the exportation of cathode from the FTZ in

Tacoma.  We are constrained to state that on the facts presented,

the only way to reduce those bond charges is to withdraw the

cathode from the bonded storage warehouse for consumption or

exportation.  Entry of merchandise into a FTZ in zone restricted

status, or the exportation of merchandise from a FTZ, is a

separate and distinct customs transaction.  Whereas the statutory

scheme governing smelting and/or refining warehouses provides for

maneuverability respecting credits for exportations and transfers

of bond charges, no such maneuverability for transactions between

bonded storage warehouses and foreign trade zones exists.

     If you have any further questions, please contact this

office.

                               Sincerely,

                               John Durant, Director

                               Commercial Rulings Division




