                             HQ 544684

                           July 31, 1992

  VAL CO:R:C:V 544684 TLL/ML

  CATEGORY: Valuation

  Richard H. Abbey, Esq.

  2121 K Street, N.W.

  Washington, D.C. 20037

  RE:   Dutiability of Payments Made to Related Overseas Employees 

   and The Necessity of Reporting The Payments to Customs

  Dear Mr. Abbey:

      This is in response to your letter dated March 20, 1991, and

  pursuant to a meeting on August 1, 1991, held at Headquarters,

  attended by you and members of my staff. You request a ruling

  regarding the dutiability of certain monthly payments made by 

  your client, Brenco Apparel Inc. of Dallas, Texas, (hereinafter

  referred to as the "importer"), to its employees in New Delhi,

  India, (hereinafter referred to as the "employees").  You further

  inquire as to the necessity of reporting these payments to 

  Customs.  We regret the delay in responding.

  FACTS:

      You state that the importer is a wholly owned subsidiary of

  Brenner International, Inc., a publicly traded Delaware

  corporation, involved in the manufacture of ladies' wearing

  apparel. The importer is the importing arm of Brenner.  The 

  importer has hired a manager, who in turn has hired four other

  employees in India, all of whom are engaged in activities which

  you state are normally associated with a "buying agent", yet no

  written agency agreement exists.  On behalf of the importer, the

  overseas manager and the employees will identify and select

  manufacturers, obtain prices on samples, survey the market for 

  new styles, assist in the negotiation of prices, execute purchase

  orders, inspect the finished goods and sign inspection

  certificates. The staff overseas works exclusively for the 

  importer and it neither manufactures nor buys and sells 

  merchandise independently. Further, purchase orders are executed

  and letters of credit for merchandise are opened between the

  importer and the manufacturer of the merchandise.

   We note that your letter does not state that the 

  manufacturer is the seller of the exported merchandise.

  Nonetheless, we have assumed for purposes of this response that 

  the manufacturer is the seller of the exported merchandise. You

  have stated that none of the parties (manager and employees
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  included) are related to the manufacturer.  Additionally, no

  payment, direct or indirect, is made by the manager or through

  the manager to a manufacturer. (Please note, we are assuming 

  that this last sentence means that none of the payments made to 

  the manager/agent or its employees inures to the benefit of the

  manufacturer).

      You state that the importer transfers money monthly to the

  manager which is used to pay all of the overseas employees'

  salaries, the rent, telephone bill and fax bill. Counsel stated

  that the money is not linked in any way to specific, 

  identifiable importations by the importer.

  ISSUE:

      Whether payments made by the importer to its employees are a

  dutiable part of transaction value.

  LAW AND ANALYSIS:

      The transactions described by counsel are prospective, 

  current and completed transactions as found in 
177.1(a)(1) and

  (2), Customs Regulations (19 CFR 177.1(a)(1) and (2)). Current 

  or completed transactions will normally be resolved by the 

  Customs Service office involved in that transaction.  Therefore, 

  we will respond to counsel's request as it pertains to pending

  transactions in conformance with the facts as stated above.

      For purposes of our response, we are assuming that 

  transaction value, the preferred method of appraisement is

  appropriate, given counsel's statement that the buyer and seller 

  of the merchandise are unrelated as that term is defined in 

  section 402(g) of the Tariff Act of 1930, as amended by the Trade

  Agreements Act of 1979 (TAA; 19 U.S.C. 1401(g)). Transaction 

  value is defined in section 402(b) of the TAA, as "the price

  actually paid or payable for the merchandise when sold for

  exportation to the United States", plus certain enumerated

  additions. The term "price actually paid or payable" is defined 

  in section 402(b)(A) of the TAA as:

        ...the total payment (whether direct or indirect...) 

        made, or to be made, for imported merchandise by the 

        buyer to, or for the benefit of, the seller.

      It has consistently been the position of the Customs Service

  that all monies paid to the seller or a party related to the 

  seller are part of the "price actually paid or payable" for the

  imported merchandise. (See, TAA #6) This position was reaffirmed 

  by the court in Generra Sportswear Company v. United States, 905

  F.2d 377 (Fed.Cir. 1990). Inasmuch as under the facts presented

  these payments are not to the seller or a party related thereto, 
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  they are not part of the price actually paid or payable and under

  these circumstances are not part of transaction value.

      In addition, it should be noted that the stated services to 

  be performed by the employees appear to be typical of those

  performed by a buying agent and consequently, otherwise

  nondutiable. (See, New Trends v. United States, 10 CIT 637,645 

  F. Supp. 957 (1986)) Counsel stated that the invoices (or 

  purchases orders) will be opened between the importer and the

  manufacturer, consistent with HRL 542141 (TAA #7) dated September

  29, 1980. Both factors support our finding the payments made to 

  the employees would not be added to the "price actually paid or

  payable" under 
402(b)(1)(B). See, 544396, dated May 14, 1990.  In

  sum, these payments are not part of the transaction value of the

  merchandise.

      Finally, under the factual circumstances presented we 

  believe it is appropriate to allow the concerned field officer to

  decide the question as to whether these payments should be 

  reported to Customs.

  HOLDING:

      Under the circumstances, payments by the buyer to its 

  employees abroad are not part of transeetion value.

                                 Sincerely,

                                 John Durant, Director

                                 Commercial Rulings Division

