                           HQ 734412

                           March 18, 1992

MAR-2-05 CO:R:C:V  734412 AT

CATEGORY:  Marking

Diane L. Weinberg, Esq.

Sandler, Travis & Rosenberg, P.A.

505 Park Avenue

New York, New York 10022-1106

RE:  Country of origin marking requirements for imported diapers

     packaged in sealed plastic containers; 19 U.S.C. 1304

     (a)(3)(D); 19 CFR 134.32(d) 

Dear Ms. Weinberg:

     This is in response to your letter dated November 14, 1991,

on behalf of Obion Denton Company, Division of Salant Corp,

requesting a ruling on the country of origin marking requirements

applicable to a dozen textile diapers imported from Hong Kong in

sealed plastic bags.  Samples were submitted for examination.  

FACTS:

     You state that the diapers are made and packaged in sealed

plastic bags in Hong Kong for sale in the U.S.  Each sealed

package contains a dozen diapers.  On the submitted sample, the

words "Dr. Denton" appear on the front of the bag in blue

lettering approximately 72 points (a point is a unit of

measurement equal to 0.01384 inch or nearly 1/72 in., and all

type sizes are multiples of this unit) along with the size, type

and quantity of the number of diapers contained in each bag. 

Printed on the back of the bag near the left corner are the words

"Made in Hong Kong" in blue lettering approximately 9 points. 

Other information such as the fiber content, care and use

instructions also appear on the back of the bag above the words

"Made in Hong Kong".  You state that Obion Denton Company intends

to sell the diapers to retail stores in these sealed plastic

bags.  The diapers have no marking on them at all.  You request

an exception from marking the individual diapers.   

ISSUE:

     Do the diapers have to be individually marked with their

country of origin if the sealed plastic bag in which the diapers

are imported and sold to the ultimate purchaser is marked with

the country of origin in the manner specified above?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was that the ultimate purchaser should be

able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  "The

evident purpose is to mark the goods so that at the time of

purchase the ultimate purchaser may, by knowing where the goods

were produced, be able to buy or refuse to buy them, if such

marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.31(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain. 

Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as generally the

last person in the U.S. who will receive the article in the form

in which it was imported.  The definition then gives examples of

who might be the ultimate purchaser if the imported article is

used in manufacture, if the imported article is sold at retail in

its imported form and if an imported article is distributed as a

gift.  If an imported article is to be sold at retail in its

imported form, the purchaser at retail is the ultimate purchaser.

In this case, the ultimate purchaser of the diapers is the

consumer who purchases the product at retail.

     An article is excepted from marking under 19 U.S.C. 1304

(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs Regulations (19 CFR

134.32(d)), if the marking of a container of such article will

reasonably indicate the origin of such article.  Accordingly, if

Customs is satisfied that the article will remain in its

container until it reaches the ultimate purchaser and if the

ultimate purchaser can tell the country of origin of the diapers

by viewing the plastic bag in which it is packaged in, the

individual diapers would be excepted from marking under this

provision. 

     In this case, in view of the fact that the plastic bags are

permanently sealed and contain all the information about the

product (e.g. fiber content, quantity, size, care and use

instructions), it is clear the product is designed to be sold to

the ultimate purchaser in the plastic bags.  Moreover, you

indicate that this is how Obion Denton Company intends to sell

the dozen diapers to retail stores.  See HRL 733694, April 15,

1991 (curtain panels imported in cellophane bags with paper

inserts with all information about product and sealed with

adhesive tape excepted from marking). 

HOLDING:

     Diapers which are imported in sealed plastic bags that are

marked in the manner described above, are excepted from marking

under 19 U.S.C. 1304 (a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).  

                           Sincerely,

                           John Durant, Director




