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RE:  Dutiability of hedging costs paid by importer

Dear ---------:

     This is in response to your letter of April 2, 1992

(hereinafter referred to as the "request").  On behalf of your

client ----------------------. (hereinafter referred to as the

"importer") you request a ruling regarding the dutiability of

hedging costs paid by the importer to a related foreign

manufacturer (hereinafter referred to as the "seller") or on

behalf of the seller, as well as the dutiability of hedging costs

incurred by the importer on its own behalf.  According to your

letter of September 3, 1992, you have withdrawn your request that

the information supplied in the request be kept confidential and

privileged.  We regret the delay in responding.

FACTS:

     The importer, a U.S. corporation is anticipating importing -

------------------------------------------------------------. and

related equipment components and parts which are made in [Europe] 

  by the seller.  In a telephone conversation with a member of my

staff, on July 17, 1992, you stated that the seller may actually

be any one of a number of related companies in Europe.  The

importer anticipates that importations will be made through

various U.S. ports in 1992.

     To date, the seller has been selling the merchandise in U.S.

Dollars (USD) and has met the risk of currency exchange

fluctuations by hedging the contracts, i.e. placing a forward

contract on currency.  The cost to the seller of the hedging has

been included in the offered price of the merchandise, and has

been included in the value declared for duty.  The seller is now

offering the importer the option of purchasing the merchandise

either in USD or in Swiss Francs (SFr).  If the importer pays in

USD, as it has been doing, it will be charged a separate amount

to cover the cost of hedging.  In the July 17, 1992 telephone

conversation with a member of my staff, you stated that the hedge

is entered into by the seller either with a financial institution

or in-house.  In either event, the charge is passed on to the

importer by the seller.  If the importer pays in SFr, the

importer hedges for its own account, in the U.S., also incurring

a fee.

     You request a ruling as to the dutiability of the hedging

costs incurred by the seller and paid by the importer, and the

hedging costs incurred by the importer on its own account.  It is

your position that none of the hedging costs described above are

dutiable.

ISSUE:

     Whether the amounts paid by the importer for hedging costs

are included in the price actually paid or payable for the

imported merchandise.

LAW AND ANALYSIS:

     Transaction value is the preferred method of appraisement,

and is defined in section 402(b)(1) of the Tariff Act of 1930, as

amended by the Trade Agreements Act of 1979 (19 U.S.C. 1401a(b);

TAA) as the "price actually paid or payable for the merchandise"

plus five enumerated statutory additions, which are not relevant

here.  We are assuming for purposes of this ruling that

transaction value is the proper method of appraisement for the

imported merchandise, although we note that the importer and the

seller are related parties under section 402(g) of the TAA. 

Therefore, the transfer price between the importer and the seller

is acceptable for transaction value purposes if it meets one of

the tests set out in section 402(b)(2)(B).  We do not have enough

information to determine whether one of the tests has been met.

     The term "price actually paid or payable" is defined in

section 402(b)(4)(A) of the TAA as the "total payment...made, or

to be made, for imported merchandise by the buyer to, or for the

benefit of, the seller."  It is the position of the Customs

Service that all monies paid to the foreign seller, or a party

related to the seller, are part of the price actually paid or

payable for the merchandise under transaction value.  See e.g.

Generra Sportswear Co. v. United States, 905 F.2d 377 (Fed Cir.

1990); HRL 544640 dated April 26, 1991.  

     The Court in Generra, specifically held that "a permissible

construction of the term `for imported merchandise' does not

restrict which components of the total payment may be included in

transaction value."  Generra, 905 F.2d at 380.  According to the

Court's decision in Generra, as long as a "payment was made to

the seller in exchange for merchandise sold for export to the

United States, the payment properly may be included in

transaction value, even if the payment represents something other

than the per se value of the goods."  905 F.2d at 380.  In this

case hedging costs incurred by the seller alone, or by the seller

to a third party, can reasonably be concluded to be for imported

merchandise and thus part of the price actually paid or payable. 

The total payment by the importer to the seller includes the

hedging costs.  This position is consistent with the position

taken by Customs in HRL 542984 dated April 8, 1983 in which we

ruled that the cost of insurance premium payments which the

manufacturer was required to obtain as a condition of the sale

were part of the price actually paid or payable for the imported

merchandise.

HOLDING:

     Hedging costs paid by the importer to the seller are

included in the price actually paid or payable for the imported

merchandise.   With respect to the costs incurred by the importer

hedging for its own account, we agree with you that those

payments are not made to or for the benefit of the seller, and

thus are not included in the price actually paid or payable,

under the terms of section 402(b)(4) of the TAA.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director,

                                   Commercial Rulings Division




