                            HQ 734913

                          May 20, 1993

MAR-2-05 CO:R:C:V  734913  RC

CATEGORY:  MARKING

Peggy Chaplin

Ober, Kaler, Grimes & Shriver

120 East Baltimore Street

Baltimore, Maryland  21202-1643

RE:  Country of Origin Marking for Confections. 

Dear Ms. Chaplin:

     This is in response to your letter of November 30, 1992, on

behalf of American European Student Union, Inc.(AESU), requesting

a ruling on the country of origin marking requirements for

confections.  We received a sample on May 4, 1993.

FACTS:

     Your client, AESU, intends to import confections made in

Austria.  They are packaged in decorative boxes and will be sold

though catalogs.  Regarding the sample, a photograph appears on

the top panel depicting a European pastoral landscape.  The side

panels indicate descriptive product information in the German

language, i.e. "Austrian confections", the town of origin,

"founded in 1559", etc.  These boxes will be shipped to the

importer's distribution point in Baltimore, Maryland.  AESU will

repack the various confections into the decorative boxes and

affix a label in English to the bottom panel.  The label is a

white loose-leaf paper with information in black print.  The

entire box is shrink-wrapped with transparent plastic wrap.  The

label remains visible through the wrap.  It lists the ingredients

of the various confections and bears the country of origin.  The

marking "MADE IN AUSTRIA" appears in approximately 14 points.  (A

point is a unit of type measurement equal to 0.01384 inch or

nearly 1/72 inch, and all type sizes are multiples of this unit.) 

You have also proposed marking the boxes "PRODUCT OF AUSTRIA".

ISSUE:

     Whether the proposed marking on the confections satisfies

the country of origin marking requirements set forth in 19 U.S.C.

1304 and Part 134, Customs Regulations.

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly,

indelibly, and permanently as the nature of the article (or its

container) will permit in such a manner as to indicate to the

ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of

origin of the article.

     As provided under section 134.32(d), Customs Regulations (19

CFR 134.32(d)), an article is excepted from marking if the

marking of the article's container will reasonably indicate the

origin of such article.  Customs must be satisfied that in all

foreseeable circumstances the article will reach the ultimate

purchaser in a properly marked container.  Under section

134.41(b), Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)), the ultimate

purchaser must be able to find the country of origin marking

easily and read it without strain.

     The following arrangements are available under section

134.34, Customs Regulations (19 CFR 134.34):

     (a) an exception under 19 CFR 134.32(d) may be

     authorized in the discretion of the district director

     for imported articles which are to be repacked after

     release from Customs custody under the following

     conditions:

          (1) The containers in which the articles are

     repacked will indicate the origin of the articles to an

     ultimate purchaser in the U.S.

          (2) The importer arranges for supervision of the

     marking of the containers by Customs officers at the

     importer's expense or secures such verification, as may

     be the necessary, be certification and the submission

     of a sample or otherwise, of the marking prior to the

     liquidation of the entry.

     (b) The liquidation of such entries may be deferred for

     a period of not more than 60 days from the date that a

     request for repacking is granted.  Extensions of the

     60-day deferral period may be granted by the district

     director in his discretion upon written application by

     the importer.

     In HQ 732256 (January 26, 1990), Customs held that baby toys

imported and sold in properly marked retail boxes were excepted

from individual marking.  There, the acceptable country of origin

markings were at least 1/8" which is approximately 9 points.  The

unacceptable country of origin markings were 1/16" or

approximately 4.5 points.

     In the instant case, the "MADE IN AUSTRIA" marking are even

larger than the markings reviewed in HQ 732256.  The markings

appear in clearly contrasting colors:  black print on a white

background.  Although the location of the marking "MADE IN

AUSTRIA" or "PRODUCT OF AUSTRIA" will appear on the back panel,

the back side of an imported article or its container is not per

se an improper location for country of origin marking purposes. 

See HRL 731830 (November 21, 1988)(acceptable to indicate the

country of origin marking on the back panel of imported frozen

produce packaging).

     Here, the back panel is the only panel bearing information

in English.  As a result, it is likely the ultimate purchaser

will find the country of origin in this location, upon casual

inspection.  Additionally, given that the marking is more than

the 9 points held to have been sufficient in HQ 732256, we find

it to be permanent, legible, indelible and in a conspicuous

place.

HOLDING:

     The proposed markings satisfy the requirements set forth in

19 U.S.C. 1304 and Part 134, Customs Regulations.  However, the

importer must seek approval of the local Customs officials for a

repacking operation conducted under Customs supervision pursuant

to 19 CFR 134.34. 

                              Sincerely,

                              John Durant, Director




