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CATEGORY:  Entry

Mr. James Tang

BJ Customs Brokerage Co.

P.O. Box 91034

Los Angeles, CA 90009-1034

RE:  Loh Sun International Inc.; relabelling of cigarettes with

     Surgeon General's warning; 26 U.S.C.  5713; 15 U.S.C.  1333

Dear Mr. Tang:

     This is in response to your letter of April 21, 1993, on

behalf of your client Loh Sun International Inc., wherein you

requested a ruling on the following fact situation:

FACTS;

     According to your letter, your client imports several brands

of British cigarettes from Singapore.  Each of the packaged

cigarettes have the country of origin label as required.  However,

because these cigarettes were originally intended for Asian

markets, in most instances they do not bear the required Surgeon

General's warning label as required by law.  One of the reasons the

importer was not able to have the goods labelled in Singapore was

the fact that the cigarettes were in a bonded warehouse in

Singapore and no manipulation of any kind is allowed.  

     Your client is seeking permission from Customs to relabel the

product with the Surgeon General's warning label at your client's

warehouse and to pay the necessary costs to cover any Customs

verification of the labelling.  You state that relabelling in a

foreign trade zone or bonded warehouse would pose a financial

hardship on your client.

ISSUE:

     Whether the proposed procedure is permissible?

LAW AND ANALYSIS:

     All cigarettes imported into the United States must be marked

in accordance with 26 U.S.C.  5723 and 15 U.S.C.  1331 et seq.

("the Cigarette Act").  Section 4 of the Cigarette Act imposes

labelling requirements on the manufacturers, packagers, and

importers of cigarettes.  Section 4(c) requires that any company 

wishing to sell cigarettes within the United States must submit a

letter to the Federal Trade Comission explaining how it will comply

with the warning label display requirements.  

     Cigarettes that do not bear the required markings are

considered restricted, not prohibited, merchandise.  They are

considered restricted because cigarettes not permitted entry for

labelling violations may be entered if the defect in labelling is

cured.  Restricted merchandise is permitted entry into a Customs

Bonded Warehouse (CBW) or a Foreign Trade Zone (FTZ) only. 

Altering the labelling or packaging of tobacco products within the

Customs territory of the U.S. is not permitted unless the party

doing so has obtained a permit from the Bureau of Alcohol, Tobacco

and Firearms.  See 26 U.S.C.  5713.  Permits are issued only to

those parties engaged in the full range of activities associated

with tobacco products manufacturing.  Permits will not be granted

solely for relabelling activities.  Therefore, if your client

wishes solely to relabel the cigarettes, it will be unable to do

so within the Customs territory of the United States.

     However, applying the warning label to the cigarettes can be

done in an FTZ which is outside of the Customs territory. 

Cigarettes altered in a zone are permitted entry into the United

States, provided all other applicable laws and requirements are

satisfied.

HOLDING:

     Cigarettes which do not bear the Surgeon General's Warning are

restricted merchandise.  Altering the cigarette package, within the

Customs territory, requires a permit from the Bureau of Alcohol,

Tobacco and Firearms.  However, relabelling may be conducted in a

foreign trade zone without the need for a permit.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division




