                                HQ 734529

                             April 13, 1992

MAR-2-05  CO:R:C:V  734529  ER

CATEGORY:  Marking

Ms. Jacqueline A. Bonace

Administrative Assistant

Blair Corporation

International Trade Division

220 Hickory Street

Warren, Pennsylvania  16366-0001

RE:  Country of Origin Marking Requirements for Golf Balls

     Imported from Taiwan; Ultimate Purchaser; Containers;

     19 U.S.C. 1304(a)(3)(D); 19 CFR 134.32(d); HQ 730055;

     HQ 731853.

Dear Ms. Bonace:

     This is in response to your letter of February 28, 1992, in

which you request a country of origin marking ruling for golf

balls from Taiwan.

FACTS:

     In your letter and by telephone conversation on April 2,

1992, you stated that the golf balls are imported from Taiwan

through the port in Cleveland, Ohio.  The golf balls are imported

in sets of twelve and are packaged in the following manner at the

time of importation.  The twelve balls are packed in four

sleeves, three balls per sleeve, inside a remailer box.  The

remailer box is marked with a 2" x 3/4" high, pressure-sensitive

sticker placed on the side of the box.  This sticker is

conspicuously and legibly printed with the words "Made in

Taiwan".  Blair sells directly to the retail customer.  The golf

balls are only sold in sets of twelve and in the original marked

box in which they are imported.  A sample of the twelve ball set

was submitted.

ISSUE:

     Whether the golf balls which are imported in containers

marked with the country of origin and sold by the importer in

this manner directly to the retail consumer are excepted from

individual marking.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304) provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the United States shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

nature of the article (or container) will permit, in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the United

States the English name of the country of origin of the article.

Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304 was that the

ultimate purchaser should be able to know by an inspection of the

marking on the imported goods the country of which the goods are

the product.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR 134),

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     19 CFR section 134.1(d), Customs Regulations (19 CFR

134.1(d)), defines the "ultimate purchaser" as generally the last

person in the United States who will receive the article in the

form in which it was imported.  If an imported article is to be

sold at retail in its imported form, the purchaser at retail is

the ultimate purchaser.  In the instant case, the ultimate

purchaser is the retail consumer.

     Pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and section 134.32(d),

Customs Regulations (19 CFR 134.32(d)), Customs excepts from

individual marking those imported articles for which the marking

of the containers will reasonably indicate the origin of the

articles.  This exception applies in instances where the

merchandise is imported in a properly marked container and

customs officials at the port of entry are satisfied that the

ultimate purchaser will receive it in its original unopened and

properly marked container.  Accord, Legal Determination 79-0382

(July 17, 1979).

     In HQ 730055 (January 6, 1987), Customs determined that

golf balls were eligible for an exception to individual marking

so long as the balls were sold in properly marked, sealed

containers.  If, however, the district director determined that

the items would be sold or distributed individually or would

otherwise reach the ultimate purchaser without the requisite

marking, individual marking would be required.  In HQ 731853

(December 26, 1989), HQ 730055 was followed and Customs ruled

that the exception for individual marking of golf balls was

appropriate, pursuant to 19 CFR 134.32(d), so long as the

district director was satisfied that the golf balls were to be

marked and sold in the manner indicated.

     The facts in this case are almost identical to those in HQ

730055 and HQ 731853. Moreover, you indicate that you sell the

golf balls directly to the ultimate purchasers only in the marked

container of twelve.  Accordingly, Customs is of the opinion that

19 CFR 134.32(d) is applicable and the golf balls are excepted

from individual country of origin marking so long as

the district director determines that the items will be sold only

in this manner.  A statement to this effect may be required.

HOLDING:

     Golf balls imported in containers marked with country of

origin in a legible, conspicuous and permanent manner may be

excepted from individual marking, pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d), provided the district

director is satisfied they will be sold only in the manner

described above and that the ultimate purchasers receive the

merchandise in the original, unopened and marked containers.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

