                            HQ 223847

                          June 26, 1992

DRA-2-02-CO:R:C:E   223847  SR

CATEGORY:  Entry/Drawback

Regional Director

Commercial Operations

Suite 801

10 Causeway Street

Boston, MA 02222-1056

RE:  Internal Advice request concerning the destruction of

defective goods to receive drawback, and waiver of the notice

requirement before destruction; 19 U.S.C. 1313(c); 19 U.S.C.

1313(j); 19 CFR 146.52

Dear Sir:

     This request for internal advice was initiated by a letter

dated March 27, 1992, from the Regional Director, Commercial

Operations, of the Northeast Region of Customs.

FACTS:

     Robert Bosch Corporation manufactures and exports various

automotive components.  Bosch receives manufacturing drawback

under TD 81-300.  Bosch performs quality control tests throughout

the manufacturing process.  Articles that do not pass these tests

are moved to a segregated area of inventory for destruction. 

Bosch wishes to destroy the articles that do not work to receive

drawback.  19 U.S.C. 1313(c) provides drawback for merchandise

not conforming to sample or specifications.  This includes

merchandise with latent defects that are not discovered until

they are used.  Because little factual information was provided,

for the sake of this ruling we will assume that the reason that

the merchandise does not pass quality control is because of

latent defects that were not discovered at the time of

importation.

     Bosch also has duty-paid components and/or raw materials

which have become obsolete within three years of the date of

import, which have never been used, and are in the same condition

as when imported.  These articles are taken to a Bosch factory

where they are destroyed by crushing.  They wish to destroy these

articles in order to receive same condition drawback without

giving prior notice to Customs.
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ISSUES:

     (1)  Whether imported articles that do not conform to the

importer's specifications can be destroyed in order to receive

drawback.

     (2)  Whether articles in storage may be destroyed on the

company's premises without notification to Customs.

LAW AND ANALYSIS:

                             ISSUE 1

     Title 19 United States Code, section 1313(c), provides as

follows:

       Upon the exportation of merchandise not conforming to

     sample or specifications or shipped without the consent of

     the consignee upon which the duties have been paid and which

     have been entered or withdrawn for consumption and, within

     ninety days after release from Customs custody, unless the

     Secretary authorizes in writing a longer time, returned to

     Customs custody for exportation, the full amount of the

     duties paid upon such merchandise shall be refunded as

     drawback, less 1 per centum of such duties.

     The statute requires that in order for non-conforming goods

to receive drawback they must be returned to Customs custody for

exportation.  However, merchandise may be considered exported

without an actual exportation if it is entered into a Foreign

Trade Zone (FTZ) in zone restricted status to be destroyed.    

     The importer requests that the requirement of entrance of

the goods into a zone to be destroyed be waived.  Destruction

outside of the zone is allowed, as provided in 19 CFR 146.52(e),

however, this is only for cases in which destruction cannot be

accomplished within the zone.  Bosch has not provided any

evidence that their merchandise cannot be safely destroyed within

the zone.

                             ISSUE 2

     Bosch also wishes to receive drawback on outdated

merchandise that is in the same condition as when imported. 

Bosch wishes to destroy this outdated merchandise at any time

without having to give notice to Customs.  19 U.S.C. 1313(j) 
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provides for same condition drawback as follows:

     (1) If imported merchandise, on which was paid any duty,

     tax, or fee imposed under Federal law because of its

     importation-

          (A) is, before the close of the three-year period

          beginning on the date of importation-

          (i) exported in the same condition as when imported, or

          (ii) destroyed under Customs supervision . . .

     C.S.D. 82-128 states that "destroyed under Customs

supervision" does not require on site observation of the

destruction by Customs but does require the opportunity to

observe the destruction.  However, if the Customs District

Director in Boston is willing, the company should be able to set

up a regular schedule, such as every Wednesday at 3:00, to

destroy the articles.  If Customs agreed to a specific schedule

then the Customs office would have notice and would have the

opportunity to observe the destruction when they feel it

necessary.

     In order to receive drawback, of any type, it is important

that all legal requirements are followed.  The court in Carl

Matuzel Shipping Co., Inc. et al. v. United States, C.D. 2406, 51

Cust. Ct. 8 (1963), states that " . . . compliance with the

provisions of the statute and of the Customs Regulations is

essential before refunds can be allowed as drawback."

HOLDING:

                             ISSUE 1

     Merchandise may be considered to be exported by entrance

into a Foreign Trade Zone in zone restricted status, however, the

requirement of entrance into a Foreign Trade Zone cannot be

waived.  

                             ISSUE 2

     Customs must be given notice of destruction of merchandise  
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in order to have the opportunity to observe the destruction.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

Enclosures




