                            HQ 734740

                            April 5, 1993

MAR-2-05 CO:R:C:V 734740 RSD

CATEGORY: MARKING

District Director 

United States Customs Service 

P.O. Box 619050

1205 Royal Lane

Dallas/Ft. Worth, Texas 75261

RE: Country of origin marking requirements for repackaging of

piston rings; incapable of being marked; marking of the packages

or containers: conspicuous location; 19 CFR 134.22; 19 CFR

134.25; 19 CFR 134.41 

Dear District Director:

     This is in response to your memorandum dated July 16, 1992,

requesting internal advice concerning the country of origin

marking requirements for piston rings imported by Martin Cooney

Import/Export.  We have received a sample of the piston rings,

proposed wrapping paper, and shipping boxes for our

consideration.

FACTS:

     Martin Cooney Import/Export imports piston rings made in

Japan for installation in compressors.  You advise that the

individual piston rings are not capable of being marked because

of their size and construction and the critical nature of them in

the compressors into which they are installed.  All of the rings

are repacked by the importer and sold to distributors who sell

them to compressor repair companies.  The importer proposes to

wrap each set of piston rings with a sheet of paper containing

written installation instructions and the words "Made in Japan". 

The wrapped sets then are placed into unmarked, cardboard

shipping boxes.  You indicate that the mechanics who use these

rings desire that the rings not be in a box or a tube, but rather

wrapped in paper sheets because they need quick access to the

product.   

     The marking "MADE IN JAPAN" is at the bottom of the

installation instructions.  It is in the same type face and it is

the same size as the rest of the writing on the instructions. 

When the sheet of paper is wrapped around the rings, the portion

of the paper with country of origin marking is tucked in and

cannot be seen.  The country of origin is not marked on the shipping containers.  A yellow X has been placed on the

paper sheet to indicate where you think the country of origin

marking should go.

ISSUE:

     Does the putting the country of origin marking on the

installation instructions which are wrapped around the repackaged

piston rings satisfy the country of origin marking law?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304) provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was that the ultimate purchaser should be

able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  "The

evident purpose is to mark the goods so that at the time of

purchase the ultimate purchaser may, by knowing where the goods

were produced, be able to buy or refuse to buy them, if such

marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302 (1940).  C.A.D. 104

(1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  As provided in section 134.41(b), Customs

Regulations (19 CFR 134.41(b)), the country of origin marking is

considered conspicuous if the ultimate purchaser in the U.S, is

able to find the marking easily and read it without strain.  19

CFR 134.32(a) provides an exception to marking an article, if

that article is incapable of being marked.  

     Based on the your representations, we find that due to their

size, construction, and the critical nature of them in the

products that they are installed into, the individual piston

rings are incapable of being marked and accordingly under 19 CFR

134.32(a), they are excepted from country of origin marking. 

However, under 19 CFR 134.22 when an article is excepted from the

marking requirements, the outermost container or holder in which

the article ordinarily reaches the ultimate purchaser shall be

marked to indicate the country origin of the article.  Although

the articles may be imported in properly marked containers, in

this case they will be taken out of these containers and repacked

prior to reaching the ultimate purchaser.  As such, the

certification requirements set forth in 19 CFR 134.25 will apply

where by the importer shall certify to the district director that

(1) the new containers, unless excepted, shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

nature of the container(s) will permit, in such manner as to

indicate the country of origin of the article(s) to the ultimate

purchaser(s) in accordance with the requirements of 19 U.S.C.

1304 and 19 CFR Part 134; or that if the article(s) is(are)

intended to be sold or transferred to a subsequent purchaser or

repacker, the purchaser or transferee, will be notified in

writing at the time of sale or transfer, of the marking

requirements.  The importer must conform to these requirements.  

     If the piston rings reach the ultimate purchaser wrapped in

the pieces of paper with the installation instructions printed on

them, we find that these pieces of paper are containers within

the meaning of 19 CFR 134.22.  Therefore, because the piston

rings cannot be marked, the country of origin marking must be

placed on these sheets.  However, the location where the country

of origin marking is printed on the sample instruction

installation sheets is not acceptable.  When the instruction

sheets are wrapped around the piston rings, the portion of the

sheet where the country of origin is printed is tucked inside,

and the marking is obscured and not visible.  Accordingly, the

country of origin marking on the paper instructions is not easy

to find and it is not conspicuous within meaning of 19 CFR

134.41.  19 CFR 134.44 states that any method of marking at any

location insuring that country of origin will conspicuously

appear on the article shall be acceptable.  In this case, the

marking must be moved to a location on the paper sheets where it

will not be obscured when the sheets are folded and wrapped

around the piston rings.  The marking must be easy to find from a

casual inspection of the product. 

     However, if you are satisfied that the piston rings will

reach the ultimate purchaser in the sealed shipping containers in

which the importer repacks them, then these boxes can be marked

to indicate the country of origin rather than the individual

paper installation instruction sheets for the piston rings.   

HOLDING:

     The piston rings are excepted from individual marking under

19 CFR 134.32(a); however the container which reaches the

ultimate purchaser must marked.  We consider the sheets of paper

which contain the installation instructions in which the piston

rings are wrapped containers which are subject to marking. The

present location where the country of origin marking is placed on

the sheets paper is unacceptable because when the paper tucked in

the marking is obscured.  The marking should be repositioned to a

location on the sheets where it is easy to find and where it will

not be obscured.  Alternatively, the marking of the country of

origin on the sealed shipping container is acceptable if you are

satisfied that it will reach the ultimate purchaser.  Because the piston rings are to be repacked after importation the

certification procedure outlined in 19 CFR 134.25 must be

followed.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division




