                            HQ 734145

                         April 13, 1992

MAR-2-05 CO:R:C:V 734145 NL

CATEGORY: Marking

Ms. Mary Beth Moran

Customer Service

The Buffalo Customhouse Brokerage Co., Inc.

Peace Bridge Plaza Warehouse

Suite 211

Buffalo, NY 14213

RE:  Country of Origin Marking - Baskets with Plastic Inserts;

     Combining and Composite Goods; HQ 088527; T.D. 91-7.

Dear Ms. Moran:

     This is in response to your request for a ruling dated

December 19, 1990, on behalf of your client, Par Pak Ltd.  This

ruling will address the required country of origin marking; a

previous Headquarters ruling, HQ 088527 (April 18, 1991),

considered classification and eligibility for reduced duty under

the U.S.-Canada Free Trade Agreement (FTA).

FACTS:

     The imported articles consist of a bamboo basket of Chinese

origin and a plastic tray and dome of Canadian origin.  The

plastic articles are manufactured to fit into the basket snugly;

the combined parts form a container and will be used in catering

and similar businesses to transport, serve and display food

items.  The articles will be imported from Canada unassembled,

with fifteen of each part per container.  A photocopy of the

proposed marking of the containers was submitted for

consideration.  The marking reads, "Wicker Trays - Product of

China, Plastic Domes/Trays Product of Canada".  It is not

indicated whether Par Pak intends to mark the baskets and trays

individually.

     Our related ruling found that the articles were classifiable

under Heading 4602, Harmonized Tariff Schedule of the United

States (HTSUS), which provides for basketwork, wickerwork, and

other articles made up of plaiting materials.  The plastic tray

and dome were found to be part of a composite good whose

essential character, in accordance with General Rule of

Interpretation (GRI) 3(b), was that of a bamboo basket.  As to

dutiability, HQ 088527 found that the classification under the

HTSUS of the Chinese-origin basket was not changed by the

addition of the Canadian plastic materials.  Thus, as imported

together into the U.S. the baskets and plastic pieces were

treated for duty purposes as products of China and not Canada.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements

applicable to these articles?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.

     With respect to country of origin marking the question is

whether the plastic tray and dome must be identified as to their

Canadian origin separately from the Chinese baskets.  Customs has

recently addressed the principles governing the marking of

composite and combined articles.  See T.D. 91-7, 25 Cust. B. &

Dec. No. 2/3 (January 16, 1991).  In that decision we stated that

the classification of articles for tariff purposes as composite

goods is not determinative of of the country of origin marking

requirements of the materials or components which comprise the

composite article.  For purposes of 19 U.S.C. 1304, the relevant

inquiry marking is whether the materials or components have been

substantially transformed as a result of their inclusion in the

composite good.  If so, they will be subject to marking as

products of the country where the last substantial

transformation took place prior to importation into the U.S.  If

not, they are subject to marking as articles originating in their

various countries of growth or manufacture.

     In this case, the combining of the basket with the plastic

tray and dome in Canada does not effect a substantial

transformation.  The articles are merely placed together, and the

basket would still have its function independently of the plastic

dome and tray.  The latter articles enhance the functionality of

the basket, but do not acquire the essential character of the

basket when combined with it.  Rather, they retain their identity

as separate articles which in this case are products of Canada.

Moreover, the domes and trays are sufficiently important to the

character of the composite good that it would not be appropriate

to treat them as insignificant items.  Under the "common sense"

approach described in T.D. 91-7, it is our opinion that the domes

and trays are subject to marking in their own right.

Accordingly, we conclude that the plastic domes and trays are

required to be marked as articles of Canadian origin and the

baskets as articles of Chinese origin.

     If the baskets with domes and trays are imported and sold

in boxes of fifteen to caterers and similar establishments for

their own use in the U.S., marking the countries of origin of

the baskets, domes, and trays on these boxes will satisfy the

country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and Part

134, Customs Regulations.  Under these circumstances such

purchasers would be the ultimate purchasers within the meaning of

19 U.S.C. 1304, and marking on the boxes in which the articles

reach them will be sufficient.  See 19 CFR 134.32(d).  Provided

that Customs officials are satisfied that in all foreseeable

circumstances the baskets, domes and trays will reach the

ultimate purchasers in the U.S. in these properly marked

containers, they will not be required to be individually marked.

The marking proposed for these boxes, i.e., "Wicker Trays -

Product of China, Plastic Domes/Trays Product of Canada", will

satisfy the country of origin marking requirements.

HOLDING:

     In accordance with T.D. 91-7, the imported baskets, domes

and trays are required to be separately marked with their own

countries of origin.  Alternatively, assuming these articles are

imported in properly marked boxes and that Customs officials at

the port of entry are satisfied that the articles will reach the

ultimate purchasers in these boxes, individual marking is not

required.  The marking proposed for the boxes in which the

baskets, domes and trays will be imported, described above,

satisfies the requirements of 19 U.S.C. 1304 and Part 134,

Customs Regulations.

                                   Sincerely,

                                   John Durant

                                   Director, Commercial

                                   Rulings Division

