                            HQ 544866

                        September 29, 1993

VAL CO:R:C:V 544866 CRS

CATEGORY:  Valuation

Alan G. Lebowitz, Esq.

Grunfeld, Desiderio, Lebowitz & Silverman

12 East 49th Street

New York, NY 10017

RE:  Dutiability of quota charges paid to an unrelated third

party; price actually paid or payable; HRL 544016; HRL 544245

Dear Mr. Lebowitz:

     This is in reply to your letter dated November 25, 1991, on

behalf of ************************ (the "buyer"), concerning the

dutiability of quota charges.  We regret the delay in responding.

FACTS:

     The importer buys children's wearing apparel from various

foreign vendors, including several unrelated manufacturers in

Hong Kong.  The importer is related to another company through

common ownership, which company in turn owns a Hong Kong buying

office, **************************** (the "agent").  As a result,

the buyer and the agent share a common owner who controls over

five percent of the stock of the two companies.

     The agent contracts with unrelated Hong Kong manufacturers

for the production of children's apparel.  On occasion the agent

supplies the necessary quota for the imported merchandise.  In

these instances, the agent will charge the buyer at an amount

that approximates the prevailing market rate for quota.  The

agent will also issue the buyer a commercial invoice in an amount

equal to the sum of the manufacturer's price plus the quota

charge.  The manufacturer will also issue an invoice, directly to

the buyer, or through the agent, that reflects the f.o.b. price

of the imported merchandise.  It is contemplated that the buyer

will open a letter of credit with the agent for the total of the

quota charges and the price of the merchandise.  The agent will

in turn pay the manufacturer the f.o.b. price of the apparel.

     The agent also performs the role of a traditional buying

agent, including sourcing, inspection and export facilitation. 

The agent will not take title to the merchandise.  You also state

that it may be assumed that the agent will not have an ownership

interest in any of the manufacturers that produce merchandise for

the buyer.

ISSUE:

     The issue presented is whether quota charges paid by the

buyer to a third party unrelated to the seller, is part of the

transaction value of the imported merchandise.

LAW AND ANALYSIS:

     Merchandise imported into the United States is appraised in

accordance with section 402 of the Tariff Act of 1930, as amended

by the Trade Agreements Act of 1979 (19 U.S.C. 
 1401a; TAA). 

The preferred method of appraisement is transaction value, which

is defined as "the price actually paid or payable for merchandise

when sold for exportation to the United States," plus certain

enumerated additions.  19 U.S.C. 
 1401a(b)(1)(A)-(E).  The price

actually paid or payable is defined as "the total payment

(whether direct or indirect...) made, or to be made, for imported

merchandise by the buyer to, or for the benefit of, the seller." 

19 U.S.C. 
 1401a(b)(4)(A).  For the purposes of this ruling we

have assumed that transaction value is the appropriate basis of

appraisement.

     Customs has held that quota payments made by the buyer to a

third party unrelated to the seller are not part of the price

actually paid or payable.  E.g., Headquarters Ruling Letter (HRL)

542169 dated September 18, 1980 (TAA No. 6).  Quota charges paid

by the buyer to an agent are not part of the price actually paid

or payable so long as the payments are not remitted, directly or

indirectly, to the seller.  HRL 543655 dated December 13, 1985.  

     However, there must be sufficient evidence to indicate that

the payments do not inure to the benefit of the seller.  HRL

544016 dated June 22, 1988, aff'd by HRL 544245 dated July 31,

1989.  In HRL 544016 we stated:

     A quota summary sheet has been submitted indicating

     that payment for quota was made to a party other than

     the seller.  Statements from the manufacturer

     confirming receipt of the price of the merchandise

     exclusive of quota...as well as statements from the

     actual quota broker establishing its role in the

     transaction were received.

Accordingly, evidence of this type, or any other documentation

that will substantiate the fact that payments to the agent do not

inure to the benefit of the seller should be submitted at the

time of entry.

HOLDING:

     Quota payments made by the buyer to an agent are not part of

the price actually paid or payable for imported apparel provided

that evidence submitted at the time of importation indicates that

the payments do not inure to the benefit of the seller.

                         Sincerely,

                         John Durant, Director

                         Commercial Rulings Division

