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DRA-4 CO:R:C:E 224346  TLS

CATEGORY: Entry

Mr. Arthur W. Bodek

Siegel, Mandell & Davidson, P.C.

One Astor Plaza

1515 Broadway  43rd Floor

New York, New York  10036

RE: Ruling request concerning same condition drawback and

substitution same condition drawback eligibility of

importer/claimant after sale to exporter; 19 U.S.C. 1313(j)(1)

and (2).

Dear Mr. Bodek:

     This office has received the above-referenced request for a

ruling as provided for under Customs regulations.  We have

considered the request and made the following decision.

FACTS:

     The importer imports women's sportswear and dresses which

are generally sold or distributed in the U.S.  Occasionally, the

importer will import and take possession of the merchandise and

sell it in the same condition as imported to satisfy their own

accounts overseas.  The imported merchandise is exported by the 

domestic purchasers within 3 years of the importation of the

goods.

     The importer wishes to claim a refund of the duties, taxes,

and fees imposed, which it paid upon the importation of such

goods.

ISSUES:

     Whether the importer must also be the exporter of the

subject merchandise to successfully claim direct identification

drawback under 19 U.S.C. 1313(j)(1).

     Whether the importer is entitled to substitution same

condition drawback under the facts submitted.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 1313(j)(1) of the United States Code (19 U.S.C.

1313(j)(1)) provides:

     (1) If imported merchandise, on which was paid any

     duty, tax, or fee imported under Federal law because of

     its importation-

          (A) is, before the close of the three-year

          period beginning on the date of importation-

               (i) exported in the same condition

               as when imported, or 

               (ii) destroyed under Customs

               supervision; and

          (B) is not used within the United States

          before such exportation or destruction;

     then upon such exportation or destruction 99 per centum

     of the amount of each such duty, tax, and fee so paid

     shall be refunded as drawback.

This provision was enacted by the Act of December 28, 1980, Pub.

L. 96-609, Title II, Section 201, 94 Stat. 3560.

     Section 1313(j)(2) of Title 19 of the United States Code (19

U.S.C. 1313(j)(2) provides:

     (2) If there is, with respect to imported merchandise

     on which was paid any duty, tax, or fee imposed under

     the Federal law because of its importation, any other

     merchandise (whether imported or domestic) that-

          (A) is fungible with such imported

          merchandise;

          (B) is, before, the close of the three-year

          period beginning on the date of importation

          of the imported merchandise, either exported

          or destroyed under Customs supervision;

          (C) before such exportation or destruction-

               (i) is not used within the United

               States, and

               (ii) is in the possession of the

               party claiming drawback under this

               paragraph; and

          (D) is in the same condition at the time of

          exportation or destruction as was the

          imported merchandise at the time of its

          importation;

     then upon the exportation or destruction of such other

     merchandise the amount of each such duty, tax, and fee

     paid, regarding the imported merchandise [not to exceed

     99 percent] shall be refunded as drawback.  (Emphasis

     added.)

     Your submission compares the position of the importer to

that of Central Soya in the case of Central Soya v. United

States, 761 F. Supp. 133 (CIT 1991), aff'd, 953 F.2d 630 (Fed.

Cir. 1992).  In that case, "A" imported and possessed duty-paid

merchandise and also possessed substituted merchandise which was

fungible with the imported duty-paid merchandise.  "A" consumed

the imported duty-paid merchandise and sold and delivered the

substituted merchandise to "B".  Under its contract with a

foreign buyer, "B" exported the substituted merchandise.  "B"

waived its right to claim the exportation for drawback to "A". 

Since "A" possessed both imported duty-paid and substituted

fungible merchandise during the three-year time limitation of the

law (19 U.S.C. 1313(j)(2)), and "B" waived its right to claim

drawback, the Court held that "A" was entitled to claim drawback.

     In this case, the imported merchandise is also sold to

another party, which presumably exports fungible merchandise

within the three-year period as required under statute.  You

claim that since the importer is no longer required to be the

exporter of the substituted merchandise, the importer needs to

have only possessed the fungible merchandise at some point after

importation and before the three-year period has run its course. 

Central Soya, supra.  The importer states that such is the case

here, having imported the fungible merchandise and then sold it

to a second party, who then exported it (or its substitute)

within the three-year period.  Thus, you claim that the

possession requirement will be satisfied under the given

scenario.

     In B.F. Goodrich v. United States, 794 F. Supp. 1148 (CIT

1992), the court held that Customs improperly promulgated 19 CFR

191.141(h), which required that a drawback claimant must have

possessed the imported duty-paid merchandise.  The court

concluded that the underlying statute (19 U.S.C. 1313(j)(2)) does

not require and that Congress did not intend such.  The court

held that the claimant is only required to possess the

substituted merchandise during the three-year limitation and have

paid the duty, tax, or fee for the privilege of importing the

goods.

