                            HQ 734667

                                          June 16, 1992

MAR-2-05 CO:R:C:V 734667 NL

CATEGORY:  Marking

Mr. John J. Ackelson

V.P. Operations

MinnPar, Inc

900 Sixth Avenue Southeast

Minneapolis, Minnesota 55414

RE:  Country of Origin Marking - "Made in EC"

Dear Mr. Ackelson:

     This is in response to your letter dated May 20, 1992, in

which you request a ruling concerning the marking, "Made in the

European Community.

FACTS:

     Your letter and attached correspondence indicate that your

supplier in Germany, Hanomag AG, has requested that you seek

approval for the marking, "Made in the European Community."  You

also request information as to any anticipated changes in Customs

position on this point.

ISSUE:

     Does the name "EC" or "European Community" satisfy the

country of origin marking requirements?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked with the English

name of its country of origin.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  As defined at 19 CFR 134.1(a), for country of

origin marking purposes "'country' means the political entity

known as a nation."  Inasmuch as the European Community is an

organization of sovereign states, operating largely as a customs

union, it is not a "country" as defined in the Customs

Regulations.  Until such time as the EC might achieve full

political union, and its member countries divest themselves of

independent status as states, the names "EC" and "European

Community" cannot be used as country names for marking purposes.

     To the extent that articles originate in the EC, they must

be marked with the names of their country(ies) of origin for

importation into the U.S.  Marking articles with the names "EC"

or "European Community" will not satisfy the requirements of 19

U.S.C. 1304 and Part 134, Customs Regulations.

     There is no anticipated change in this requirement.

                               Sincerely,

                               John Durant

                               Director, Commercial

                               Rulings Division

