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CATEGORY:  MARKING

Beth Ring, Esq.

Sandler, Travis & Rosenberg, P.A.

505 Park Avenue

New York, New York  10022-1106

RE:  Country of Origin Marking for In-Flight Magazine 

     Folders; Disposable Containers; Ultimate Purchaser; 19

     U.S.C. 1304(a)(3)(D); 19 CFR 134.32(d); 19 CFR 134.26;

     19 CFR 134.24.

Dear Ms. Ring:

     This is in response to your letter dated September 14, 1992,

on behalf of your client, Shorewood Packaging Corporation

("Shorewood"), in which you request a ruling concerning the

country of origin marking requirements applicable to printed

paper backs.  A copy of this ruling is being sent to PBB Group

which submitted an identical request, dated February 12, 1993, on

behalf of their client, Shorewood Packaging of Scarborough,

Ontario.  

FACTS:

     Shorewood Packaging Corporation manufactures printed paper

backs in its Toronto plant in the following operation:  solid

bleached sulfate paperboard manufactured in either Canada or the

U.S. will be made into the magazine cover backs by a "JOSH"

machine in a single line process which prints, coats and die cuts

the paperboard.  The paper backs are shrink wrapped and imported

on skids holding up to 20,000 backs.  After importation, the

paper backs will be sold through a distributor to Inflight

Advertising, Inc. ("Inflight").  Inflight converts the paper

backs into magazines covers by gluing a clear plastic front to

the back and folding the cover.  Inflight then inserts and glues

a magazine inside the cover and sells the magazine to airlines

for distribution to and return by passengers in-flight.  The

magazines covers are discarded with the magazines.  Samples of

the imported backs and finished covers were enclosed with the

ruling request.  The sample back measures approximately 8 x 11

inches.  Both sides contain advertisements.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements for the

imported paper backs which are converted into magazine covers

after importation?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304) provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was that the ultimate purchaser should be

able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods are the product.  Part 134,

Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of

origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     In their condition as imported the printed paper backs are

classifiable under subheading 4911.10.1080 of the Harmonized

Tariff Schedule of the United States ("HTSUS") as other printed

matter, trade or advertising material.  After importation the

paper backs are converted by Inflight into disposable covers for

magazines.  Inflight then fills these covers with magazines and

sells them to airlines.  The covers are eventually discarded with

the magazines to which they are glued.  These covers are

sufficiently similar to those containers described in section

134.24(a), Customs Regulations (19 CFR 134.24(a)) as "containers

ordinarily discarded after use" to be considered "disposable

containers":

          Disposable containers or holders subject to

          the provisions of this section are the usual

          ordinary types of containers or holders

          including cans, bottles, paper or

          polyethylene bags, paperboard boxes and

          similar containers or holders which are

          ordinarily discarded after the contents have

          been consumed.

We find that the magazine covers are the usual ordinary type of

containers for magazines used by airlines.  Although the covers

are designed to be repeatedly used with the magazine, they are

disposed of along with the magazine and not reused with another

magazine.  See, Holly Stores v. United States, 697 F.2d 1387, 1

Fed Cir. 16 (1982) (plastic hangars were found to be "not

designed for or capable of, reuse" and each hangar, "in virtually

every case, was associated only with one piece of clothing during

its enitre useful life.") 

     Normally, the ultimate purchasers of disposable containers

are the persons or firms who import them and fill or package them

with the products which they sell.  Section 134.24(c), Customs

Regulations (19 CFR 134.24(c)), provides:

          When disposable containers or holders are

          imported by persons or firms who fill or

          package them with various products which they

          sell, these persons or firms are the

          "ultimate purchasers" of these containers or

          holders and they may be excepted from

          individual marking pursuant to 19 U.S.C.

          1304(a)(3)(D).  The outside wrappings or

          packages containing the containers shall be

          clearly marked to indicate the country of

          origin.

     Customs has ruled that this exception is applicable in

situations where the person or firm who fills the disposable

containers is not the importer, so long as Customs is satisfied

that the outermost containers or wrappings are marked and will

reach that person or firm unopened.  See, HQ 733716 (June 6,

1991).  In the instant case, we find that the ultimate purchaser

of the paper backs is Inflight, the company which converts them

into the disposable folder and fills it with the magazine. 

Accordingly, the paper backs are excepted from individual marking

pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and sections 134.24(c) and

134.32(d), Customs Regulations (19 CFR 134.24(c) and 134.32(d)),

so long as the outermost container of the bulk-shipped paper

backs is properly marked with country of origin and Customs is

satisfied that this container will reach the ultimate purchaser

in this manner.  In the event the merchandise is repacked into

different containers before delivery to the ultimate purchaser,

the notice and certification requirements of section 134.26,

Customs Regulations (19 CFR 134.26) apply.

HOLDING:

     For purposes of country of origin marking, the ultimate

purchaser of imported printed paper backs is the company which

converts them into disposable containers and fills them with the

merchandise for which they are intended.  Accordingly, pursuant

to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.24(c) and 134.32(d),

the imported paper backs are excepted from individual country of

origin marking so long as the District Director at the port of

entry is satisfied that ultimate purchaser will receive them in

the original, unopened master cartons which are properly marked 

with country of origin.  In the event the merchandise is

repacked, the notice and certification requirements of 19 CFR

134.26 must be satisfied.  

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

cc:  Deborah J. Clune




