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CATEGORY:  Bonds

Ms. Rebecca Fredricks

Bond Administrator

Boise Cascade Corporation

One Jefferson Square

Boise, Idaho 83728

RE:  Category 1 (Entry) Bond; Addition of Co-Principal; Right to

     Make Entry; 19 U.S.C. 1484; 19 U.S.C. 1641; 19 CFR 113.34

Dear Ms. Fredricks:

     In your letter of March 9, 1992, you ask our advice about

your company's Customs General Term Bond.  Our advice follows.

FACTS:

     You state that a Canadian company [Corporation B] is a

wholly owned subsidiary of your company [Corporation A].  You

state that you have added two Canadian locations to the General

Term Bond of Corporation A.  Your intent in doing this was to

allow an employee (we assume that this employee is employed by

Corporation A) in International Falls, Minnesota, to sign for

imports from the two Canadian locations.  Copies of your

company's General Term Bond and of a Rider to that Bond, enclosed

with your letter, show that the two Canadian locations are

facilities of Corporation B and that the Rider was intended to

amend the "[p]rincipal names and locations" on the General Term

Bond to include Corporation B at these facilities.

     You state that Customs advised you that the International

Falls employee could not sign for imports from the two Canadian

locations because the employee is paid by Corporation A and not

Corporation B.  You ask whether this is so and, if so, whether

your intent could be achieved if the International Falls employee

had a power of attorney from Corporation B.

ISSUES:

     (1)  May an employee of one corporation sign the entry

documents for a second corporation when the second corporation is

a wholly-owned subsidiary of the first corporation?

     (2)  If the answer to ISSUE (1) is negative, may an employee

of the parent corporation sign the entry documents for the

subsidiary corporation if the latter corporation grants a power

of attorney to the employee?

LAW AND ANALYSIS:

     Initially, we note that there may be co-principals on a

Customs bond (i.e., more than one principal) (see 19 CFR 113.34;

see also, Treasury Decision (T.D.), T.D. 84-213, at pages 606

through 609, Volume 18 (1984) of the bound Customs Bulletin). 

However, the addition of a co-principal after execution of a bond

may not be accomplished by a bond rider; it may only be

accomplished by the execution of a new bond (see 19 CFR 113.24;

see also T.D. 84-213, at pages 606 and 607, Volume 18 (1984) of

the bound edition of the Customs Bulletin).  In this case, as

stated in the FACTS portion of this ruling, the rider purports to

add Corporation B as a principal on the bond.  As stated above,

this may not be done.  A bond rider may only be used for the

purposes set forth in 19 CFR 113.24 (i.e., to change the name of

the principal when the change in name does not change the legal

identity or status of the principal; to change the address of the

principal; or to add or delete from a bond trade names and the

names of unincorporated divisions of a corporate principal which

do not have a separate and distinct legal status).

     Basically, we understand the proposal in this case to be to

have an employee of Corporation A make entry for Corporation B

when the latter is a non-resident, wholly-owned subsidiary of

Corporation A.  We assume, for purposes of this ruling, that

Corporation B has the right to make entry under 19 U.S.C. 1484

(i.e., that Corporation B qualifies as the "importer of record",

that it is either the owner or purchaser of the imported

merchandise).  In order to make entry as the importer of record,

Corporation B must have a Category 1 (entry) bond, either in its

own right or as a co-principal with Corporation A on a newly

executed bond (see 19 CFR 113.33; see also discussion above). 

This is true even though Corporation B may be a wholly-owned

subsidiary of Corporation A (i.e., because it is a basic

principle of corporate law that a corporation is a separate and

distinct legal being (a proposition which has been adopted for

Customs purposes, Moberly v. United States, 4 Cust. Ct. 91, 94-

95, C.D. 294 (1940)), and because "a parent corporation and a

subsidiary are in law separate and distinct entities", Tennessee

Valley Authority v. Exxon Nuclear Co., Inc., 753 F.2d 493, 497

(6th Cir. 1985); see also 18 C.J.S. (1990) Corporations, sections

8 and 15).

     Pursuant to the principles of law discussed in the preceding

paragraph, Corporation A may not make entry (through its

employee) for Corporation B, even though the corporations are

parent and subsidiary corporations, because they are separate

legal entities.  Unless Corporation A is the "importer of record"

(see above), it may not make entry (see 19 U.S.C. 1484; see also

19 U.S.C. 1641, under which no person other than a Customs broker

may conduct Customs business (including the making of an entry)

other than solely on behalf of that person).

     Even if Corporation B has the right to make entry and

obtains the proper bond, still to be resolved is the question of

whether an employee of Corporation A may make entry for

Corporation B if the latter corporation gives a power of attorney

to the employee.  To resolve this issue, we must examine the law

governing the principal and agent relationship.

     When two principals may have differing interests (as is

possible with regard to Corporation A and B in this case), it is

a general rule of agency law that an agent may act as such for

more than one of the principals only if there is full disclosure

to, and consent, by both principals (see Amoco Production Co. v.

Jacobs, 746 F.2d 1394 (10th Cir. 1984); Naviera Despina, Inc. v.

Cooper Shipping Co., Inc., 676 F. Supp. 1134 (S.D. Ala. 1987); 2A

C.J.S. Agency Section 32; Restatement (Second) of Agency (1958),

Sections 391, 394).  We have issued a ruling consistent with the

foregoing (see Customs Service Decision (C.S.D.) 81-40, copy

enclosed).

     In C.S.D. 81-40 we held that a parent corporation could not

enter merchandise consigned to its subsidiary.  However, we

stated that an officer of both corporations could file an entry

on behalf of the subsidiary, provided the officer was doing so in

his capacity as an officer of the subsidiary.  We also stated

that a person who was employed by both corporations, but not

employed as an officer, could file an entry on behalf of the

subsidiary, provided that a power of attorney from the subsidiary

was filed with Customs and that the power of attorney stated that

the employee was an employee of the subsidiary and had the

authority to file entries on behalf of the subsidiary (in this

regard, note the special power of attorney requirements for non-

resident principals in 19 CFR 141.36 and 141.37).

     Our conclusions, based on the foregoing, are summarized in

the HOLDINGS portion of this ruling, below.

HOLDINGS:

     (1)  Generally (i.e., unless the circumstances listed in

ISSUE (2) are present), an employee of one corporation may not

sign the entry documents for a second corporation when the second

corporation is a wholly-owned subsidiary of the first

corporation.

     (2)  An employee of the parent corporation may sign the

entry documents for the subsidiary corporation only if:

        (a)  The employee is employed by the subsidiary

     corporation (the employee may be employed by both

     corporations insofar as Customs is concerned);

        (b)  The employee signs the entry documents in his or her

     capacity as employee of the subsidiary corporation;

        (c)  The subsidiary corporation grants a power of

     attorney to the employee specifically stating that the

     employee is an employee of the subsidiary and that the

     employee has the authority to file entries on behalf of the

     subsidiary;

        (d)  The subsidiary corporation meets the special

     requirements for non-resident principals in 19 CFR 141.36

     and 141.37;

        (e)  The subsidiary corporation qualifies as the

     "importer of record" for the merchandise under

     consideration; and

        (f)  The subsidiary corporation has a satisfactory

     Category 1 (entry) bond as either principal or co-principal

     (in this regard, the subsidiary corporation may not be

     added, as principal or co-principal, to the existing bond of

     the parent corporation by means of a rider).

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

Enclosure




