                            HQ 734393

                         March 20, 1992

MAR-2-05 CO:R:C:V 734393 NL

CATEGORY:  Marking

Mr. J. Epstein

W.N. Epstein & Company, Inc.

P.O. Box 45187

St. Louis, MO 63145-5187

RE:  Country of Origin Marking - Nickel Cadmium Battery Packs;

     Substantial Transformation; 19 CFR 134.46.

Dear Mr. Epstein:

     This is in response to your letter of October 30, 1991, on

behalf of Access Manufacturing, Inc., in which you request advice

concerning the required country of origin marking for a molded

plastic pack containing nickel-cadmium batteries.  You describe

the battery pack as an article which is commonly used to power

video camcorders.

FACTS:

     A sample battery pack was submitted.  The pack consists of

five 1.2 volt nickel cadmium battery cells enclosed in a sealed

plastic housing which has external contact plates.  The cells are

manufactured in various countries and assembled into the pack in

Hong Kong.  Your client states that the cost of the cells

accounts for 90% of the cost of the components which comprise the

pack.

     The assembly consists of welding the cells together with

"tabs", inserting the joined cells into a "jig", covering the

cells with a layer of "hot glue", wiring in a thermostat, and

inserting the cells into an injection-molded plastic case which

is then permanently sealed by ultrasonic welding.  No information

was submitted concerning the cost or time required for this

assembly operation.

     The finished pack is sealed in clamshell plastic and shipped

in master cartons.  You ask how the country of origin marking

requirements for this article are to be satisfied.

ISSUE:

     How should the battery packs be marked for purposes of 19

U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (!9 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked

in a conspicuous place so as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.

     Part 134, Customs Regulations, implements the country of

origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.  As

provide at 19 CFR 134.1(b), the "country of origin" means the

country of manufacture, production, or growth of an article.

Further work or material added to an article in another country

must effect a substantial transformation in order to render such

other country the "country of origin".  A substantial transfor-

mation is said to occur if, after processing or manufacture, an

article emerges having a different name, character, or use.

     In this matter the issue to be decided is whether the

assembly in Hong Kong of battery cells from various countries is

sufficient to substantially transform them resulting in an

article (the battery pack) which is considered a product of Hong

Kong for purposes of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.  We

conclude that the Hong Kong assembly is not sufficient to effect

this change in country of origin, and that the assembled battery

pack must be marked so as to indicate the countries of origin of

the battery cells to the ultimate purchaser in the U.S.

     Principally, we find that the assembly of the battery cells

into packs does not change the character or use of the cells.

There is arguably a change in the name of the finished article

from battery cells to battery pack, but this slight change is

overcome by the fact that there is no change in the character or

use of the cells.  After assembly they serve the same purpose as

before - as a power source, and neither the character or the use

is different.  The incorporation of the cells into the battery

pack adapts them for their intended use, but does not change the

use for which they were originally manufactured prior to

importation to Hong Kong.

     A previous Headquarters Ruling Letter which considered the

entire process of manufacturing nickel cadmium battery cells and

joining cells together to make two-cell batteries is instructive.

See HRL 704711 (May 19, 1975).  In brief, we ruled that the

manufacture of cells themselves (using components from Japan) was

completed in Hong Kong when the sealed cell "cans" were

manufactured.  The subsequent joining in Japan of two cells by

attachment of a vinyl sleeve and spot welding a tab was

determined to be a mere finishing operation which did not change

the Hong Kong origin of the battery cells.  We described the

finishing process as relatively simple compared with manufacture

of the cells.  The same principles are applicable here.  The

simple assembly of cells into battery packs is not sufficient to

result in an article which is considered a product of Hong Kong

for country of origin marking purposes.

     We note that Customs would not object to an indication that

the battery pack is assembled in Hong Kong by a phrase such as,

"Assembled in Hong Kong", provided that the country of origin of

the battery cells is indicated in accordance with the

requirements of 19 CFR 134.46.  That section provides that in any

case in which a reference to a country or locality other than the

country of origin appears on an article or its container, the

name of the actual country of origin must appear in close

proximity to such reference, in lettering of comparable size,

accompanied by "Made In", "Product of" or words of similar

meaning.

     However, a special marking rule will be applicable if the

batteries are of U.S. origin and the assembled battery pack is

eligible for duty treatment under subheading 9802.00.80,

Harmonized Tariff Schedules of the United States.  In that event,

as provided at section 10.22, Customs Regulations (19 CFR 10.22),

the country of assembly will be considered the country of origin

for marking purposes, and the phrase "assembled in" will be

sufficient for purposes of indicating the battery pack's country

of origin.

     Your submission indicates that the packaging of the battery

packs will be such that it would be acceptable to mark the

country of origin on the package rather than the article, as it

appears that in all foreseeable circumstances the article would

reach the ultimate purchaser in the U.S. in the sealed clamshell

container.  As indicated above, these containers must be marked

with the countries of origin of the battery cells which are

assembled into the battery packs.

HOLDING:

     Nickel cadmium battery cells are not substantially

transformed when assembled into battery packs in Hong Kong.  For

purposes of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134, the sealed

containers must be marked to indicate the countries of origin of

the battery cells.  Any reference to Hong Kong must be rendered

in accordance with the requirements of 19 CFR 134.46.

                                     Sincerely,

                                     John Durant, Director

                                     Commercial Rulings Division

