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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.:  3923.90.9090

Mr. Rick A. Catalani

Geo. S. Bush & Co., Inc.

1400 Exchange Bldg.

821 Second Avenue

Seattle, Washington 98104

RE:  Modification of HQ 089759; flocked PVC; not a textile of

     heading 6307, HTSUSA

Dear Mr. Catalani:

     On September 6, 1992, you were issued 089759 classifying a

drawstring jewellery pouch under subheading 6307, HTSUSA.  Upon

further review, we find that the classification decision in that

ruling was in error.

FACTS:

     A sample of the subject merchandise was not included, but

since one was previously inspected by our office, we stipulate

the following facts:

     The article is a drawstring jewellery pouch made of PVC

which is flocked with a man-made textile fiber.  It measures

approximately 2 3/4" and 4" and is of the kind normally given

away as premium packaging at the time of purchase.

     Upon review, we have found that the classification in 089759

was inappropriately based on an analysis of the merchandise as

an article made up of PVC backed textile fabric, and that textile

flocking is not a "fabric" for purposes of classification.

Moreover, since there is no HTS provision which provides for

textile flocked pouches, it is proper to look to the material or

piece goods from which the goods are made.
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     The merchandise was classified under subheading

6307.90.9490 as composite goods on the basis of GRI 3(b).

Heading 4202 was briefly considered and rejected on the basis

that the jewellery pouch is not similar to the articles provided

for thereunder.

ISSUE:

     How should an article of textile flocked PVC material be

classified under the HTSUSA.

LAW AND ANALYSIS:

     Heading 6307 has been misapplied in this instance due to the

inapplicability of the term "other made up textile articles" to

the merchandise at issue.  Chapter 63 Note 1 specifically states

that subchapter 1 (OTHER MADE UP TEXTILE ARTICLES) applies only

to made up articles of any textile fabric.  Therefore a

determination as to the constituent fabric of the goods at issue

is a prerequisite to classification of a product under chapter

63; in this case, we find that textile flocking on a sheet of PVC

is not a "fabric" within the meaning of the HTSUSA.  On this

issue we are directed by Chapter 59, which, if applicable, would

serve to classify impregnated, coated, covered or laminated

textile fabrics.  Note 1 of this chapter states:

     Except where the context otherwise requires, for the

     purposes of this chapter the expression "textile fabrics"

     applies only to the woven fabrics of chapters 50 to 55 and

     headings 5803 and 5806, the braids and ornamental trimmings

     in the piece of heading 5808 and the knitted or crocheted

     fabrics of heading 6002.

Since textile flocking is not a woven fabric of chapters 50 to 55

or any of the other headings listed above, it is not considered a

textile fabric as required.  The material from which the pouch is

made would be classifiable as other sheets or film of plastic

combined with textile material of subheading 3921.90.1500,

HTSUSA.

HOLDING:

     The merchandise at issue, which is an article, a pouch made

of the material described above, is properly classified under

subheading 3923.90.9090, HTSUSA, as other articles of plastics

and articles of other materials of headings 3901 to 3914: other:

other, other, dutiable at the rate of 5.3 percent ad valorem.
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      In order to assure uniformity in Customs classification of

this merchandise and eliminate uncertainty, we are modifying HQ

089759 to reflect the above classification effective with the

date of this letter.  However, if you disagree with the legal

basis for our decision, we invite you to submit any arguments you

might have with respect to this matter for our review.  Any

submission you wish to make should be received within 30 days of

the date of this letter.

     This notice to you should be considered a modification of

HQ 089759 under 19 CFR 177.9(d)(1) (1989).  It is not to be

applied retroactively to HQ 089759 (19 CFR 177.9(d)(2) (1989))

and will not, therefore, affect the transaction for importation

of your client's merchandise under that ruling.  However, for the

purposes of future transactions in merchandise of this type,

including that for which the present classification was

requested, HQ 089759 will not be valid precedent.  We recognize

that pending transactions may be adversely affected by this

modification, in that current contracts for importation arriving

at a port subsequent to the release of HQ 089759 will be

classified under the new ruling.  If such a situation arises,

you may, at your discretion, notify this office and apply for

relief from the binding effects of the new ruling as may be

dictated by the circumstances.  However, please be advised that

in some instances involving import restraints, such relief may

require separate approvals from other government agencies.

     Due to the changeable nature of the statistical annotation

(the ninth and tenth digits of the classification) and the

restraint (quota/visa) categories, you should contact its local

Customs office prior to importation of this merchandise to

determine the current status of any import restraints or

requirements.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

