                            HQ 223989

                        November 18, 1992

ENT-1-03-CO:R:C:E  223989 JRS

CATEGORY:  Entry/Liquidation

Regional Director, Regulatory Audit Division

U. S. Customs Service

Pacific Region

1 World Trade Center, Suite 705

Long Beach, CA 90831-0700

RE:  Request for Internal Advice Regarding Applicability of the

     Merchandise Processing Fee (MPF) to Payments for Assists

     Disclosed After Entry of Merchandise; 19 U.S.C.

     58c(a)(9)(A); 19 U.S.C. 58c(b)(8)(A)(i); 19 U.S.C.

     58c(b)(8)(B); 19 U.S.C. 58c(b)(8)(D)(ii); 19 CFR 24.23

Dear Sir:

     This responds to your request for internal advice (FILE:

AUD:8:O:R MCR, dated May 22, 1992) above-referenced.  Our advice

follows.

FACTS:

     Fujitsu Microelectronics, Inc. (FMI) imports semiconductors

and other electronic components from its parent company, Fujitsu

Ltd. of Tokyo, Japan (FJ).  The imported products originate from

either Japan, Singapore or Malaysia.

     Every quarter, FMI voluntarily disclosed additional payments

it made to the foreign supplier relative to previous

importations.  The payments for assists were mostly for

engineering, design and other similar services incurred outside

of the United States.  The company's correspondence to Customs

disclosing the assists specified the entry number or invoices

associated with the additional charges.  Also, the company

voluntarily tendered the additional duty on the assists related

to previously imported items which were dutiable.  However, the

company did not pay the merchandise processing fee related to the

assists pertaining to either the dutiable or duty free

importations.  The company explained that the user fee was not

paid because they were informed by the responsible import

specialist that the merchandise processing fee does not apply to

assists.

ISSUE:

     Whether payments for assists made by the importer and

disclosed to Customs after the entry of the related merchandise

are subjected to the merchandise processing fee.

LAW AND ANALYSIS:

       The Customs and Trade Act of 1990 (Public Law 101-382,

signed August 20, 1990) amended the law pertaining to the

merchandise processing fee (MPF) by restructuring the ad valorem

fee set forth in 19 U.S.C. 58c(a)(9) and (10) to conform it to

the international obligations of the United States under GATT. 

Section 111(b)(2) of the Act amended 19 U.S.C. 58c by providing,

in pertinent part, the following under 19 U.S.C. 58c(b)(8)(A)(i): 

"the fee charged under subsection (a)(9) for the formal entry or

release of merchandise may not exceed $400 or be less than $21." 

Under 19 U.S.C. 58c(a)(9), an ad valorem fee of .17% is imposed

on all formal entries for consumption and warehouse withdrawals

for consumption.

     Section 19 U.S.C. 58c(b)(8)(D)(ii) provides:  "The fee

charged under subsection (a)(9) or (10) of this section with

respect to processing of merchandise shall ... except as

otherwise provided in this paragraph, be based on the value of

the merchandise as determined under section 1401a of this title."

     The preferred method of appraisement is transaction value

which is defined by Section 402(b)(1) of the Tariff Act of 1930,

as amended by the Trade Agreements Act of 1979 (TAA, 19 U.S.C.

1401a(b)) as "the price actually paid or payable for the

merchandise when sold for exportation to the United States" plus

certain additions specified in 402(b)(1)(A) through (E).  The

term "price actually paid or payable" is defined in TAA section

402(b)(4)(A) as: 

     ...the total payment (whether direct or indirect...) made,

     or to be made, for imported merchandise by the buyer to, or

     for the benefit of, the seller.

The amounts actually paid to the seller should be included in the

price actually paid or payable, or included in the transaction

value of the merchandise as an addition to the price actually

paid or payable as "the value, apportioned as appropriate, of any

assist," pursuant to Section 402(b)(1)(C).  Any amount included

in the price actually paid or payable as an assist is dutiable. 

An assist, however, may be apportioned in a reasonable manner

appropriate to the circumstances and in accordance with generally

accepted accounting principles.  19 CFR 152.103(e).  Assists must

be declared at the time of entry.  Whether the assists are

itemized separately from the purchase price or included in the

purchase price listed on an invoice (19 CFR 141.86(a)(11) is left

to the discretion of the importer.  In either case, the assist

must be part of the entered value on the CF 7501.

     From the facts provided, it appears that the payments made

by the importer to the seller, or the assists provided by the

importer to the seller are to be included in the transaction

value of the imported merchandise.  Payments for assists

disclosed by FMI should be subjected to the MPF, irrespective of

whether the related merchandise was dutiable or free since they

are part of the value of the merchandise.  The payments made by

FMI increased the value of the imported products and are thus

part of the appraised value of the imported merchandise. 

     We agree with your analysis of the statute.  The assists

pertained to products which do not fall under Chapter 98 of the

Harmonized Tariff Schedule of the United States (which is exempt

from the MPF with the exception of subheadings 9802.00.60 and

9802.00.80); the imported products did not originate from a U.S.

Insular Possession, a least developing or Caribbean Basin

Initiative country; and the payments made by FMI increased the

value of the imported products.  19 U.S.C. 58c(b)(8)(B); 19

U.S.C. 58c(b)(8)(D)(ii).

     If a liquidation of an entry occurred without taking into

account an assist, Customs may voluntarily reliquidate, within

ninety days of the original liquidation, and assess the MPF on

the increased value of the imported product on reliquidation.  

19 U.S.C. 1501.

     The liability for the payment of all duties on the part of

the importer may be enforced "notwithstanding the fact that an

erroneous construction of law or regulation may have enabled the

importer to pass his goods through the customhouse without

payment."  19 CFR 141.1(b).  We note that under 19 U.S.C.

58c(g)(3) and 19 CFR 24.23(e), all administrative and enforcement

provisions of the Customs laws and regulations relating to

Customs duties apply to the MPF, as well as to all Customs user

fee provisions.  

HOLDING:

     Payment for assists made by the importer and disclosed to

Customs after entry of the related merchandise are subjected to

the MPF.  

                               Sincerely,

                               John Durant, Director 




