                            HQ 734495

                         April 21, 1992

MAR-2-05  CO:R:C:V 734495  ER

CATEGORY:  MARKING

Joel R. Junker, Esq.

Graham & Dunn

1420 Fifth Avenue, 33rd Floor

Seattle, Washington  98101-2390

RE:  Country of Origin Marking of Decorative Tins Imported Empty; 

     Containers; Ultimate Purchaser; 19 CFR 134.23; 19 CFR

     134.24; C.S.D. 87-1; C.S.D. 88-28; HQ 734190; HQ 733675; HQ

     730530; HQ 729476; HQ 733716; HQ 731661; HQ 731318;         

     HQ 729943.

Dear Mr. Junker:

     This is in response to your letter dated February 7, 1992,

on behalf of your client, VinCenzo International Corporation

("VinCenzo"), 770 North Halsted Street, Suite 205, Chicago,

Illinois 60622, in which you request a ruling regarding the

country of origin marking requirements for imported decorative

tins.

FACTS:

     Decorative tins are imported empty and are sold by VinCenzo

to distributors in the U.S. who in turn sell the tins to a

manufacturing company.  The manufacturing company fills the

decorative tins with different items it produces and sells the

items in the tins to retail markets as gift packages.  Examples

of items that fill the tins are Christmas cookies, other snack

food products, hard candy, car wax and plaster of paris for

handicrafts.

     You state that VinCenzo receives orders for decorative tins

that specify or contemplate the items that will fill the tins. 

The transaction invoices for the imported tins specify the

product of filling for which the tins are designed and decorated. 

VinCenzo does not import or sell the decorative tins for retail

sale alone without filling, either for its own account or by

others.

     Imported tins are shipped in multiple units in containers

that are marked with the country of origin.  Photographs of

Christmas cookie tins were submitted.   

ISSUE:

     Whether decorative tins, imported empty to be filled in the

U.S., are reusable containers subject to individual country of

origin marking.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Part 134, Customs

Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of origin

marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     The purpose of the marking statute is set forth in United

States v. Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297, 302, C.A.D. 104

(1940), where the court stated that Congress intended that the

ultimate purchaser should be able to know by an inspection of the

marking on imported goods the country of which the goods are a

product.  The purpose is to mark the goods so that at the time of

purchase, the purchaser may, by knowing where the goods were

produced, be able to buy or refuse to buy them, if such marking

should influence his will.

     In order to determine whether the decorative tins are

excepted from country of origin marking requirements, it is first

necessary to establish whether the tins are disposable or

reusable containers as well as to ascertain the identity of the

ultimate purchaser of the tins within the meaning of 19 U.S.C.

1304.

     Disposable containers are defined as the usual ordinary

types of containers or holders which are ordinarily discarded

after the contents have been consumed (e.g. cans, bottles, paper

bags, etc.).  See section 134.24(a), Customs Regulations (19 CFR

134.24(a)).  The person or firm who fills such containers is

considered to be the ultimate purchaser and the containers are

excepted from individual marking pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D).  Only the outside wrappings or packages for these

containers shall be marked to indicate the country of origin. 

See section 134.24(c), Customs Regulations (19 CFR 134.24(c)).

     A reusable container is one which is designed for or is

capable of reuse after the contents have been consumed.  If these 

containers have a lasting value or decorative use (e.g. fancy

cologne bottles reusable as flower vases and mustard jars

reusable as beer mugs) they must be individually marked with

their own country of origin.  See section 134.23, Customs

Regulations (19 CFR 134.23).  The consumer purchasing the

contents is considered to be the ultimate purchaser of the

containers and the containers.

     In C.S.D. 87-1 (October 10, 1986) Customs considered whether

imported plastic shopping bags, given by retail stores to their

customers with the purchase of items, were subject to the country

of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  In that case

Customs found that the "ultimate purchaser" of the plastic

shopping bags was not the retail store, but its customer who was

the user of the bags and the last to receive them in the form in

which they were imported.  

     Citing to C.S.D. 87-1, Customs in response to a request for

internal advice (HQ 734190 (November 18, 1991)) ruled that vinyl

bags imported empty to be filled with durable goods constitute

reusable containers subject to individual country of origin

marking.  There, Customs noted that pursuant to 19 CFR 134.23,

containers are considered reusable if they are either designed

for or capable of reuse after the contents have been consumed, or

impart the essential character to the whole importation.  Finding

the vinyl bags to be of durable nature and capable of repetitive

use and distinguishable from the "flimsy" bags ordinarily

discarded after the contents are consumed, Customs directed that

the vinyl bags be individually marked to indicate the country of

their own origin with a marking such as, "Bag Made in (name of

country)."

     Applying these considerations to the decorative tins at

issue, Customs is of the opinion that the subject tins are

designed for and capable of reuse.  Therefore, the consumer

purchasing the decorative tins and their contents is the ultimate

purchaser and the tins are not excepted from individual marking

pursuant to 19 CFR 134.24 and 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and must be

conspicuously marked to indicate their own country of origin. 

The type of tins depicted in the submitted photographs,

decorative Christmas tins, are of sturdy construction and are

frequently saved after their contents are depleted to be used

again as attractive and festive containers.  These tins are

practical for reuse since they are easily opened and resealed. 

Furthermore, they have lasting and decorative value, features

which distinguish the tins from the crayon boxes in HQ 729943

(November 13, 1986) and vinyl pill cases in HQ 731318 (August 12,

1988), two rulings you cite to as support for your contention

that the subject tins are disposable.  The fact that the tins

which are the subject of this ruling request are not also sold

empty and separately from their contents is by no means

dispositive of whether they are or are not disposable.  More

relevant to the determination that they are designed for reuse is

the fact that the tins qualify as separate articles of commerce

and that a market exists for such empty decorative tins.  (See,

HQ 733675 (May 16, 1991)).

     Your attempt to distinguish the instant containers from the

reusable containers referenced in 19 CFR 134.23(b) is

inappropriate under the circumstances since the decorative tins

are not imported at the same time and entered with the articles

that they are designed to hold.  Hence your argument that the

decorative tins do not impart the essential character to the

whole importation is misplaced since the containers are the only

items being imported at one time.  19 CFR 134.23(b) refers to

containers or holders which give the whole importation its

essential character, as described in General Rule of

Interpretation 5(a) (19 U.S.C. 1202), and which must be

individually marked to indicate their own origin.

     You argue that unlike the polyethylene bags in HQ 733675

(May 16, 1991), in the instant case the tin is provided as

neither a gift nor a convenience, but as something more, with the

cost included in the price of the retail item(s) inside. 

However, you do not explain what that "something more" is or why

a consumer would opt to purchase snack food products, hard candy,

car wax, plaster of paris, cookies, (to reiterate your list of

examples), etc. in a more expensive container and pay more than

he would were he to have purchased the same goods without a

container or in packaging that is clearly disposable and less

expensive, e.g. plastic bags or wrap, ordinary cardboard boxes,

etc.  Thus, Customs does not agree that the contents of the tin

are the sole object for the ultimate purchase.  Rather a decision

to acquire the tin must also factor into the ultimate purchaser's

decision buy.

     Accordingly, the marking requirements of section 134.23(a)

are applicable and the decorative tins must be individually

marked with their own country of origin.  An appropriate marking

for the tins would be "Container made in         ", or similar

language.

HOLDING:

     The decorative tins imported empty to be filled with

merchandise constitute reusable containers for purposes of the

country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19

CFR Part 134.  Accordingly, the tins must be individually and

conspicuously marked "Container made in (name of country)" (or

other similar marking).

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director




