                            HQ 734929

                           May 6, 1993

MAR-2-05  CO:R:C:V 734929 RC

CATEGORY:  Marking

Mr. Joseph B. Castellano

Rudolph Miles & Sons, Inc.

P.O. Box 2489

Laredo, Texas  78044-2489

RE:  Trademark/Trade Name, Classification, Country of Origin

Marking of Empty Disposable Bottles; 15 U.S.C. 1125.  

Dear Mr. Castellano:

     This is in response to your letter dated December 15, 1992,

on behalf of Circuit Components, Inc. requesting a ruling

concerning the trademark/trade name restrictions, tariff

classification, and country of origin marking requirements for

empty disposable plastic bottles.

     With regard to the trademark/trade name, your letter

indicates that the bottles will be imported bearing "a company

name, identifying data, instructions, and bottle capacity ..." 

However, since you have not specified the trademark or trade

name, we cannot determine whether the articles would be

restricted under the Customs Regulations.  In any event, written

consent from the domestic owner of trademark, indicating your

authority to use the mark or to import goods bearing the mark

will provide an exception to the restriction.

     The following ruling pertains to specific classification and

country of origin marking issues.  Other classification issues

presented in your request will be addressed under separate cover.

FACTS:

     Your client proposes to export U.S.-manufactured empty

disposable plastic bottles to Mexico.  The bottles, 7ml to 500ml

capacity, undergo silk-screening in Mexico.  Subsequently, they

are shipped back to the U.S. and warehoused pending orders from

customers whose company names appear on the bottles.  These

customers are located in the U.S. or a foreign country.  The

submitted sample bottles include one blank and two silk-screened. 

The silk-screened bottles are marked "ESTEE LAUDER, TORONTO,

CANADA" and "ESTEE LAUDER, N.Y., N.Y. 10022" respectively.

ISSUES:

     What is the proper tariff classification?

     What are the country of origin marking requirements?

LAW AND ANALYSIS:

     Classification of merchandise under the Harmonized Tariff

Schedule of the United States Annotated (HTSUSA) is governed by

the General Rules of Interpretation (GRI's) taken in order.  GRI

1 provides that the classification is determined first in

accordance with the terms of the headings and any relative

section and chapter notes.  If GRI 1 fails to classify the goods,

and if the heading and legal notes do not otherwise require, the

remaining GRI's are applied taken in order.  

     In considering the subheadings which would be applicable to

empty plastic bottles, we noted subheading 3923.30.00, HTSUSA,

which provides for "Carboys, bottles, flasks and similar

articles."  We believe that that subheading specifically provides

for empty plastic bottles of the type described in your inquiry. 

Accordingly, we have concluded that the empty plastic bottles, if

they do not qualify for treatment under chapter 98, HTSUSA, would

be classifiable under subheading 3923.30.0010, HTSUSA, if of a

capacity not exceeding 50ml and under subheading 3923.30.0090,

HTSUSA, if of a greater capacity.  If so classified, the bottles

would be subject to a general rate of duty of 3 percent ad

valorem or, if they qualify for GSP treatment, a free rate of

duty.     

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

section 1304), provides that, unless excepted, every article of

foreign origin imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

nature of the article (or container) will permit, in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article.

     The bottles are manufactured in the U.S. and since silk-

screening does not effect a substantial transformation, the

bottles are not of foreign origin within the meaning of 304.

See HRL 734646 (December 23, 1992).  Therefore, neither the empty

bottles nor their bulk containers are required to be marked with

their country of origin.  However, even though no marking is

required under 304, the bottles may not be deceptively marked or

so imported.  Generally, the country referred to on disposable

containers refers to the contents.

     Under 15 U.S.C. section 1124:

     Except as provided in subsection (d) of section 1526 of

     Title 19, no article of imported merchandise which

     shall bear a name or mark calculated to induce the

     public to believe that the article is manufactured in

     the United States, or that it is manufactured in any

     foreign country or locality other than the country or

     locality in which it is in fact manufactured, shall be

     admitted to entry at any customhouse of the United

     States.

     Under 15 U.S.C. section 1125:

     (a) Any person who, on or in connection with any goods

     or services, or any container for goods, uses in

     commerce any word, term, name, symbol, or device, or

     any combination thereof, or any false designation of

     origin, false or misleading description of fact, or

     false or misleading representation of fact, which--

          (1) is likely to cause confusion, or to cause mistake

          or to deceive as to the affiliation, connection, or

          association of such person with another person, or as

          to the origin, sponsorship, or approval of his or her

          goods, services, or commercial activities by another

          person, or

          (2) in commercial advertising or promotion, misrepre-

          sents the nature, characteristics, qualities, or geo-

          graphic origin of his or her or another person's goods,

          services, or commercial activities, shall be liable in

          a civil action by any person who believes that he or

          she is or is   likely to be damaged by such act.

     (b) Any goods marked or labeled in contravention of the

     provisions of this section shall not be imported into the

     United States or admitted to entry at any customhouse of the

     United States.  The owner, importer, or consignee of goods

     refused entry at any customshouse under this section may

     have any recourse by protest or appeal that is given under

     the customs revenue laws or may have the remedy given by

     this chapter in cases involving goods refused entry or

     seized.

     The two printed sample bottles contain various information

about the product with which they will be filled; including the

company name, product name and description, directions,

ingredients, etc.  It is clear from the overall context that the

markings "ESTEE LAUDER, TORONTO CANADA" and "ESTEE LAUDER N.Y.,

N.Y. 10022" do not refer to the origin of the bottles themselves

and that the bottles should not be denied entry on this basis. 

If the bottles with the Canada marking were imported filled with

Canadian product, the product would be admissible.  Similarly, if

the bottles with the N.Y. marking were filled with domestic

product, the product would be admissible.

     The problem stems from the fact that the bottles are

imported empty and once entered, Customs has no control over how

the bottles will be used.  Although it appears clear that the

bottles will be filled with the product that is described, we

have no way of knowing where the product will be filled and

whether the origin of the product will conform to the origin

marking on the empty bottles.  Absent sufficient evidence

demonstrating that the bottles will be filled only with product

from the named country/city, we consider such markings to be 

false designations of origin under 15 U.S.C. 1125; as such, the

bottles may not be imported.  To avoid this problem, we suggest

eliminating the origin markings on the empty bottles.

     In HRL 734832 (February 24, 1993), certain Mexican-

manufactured lamps imported into the U.S. were destined for

exportation to Canada and the importer requested relief from the

U.S. marking requirements.  There, the importer claimed that the

packaging information printed in both French and English was

demonstrative that the lamps were merely awaiting their

subsequent transportation to Canada.  However, this alone did not

assure Customs the lamps were in all circumstances destined for

Canada.  Customs concluded the applicable statute and regulations

precluded the proposed exception, adhering to the position that

articles entered for consumption are required to be marked in

accordance with 19 USC 1304 and Part 134, Customs Regulations.

     Furthermore, any articles marked with the words "USA", "Made

in USA", or in reference to a U.S. locale must comply with the

requirements of the Federal Trade Commission.  You should direct

any questions on this aspect directly to the Federal Trade

Commission.

HOLDING:

     The disposable plastic bottles are subject to a general rate

of duty of 3 percent ad valorem or, if they qualify for GSP

treatment, a free rate of duty.  Being manufactured in the U.S.,

the disposable plastic bottles are not articles of foreign origin

and need not be marked with their country of origin.  However,

under 15 U.S.C. 1125, the bottles may not enter the U.S. with the

origin markings described above absent sufficient evidence that

the bottles will be filled only with product from the named

country/city.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director




