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CATEGORY:  Marking

Mr. Richard H. Abbey

Mudge Rose Guthrie Alexander & Ferdon

2121 K Street, N.W.

Washington, D.C.   20037

RE:  Country of Origin Marking for Semiconductors; Products of the

U.S. Exported and Returned; 19 CFR  134.32(m); T.D. 75-187; Marking

of Containers; "Made in U.S.A."; Multiple Countries of Origin.

Dear Mr. Abbey:

     This is in response to your letter dated August 4, 1992,

requesting a country of origin marking ruling on behalf of your

client, Intel Corporation (hereinafter "Intel"), regarding

semiconductors which are manufactured in Korea, Japan, Malaysia,

the Philippines and the U.S.

FACTS:

     Intel intends to import semiconductors which are manufactured

in Korea, Japan, Malaysia, the Philippines, and the U.S.  The

semiconductors are tested outside of the U.S., at which time they

are commingled.  After testing the commingled semiconductors are

returned to inventory for shipping to the U.S.  You state that

while it is possible to keep the U.S. semiconductors segregated

from the foreign semiconductors, this is impractical and

unnecessarily costly.  

     Approximately 25 percent of the semiconductors will be

manufactured in the U.S.  The semiconductors built in the U.S.,

although qualifying as products of the U.S. under the Customs

regulations, may not, in your view,  qualify for a "Made in the

U.S.A." marking pursuant to Federal Trade Commission (hereinafter

"FTC") regulations.  As products of the U.S. are not subject to the

country of origin marking requirements, you seek to avoid this

difficulty by marking the containers of the commingled

semiconductors with the names only of the foreign countries of

origin.  Thus, you seek Customs authorization to mark the

containers of the semiconductors with the names of all the

countries of origin except the U.S. in a manner such as:  "Made in

Korea, Japan, Malaysia, or the Philippines".

ISSUE:

     Does T.D. 75-187 preclude the marking of a container of

semiconductor devices with the statement :  "Made in ... or ..."

without reference to the devices which may be commingled therein

which are assembled in the U.S. and are products of the U.S. for

Customs purposes?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

 1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to indicate

to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the

country of origin of the article.  

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  

     An article is excepted from marking under 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d), if marking its container will

reasonably indicate the origin of the article.  Further, as your

submission points out, products of the U.S. when exported and

returned to the U.S. are exempted from country of origin marking

pursuant to 19 CFR  134.32(m).  Thus, they would normally be

excepted from country of origin marking when returned to the U.S.

after overseas testing.

     With respect to semiconductor devices, Customs has applied

the regulations liberally to allow the marking of their containers

with a statement such as "Made in one or more of the following

countries..."  T.D. 75-187.  This marking was permitted because

when devices are commingled for bona fide reasons it becomes

difficult for Customs to enforce the normal requirement that each

imported article be marked with its actual country of origin. 

Similarly, to require segregation of the devices would have been

burdensome upon manufacturers and importers.

     However, the Customs authorization to mark in this manner is

limited to those cases in which all the devices are of foreign

origin; by its terms T.D. 75-187 is "not...applicable if foreign

origin devices are commingled with domestically-manufactured

devices", as proposed here by Intel.  Accordingly, Intel requests

clarification and/or modification of T.D. 75-187 to permit a

marking of semiconductor containers which lists multiple foreign

country names and makes no reference to the U.S. origin (for tariff

purposes) of up to 25 percent of the devices contained therein.  

     Inasmuch as Intel does not seek to refer to the U.S. origin

of some of the devices, and is willing to forego such commercial

benefits as might accrue to it from using such references, we can

find no legal basis to withhold approval of its proposed marking. 

The U.S. origin devices plainly are eligible to be excepted from

country of origin marking pursuant to section 134.32(m) of the

Customs Regulations (19 CFR 134.32(m)).  When commingled with

foreign origin devices and marked under the especially liberal

scope of the marking requirements applicable to semiconductor

devices under T.D. 75-187 (such formulations as "made in one or

more of the following.....", or "Made in ...or.....or....." not

generally having been permitted for other articles), there is no

measurable loss of accuracy in the marking if the U.S. origin

devices are not identified.  

HOLDING:

     T.D. 75-187 does not preclude multiple country of origin

marking for containers of semiconductor devices in the form, "Made

in .... or ...."   Such marking of semiconductor devices is

acceptable when the importer chooses to make no reference to U.S.

origin devices commingled with the foreign origin devices and such

devices are excepted from country of origin marking as products of

the U.S. exported and returned pursuant to 19 CFR 134.32(m).  This

finding applies only for purposes of country of origin marking

under 19 U.S.C. 1304 and Part 134, Customs Regulations, and has no

effect with respect to any of the importer's existing obligations

with respect to dutiability, licensing, or recordkeeping under the

Customs Laws and Regulations.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division




