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CATEGORY: MARKING

Mr. S. E. Whalen

Supervisor, Trade and Tariff Affairs

Government Relations

Stelco Inc.

General Office, Stelco Tower

Hamilton, Ontario  LBN 3T1

RE:  Country of Origin Marking of Imported Double Stencilled

     Steel Pipe; 19 U.S.C. 1304(c); T.D. 86-15.

Dear Mr. Whalen:

     This is in response to your letter of April 3, 1992, in

which you request a ruling regarding the country of origin

marking requirements for imported double stencilled steel pipe.

FACTS:

     The pipe would be produced to meet the American Petroleum

Institute ("API") high test line pipe specification 5L - grade

X42.  The pipe also meets the American Society of Testing and

Materials ("ASTM") specification for standard pipe A53 - grade B,

which is somewhat less demanding in terms of minimum yield

strength.  The minimum yield specified for ASTM A53 - grade B is

35,000 p.s.i. and the minimum for API 5L - X42 is 42,000 p.s.i.

     You propose to stencil both grade designations on each pipe

which can be supplied in response to an order for either one.  No

details were provided regarding where the pipe is imported from. 

You propose to mark the pipe with country of origin and grade by

means of paint stencilling.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements for

double stencilled steel pipe?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Part 134, Customs

Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of origin

marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Special country of origin marking requirements apply to

certain pipe and fittings.  Specifically, Section 207 of the

Trade and Tariff Act of 1984 (19 U.S.C. 1304(c)) generally

requires that pipe and pipe fittings of iron or steel be marked

to indicate the country of origin of the article by means of die

stamping, case-in-mold lettering, etching, or engraving.  As

originally drafted, this proviso stated that no exception from

these marking requirements may be made under 19 U.S.C.

1304(a)(3).  However, Customs determined that various categories

of pipe and pipe fittings steel cannot be marked with the country

of origin by any of the four methods prescribed in 19 U.S.C.

1304(c), without rendering such articles unfit for the purpose

for which they were intended or without violating applicable

industry standards.  Therefore, Customs approved alternative

methods of marking these categories of articles (See T.D. 86-15,

published in the Federal Register on February 5, 1986, Vol. 51

No. 24, which lists and describes the exempted articles and sets

forth alternative acceptable methods for marking.)  T.D. 86-15

specifies that high-test line pipe meeting API specifications (or

equivalent mill specifications) 5L grades X42 and higher, may be

marked by paint stencilling.

     Subsequent to the issuance of T.D. 86-15, 19 U.S.C. 1304(c)

was amended to include certain instances in which alternative

methods of marking would be permitted.  Specifically, 19 U.S.C.

1304(c)(2) now provides that if, because of the nature of an

article it is technically or commercially infeasible to mark by

one of the four specified methods, the article may be marked by

an equally permanent method of marking such as paint stencilling

or, in the case of small diameter pipe, tube, and fittings, by

tagging the containers or bundles.

     Customs has determined that for types of pipe or tube not

mentioned in T.D. 86-15, in order to mark the country of origin

by paint stenciling, it must be established to the satisfaction

of Customs, that it is technically or commercially infeasible to

mark by one of the four statutory methods.

     In the instant case, the double stencilled steel pipe 

meets the API line pipe specification 5L - X42 which is set forth

in 86-15 as one of the types of line pipe which is entitled to be

marked with country of origin by means of paint stencilling.  The

pipe also meets certain ASTM specifications, described more fully 

above.

HOLDING:

     Double stencilled steel pipe meeting the API line pipe

specification 5L - X42, described in T.D. 86-15, and which also

meets the ASTM specification for standard pipe A53 - grade B, may

be marked with country of origin by means of paint stencilling.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division