     To implement the Central Soya and B.F. Goodrich decisions,

the Customs Service issued the General Notice published in the

Customs Bulletin and Decisions on October 21, 1992.  By its

terms, the General Notice is made applicable to substitution same

condition drawback only.  Furthermore, we have recently ruled

that the General Notice is not applicable to direct

identification same condition drawback under 19 U.S.C.

1313(j)(1).  Customs ruling HQ 224325 (February 16, 1993).

     More directly, the Central Soya decision was considered only

in the substitution same condition context; drawback under 19

U.S.C. 1313(j)(1) was not at issue.  As noted in HQ 224325,

"[t]he respective provisions (sections 1313(j(1) and 1313(j)(2)

are separate statutes separately enacted at different times with

different requirements."  It is incorrect to infer from the

court's holding in Central Soya that its effect should extend to

cases where 1313(j)(1) is at issue.  Consequently, those cases

ruling that a claimant under 1313(j)(1) must be the exporter of

the subject merchandise still stand as good precedent. 

Therefore, we do not find 19 U.S.C. 1313(j)(1) to be applicable

to the facts of this case.

     We do believe, however, that your client might be able to

claim drawback under 19 U.S.C. 1313(j)(2).  In order to implement

that provision to comply with what we believe were the orders of

the Central Soya and B.F. Goodrich courts, we announced that we

would honor any drawback claim which met the terms of the General

Notice.

     The General Notice implements the following requirements,

including those already noted herein:

     1) The drawback claimant is responsible for insuring

     that all applicable documentation is filed in

     accordance with section 191.141(a)-(g) of the Customs

     Regulations, including the notice of intent to export,

     where applicable.

     2) the claimant must certify that it paid the duty and

     the amount applicable to the quantity of designated

     imported merchandise claimed for drawback, and that it

     will keep evidence in support of that certification to

     be made available to Customs after reasonable notice.

          The claimant must also show that it possessed the

     exported or destroyed merchandise at some time after

     importation of the imported merchandise and before its

     exportation or destruction, and must otherwise comply

     wit all Customs laws and regulations for the filing of

     a drawback claim under section 1313(j)(2).  (Emphasis

     added.)

     3) The claimant must provide evidence that:

          (a) the exporter or destroyer of the

          merchandise did not and will not authorize

          any entity (including itself) other than

          claimant to claim the exportation or

          destruction for drawback;

          (b) the exporter or destroyer of the

          merchandise did not use the substituted

          merchandise while in its possession;

          (c) the merchandise exported or destroyed was

          the identical merchandise received from the

          claimant and;

          (d) the merchandise was in the same condition

          upon exportation or destruction as was the

          imported merchandise upon importation.

     Both 1313(j)(1) and (2) are conditioned by the requirement

that in no case may the total drawback on the imported

merchandise, whether available under this paragraph or any other

provision of law exceed 99 percent of the duty paid.  In order to

implement that provision, the Customs Service promulgated 19 CFR

191.141(a)-(g).  Those provisions were addressed by the Central

Soya or B.F. Goodrich courts.  If A is the claimant, the

questions become by what evidence will A show that B did not use

merchandise and that the merchandise was in the same condition at

the time of exportation by B as it was when imported by A.  With

respect to the implementation of 1313(j)(2), the B.F. Goodrich

court stated that the claimant had to be the person who paid the

duty.  Under the stated facts, A would be the person who paid the

duty and would meet the requirement.  A could truthfully certify

that it paid the duty, thereby meeting the first paragraph of

item 3 of the General Notice.

     In this case, the importer has stated that the exporter will

export the substituted merchandise in the same condition as the

imported merchandise within the three-year limitation.  You state

that the merchandise will be substituted between the different

shipments that will be imported and exported.  It is also stated

that the exporters will waive any claim to drawback.  To the

extent that the importer complies with all other requirements

outlined in the General Notice, we find the only requirement at

issue to be whether the exported merchandise is fungible with the

imported duty-paid merchandise.

     We have recently ruled in a similar case regarding similar

merchandise.  In Customs ruling HQ 224287, we held that where

imported duty-paid women's wearing apparel and the substituted

counterpart "perfectly conform [with each other] with respect to

type of garment, style number, color, and size", the fungibility

requirement is satisfied.  HQ 224287 (April 16, 1993).  Thus, if

the same standards are adhered to in this case, we will find the

imported duty-paid merchandise fungible with the exported

merchandise.

HOLDING:

     The situation described above does not fall under 19 U.S.C. 

1313(j)(1) because the claimant in this case is not the exporter

of the subject merchandise.

     The situation described above would fall under 19 U.S.C.

1313(j)(2) if the General Notice requirements are met and the

imported duty-paid merchandise is fungible with the exported 

merchandise.  Fungibility would only be found if the imported

merchandise and exported merchandise perfectly conformed with

each other with respect to type of garment, style number, color,

and size.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

