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RE:  Dutiability of quota payments made to unrelated third party

     quota holder 

Dear ---------:

     This is in response to your letter of June 12, 1992

(hereinafter referred to as the "request"), and your meeting with

members of my staff on December 3, 1992.  On behalf of your

client -- ------ ---- Inc. (hereinafter referred to as the

"importer"), a U.S. company, you request a prospective ruling

regarding the dutiability of certain quota costs.

FACTS:

     The subject merchandise is wearing apparel imported from

Macau.  In 1990 the importer directed its Hong Kong agent, -----

- ------- ------- (hereinafter referred to as the "agent"), to

purchase temporary and permanent textile quota for the

exportation of wearing apparel from Macau to the U.S.  The agent

purchased 12,500 dozen permanent quota for category 647/648 from

an unrelated quota holder, ---- ---- ------- -------, Ltd.

(hereinafter referred to as "S.H."). The importer reimbursed the

agent for the cost of the quota.  Due to Macau laws prohibiting a

foreign entity from holding quota, the agent directed S.H. to

transfer the quota to ---- --- ------- -------- Ltd. (hereinafter

referred to as the "seller"), a Macau manufacturer of wearing

apparel, unrelated to the importer and S.H., temporarily until

the importer could incorporate ------- (hereinafter referred to

as "quota holder"), its quota holder/agent in Macau.  For the

purposes of this ruling, it is assumed that S.H. is unrelated to

the seller.  When the agent purchased the quota from S.H. and had

it transferred to the seller, the parties entered into an

agreement whereby the seller agreed to transfer the permanent

quota to the quota holder, or any other designated entity, upon

the importer's instruction.  This agreement provided that the

seller would use up the quota on or before August 31, 1990, and

procure the allocation of the same quantity of the same quota for

the year beginning January 1991.  

     We have been informed by counsel on behalf of the importer

that if quota allocated to an entity is not used up, that same

entity may be penalized or restricted in obtaining quota the

following year.  According to counsel for the importer, the

procurement of the quota for the year beginning January 1991

required S.H. to go through the procedures of ensuring that it

would obtain the 1991 quota allocation from the Macau government

in the event the transfer to the quota holder was not effected

prior to the end of 1990, and that the procedures did not require

S.H. to purchase the quota from the government.  The transfer

described in the agreement has taken place and the quota holder

is the record owner of the permanent quota.  The seller was not

given any payment for this transfer.  The importer has provided

documentation of the transfers of permanent quota and payment to

S.H. for the quota.  The importer plans to purchase wearing

apparel from the seller on an ex-quota basis and the necessary

quota will be provided by the quota holder.  This ruling request

is prospective within the meaning of  177.1, Customs Regulations

(19 CFR 177.1) in that at the time of the request the importer

had not entered into transactions with the seller in which it

purchased apparel from the seller on an ex-quota basis.

ISSUE:

     Whether, under the circumstances presented, quota charges

are part of the transaction value of the imported merchandise. 

LAW AND ANALYSIS:

     The preferred method of appraisement is transaction value

which is defined by  402(b)(1) of the Tariff Act of 1930, as

amended by the Trade Agreements Act of 1979 (TAA, 19 U.S.C.

1401a(b)) as "the price actually paid or payable for the

merchandise when sold for exportation to the United States..."

plus certain additions specified in  402(b)(1) (A) through (E). 

The term "price actually paid or payable" is defined in TAA

 402(b)(4)(A) as:

     ...the total payment (whether direct or indirect...)

     made, or to be made, for imported merchandise by the

     buyer to, or for the benefit of, the seller.

The payment for quota to S.H. is not a payment to the seller or a

party related to the seller, and it is not one of the five

additions described in  402(b)(1) (A) through (E).  Therefore

there is no authority to include the quota cost in the

transaction value of the imported merchandise.  In TAA No. 6

dated September 18, 1980, we stated that quota payments made by

the buyer to a third party quota holder unrelated to either the

buyer or the seller, are not part of the price actually paid or

payable.

     Furthermore, Customs has held that quota payments made to a

third party unrelated to the seller of the merchandise, where

such payments are not remitted in any way, directly or

indirectly, to the seller of the merchandise, the quota payments

are not part of the price actually paid or payable for the

imported merchandise and do not constitute part of the

transaction value of imported merchandise.  See e.g. Headquarters

Ruling Letter (HRL) 543655 dated December 13, 1985, HRL 543616

dated October 1, 1985, TAA No.30 dated June 11, 1981 and TAA No.6

dated September 18, 1980.  In Generra Sportswear Company v.

United States, 905 F.2d 377 (Fed. Cir. 1990), the court held that

payments for quota made to the seller of merchandise may properly

be included in transaction value.  Accordingly, in the instant

case, as the quota payment was made to a third party unrelated to

the seller, and was not remitted to the seller, the quota cost

incurred with respect to the imported merchandise is not included

in the transaction value of the imported merchandise.  This

ruling is limited to the 12,500 dozen permanent quota for

category 647/648 now held by the quota holder, which was

purchased from S.H. in 1990.

HOLDING:

     Under the circumstances presented quota charges for which

payments are not remitted to the seller of the imported

merchandise either directly or indirectly, are not included in

the transaction value of the imported merchandise.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division




