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CATEGORY:  Marking

Mr. M. Barry Levy

Sharretts, Paley, Carter & Blauvelt, P.C.

Sixty Seven Broad Street 

New York, NY  10004

RE:  Country of origin marking of stuffed plush baby balls;

conspicuous marking; 19 CFR  134.46; 19 CFR 
134.41(b). 

Dear Mr. Levy:

     This is in response to your letter dated May 26, 1992, on

behalf of Dan-Dee International Limited, requesting a country of

origin ruling on plush stuffed baby balls which Dan-Dee

International Limited wishes to import from China.  A sample was

submitted for examination.

FACTS:

     Dan-Dee International Limited plans to import stuffed plush

baby balls from China.  A white fabric label approximately 1 and

5/8 inch by 3/4 inch is sewn into one of the side seams of the

ball.  You state that the label in letters approximately 1/16

inch in size in red, black, blue, orange, or other contrasting

color will read:

                  FILLED WITH ALL NEW MATERIAL

                         POLYESTER FIBER

                    REG. NO. PA381 MAINE 234

                      MASS T303 OHIO PA381

                 c DAN-DEE INTERNATIONAL LIMITED

                     JERSEY CITY N.J. 07305

                          MADE IN CHINA

                    RECOMMENDED FOR CHILDREN 

                          AGED 3 AND UP

     On May 5, 1992, a shipment of 5376 plush toys from Dan-Dee

International Limited was seized by Customs Dallas, Texas.  The

District determined that the country of origin marking on those

plush toys and two prior shipments of toys was not in a

conspicuous place, but was hidden inside the block of text naming

four locations other than the country of origin.  This ruling

will apply prospectively to the stuffed plush baby balls as

described above, and will not apply to the prior seized toys as

no ruling request or request for internal advice was submitted

for those products.

ISSUE:

     Whether the proposed marking on the stuffed plush baby ball

as described above satisfies the requirements of 19 U.S.C.  1304.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

 1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C.  1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

 134.41(b), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain.

     In HQ 733940 (October 24, 1991), Customs set forth some

factors to be considered in determining if the country of origin

marking on imported pens was conspicuous within the meaning of 19

CFR  134.41 and 19 U.S.C. 1304.  Customs stated that among the

factors to be considered was the size of the marking, the

location of the marking, whether the marking stands out, and the

legibility of the marking.  Customs also stated that the size of

the marking should be large enough so that the ultimate purchaser

can easily see the marking without strain.  The location of the

marking should be in a place where the ultimate purchaser could

expect to find the marking or where he/she could easily notice it

from a casual inspection.  Whether the marking stands out is

dependent on where it appears in relationship to other print on

the article and whether it is in contrasting letters to the

background.  The legibility of the marking is determined by the

clarity of the letters and whether the ultimate purchaser could

read the letters of the marking without strain.  Customs said

that no single factor should be considered conclusive by itself

in determining whether a marking satisfies 19 CFR  134.41(b) and

19 U.S.C. 1304.  Instead, it is the combination of these factors

which determines whether the marking is acceptable.  

     19 CFR  134.46, requires that when the "name of any city or

locality in the U.S., or the name of any foreign country or

locality other than the name of the country or locality in which

the article was manufactured or produced, appear on an imported

article or its container, there shall appear, legibly and

permanently, in close proximity to such words, letters or name,

and in at least a comparable size, the name of the country of

origin preceded by 'Made in,' 'Product of,' or other words of

similar meaning" (emphasis added).  Customs has ruled that in

order to satisfy the close proximity requirement, the country of

origin marking must appear on the same side(s) or surface(s) in

which the name of the locality other than the country of origin

appears.  HQ 708994 (April 24, 1978).  The purpose of 19 CFR

 134.46 is to prevent the possibility of misleading or deceiving

the ultimate purchaser as to the origin of the imported article. 

     In applying the factors to the stuffed plush baby ball, it

is our opinion that the marking satisfies the requirements of 19

CFR  134.41, 19 CFR 
134.46 and 19 U.S.C. 1304.  The country of

origin marking is easily found on a label which is the usual

location for such marking, and the requirements of 19 CFR  134.46

are met.

     As in HQ 733068, supra, while we find that the country of

origin marking is acceptable and appears in a conspicuous

location and in close proximity to the locations other than the

country of origin, we suggest that it would aid the ultimate

purchaser if the country of origin lettering was enlarged or

slightly removed from the other printed material.  

HOLDING:

     The proposed country of origin marking for the imported

stuffed plush baby balls satisfies the requirements of 19 CFR

 134.41, 19 CFR 
134.46 and 19 U.S.C. 1304.  This ruling applies

only to the stuffed plush baby balls and does not apply to any

prior shipments of stuffed toys.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division




