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CATEGORY:  Carriers

Ms. Linda J. MacDonald

Contract Specialist

Saint Lawrence Seaway Development Corporation

P.O. Box 520

Massena, New York  13662-0520

RE:  Coastwise Trade; Jones Act; 46 U.S.C. app.  883; Dredging;

     Construction; Passengers

Dear Ms. MacDonald:

     This ruling is in response to your May 12, 1993, inquiry

concerning the eligibility of a Canadian-built vessel to be engaged

in various maintenance operations along the Saint Lawrence Seaway.

FACTS:

     The Saint Lawrence Seaway Development Corporation is in the

process of procuring a multi-purpose crane barge.  The barge will be

used for maintenance dredging as well as for construction, repair,

and maintenance of the corporation's fixed navigational aids and

docking facilities.  In addition, the barge will serve as a back up

to the corporation's buoy barge during the fall and spring buoy runs

to commission and de-commission the floating buoys during which the

buoys will be transported and placed in storage during the winter

and taken out to be re-positioned in the spring.  The barge will be

equipped with a crawl crane and the crew will consist of the

corporation's marine and trade personnel as well as a crane

operator.

ISSUES:

     1.  Whether a non-coastwise qualified vessel may engage in

maintenance dredging operations in the United States.

     2.  Whether a non-coastwise qualified vessel may engage in

maintenance operations that involve the construction, repair, and

maintenance of navigational aids and docking facilities at various

coastwise points.

     3.  Whether a non-coastwise qualified vessel may be used to

load and to drop off buoys at various coastwise points.

     4.  Whether a non-coastwise qualified vessel may use a crane to

move items between coastwise points.
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     5.  Whether a non-coastwise qualified vessel can transport

individuals who are connected to its navigation, ownership, or

business.

LAW AND ANALYSIS:

     Title 46, United States Code, appendix, section 292(a), states

that

           Except as provided in subsection (b) of this

           section, a vessel may engage in dredging in

           the navigable waters of the United States only if-

           . . .

                (3)  for a vessel that is at least 5 net

                     tons, the vessel is documented under

                     chapter 121 of Title 46 with a coastwise

                     endorsement.

46 U.S.C. app.   292 (1993).

     Since a foreign-built vessel is ineligible to obtain a

coastwise endorsement (46 U.S.C. app.   12106), it may not engage in

dredging operations within U.S. territory.  Consequently, a

Canadian-built vessel engaging in dredging operations in U.S.

territorial waters would be in violation of 46 U.S.C. app.   292

even if the vessel did not transport the dredged material.  The

penalty for knowingly violating this statute is "seizure by and

forfeiture to the United States Government" of the vessel in

violation.  46 U.S.C. app.   292(c)(1993).

     The issue of whether a non-coastwise qualified vessel may

engage in operations involving the construction, repair, and

maintenance of navigational aids and docking facilities depends on

the nature of the particular operation.  Pursuant to Title 19, Code

of Federal Regulations, section 4.80b, "[a] coastwise transportation

of merchandise takes place, within the meaning of the coastwise

laws, when merchandise laden at a point embraced within the

coastwise laws ("coastwise point") is unladen at another coastwise

point, regardless of the origin or ultimate destination of the

merchandise."  19 C.F.R.   4.80b (1993).

     Therefore, your contemplated use of a non-coastwise qualified

vessel that will lade various items at a coastwise point for use in

the construction, repair, or maintenance of navigational aids and

docking facilities that results in the unlading of various items at

other coastwise points would be a violation of the coastwise laws. 

Only the items laded at one coastwise point and unladed at another

coastwise point would be the subject of the coastwise law violation. 

The tools and equipment aboard the vessel that are used to carry-

out the construction, repair, and maintenance would be the source of

a coastwise violation only if they are unladen at the worksite.  The

mere transport and use of the vessel's supplies at the various sites

would not violate the coastwise law.

                                 -3-

     Additionally, the spring and fall buoy runs to commission and

de-commission the floating buoys may constitute a coastwise

violation if performed with a non-coastwise qualified vessel. 

Whether a violation occurs depends on the location of the buoys when

they are laded and unladed.  Based on the information provided to

Customs, it appears that the buoys will be deployed from a coastwise

point (e.g. a nearby storage facility from the corporation's

headquarters in New York).  Their destinations are predominantly

points within U.S. territorial waters, but may include points in

Canadian or international points as well.  The transportation of

buoys from a U.S. storage facility to a point within the territorial

waters is a "transportation of merchandise" and must be accomplished

by a coastwise-qualified vessel.  If the buoys are being placed in

Canadian or international waters, then there are no coastwise issues

raised and the transportation would be allowed.  When the buoys are

brought back to storage, they must be transported via a coastwise

qualified vessel if they are in U.S. waters.

     Depending on how the use of the crawl crane is implemented into

the dredging and buoy run operations, a violation of the coastwise

law may arise.  The Customs Service has long held that the use of a

non-coastwise qualified crane vessel to load and unload cargo or to

construct or dismantle a marine structure is not coastwise trade and

does not violate the coastwise laws, provided, that any movement of

merchandise is effected exclusively by the operation of the crane

and not by movement of the vessel, except for necessary movement

which is incidental to a lifting operation while it is taking place. 

Thus, a crane barge could lift merchandise with its crane at one

coastwise point, be pivoted while remaining at one location, and put

down the merchandise at a place other than that from which it was

lifted.  A crane barge would be prohibited from lifting merchandise

with its crane at one coastwise point, being towed or pushed or

otherwise moving to another coastwise point while the merchandise is

suspended from the crane, and placing the merchandise at a second

coastwise point.  Headquarter Rulings 106351 (Nov. 1, 1983) and

108213 (Mar. 6, 1986).

     Title 46, United States Code, appendix, section 289 expressly

prohibits a foreign vessel from transporting "passengers between

ports or places in the United States, either directly or by way of a

foreign port. . .."  19 U.S.C. app.  289 (1992).  The Customs

Regulations define "passenger" for purposes of section 289 as "any

person carried on a vessel who is not connected with the operation

of such vessel, her navigation, ownership, or business."  19 C.F.R.

 4.50(b)(1993).  From your description of the individuals who will

be aboard (three to four marine personnel, one crane operator, and

several trade personnel), there appear to be no passenger coastwise

violations.  If additional individuals who are not connected with

the navigation, ownership, or business of the vessel are transported

between coastwise points, then there is a coastwise law violation.
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HOLDINGS:

     1.  A non-coastwise qualified vessel is expressly prohibited

from engaging in dredging operations at points embraced within the

coastwise laws.  46 U.S.C. app.  292 (1992).

     2.  A non-coastwise qualified vessel may engage in the

construction, repair, and maintenance of navigational aids and

docking facilities at coastwise points so long as there is no lading

of materials at one coastwise point and an unlading of the materials

at another coastwise point.

     3.  A non-coastwise qualified vessel may not be used to

transport buoys from one coastwise point to another, but may be used

to transport the buoys to or from Canadian or international waters.

     4.  A non-coastwise qualified vessel may use a crane to

transport items between coastwise points so long as the crane is the

source of the movement.  If the non-coastwise qualified vessel upon

which the crane is attached is moved, then there is a coastwise

violation.

     5.    A non-coastwise qualified vessel is permitted to

transport only individuals who are connected to its navigation,

ownership, or business.

                                     Sincerely,

                                     Acting Chief

                                     Carrier Rulings Branch




