                            HQ 734969

                         August 16, 1993

MAR-2-05 CO:R:C:V  734969  RC

CATEGORY:  MARKING

Mr. J. Scheltgen, President

Lake City Technical Products Inc.

#5 - 1952 Spall Road

Kelowna, B.C., Canada V1Y 4R1

RE:  Country of Origin Marking for Used Semiconductors; Unknown

     Origin; T.D. 51100(4). 

Dear Mr. Scheltgen:

     This is in response to your letter dated January 8, 1993

requesting a ruling regarding the country of origin marking

requirements for imported semiconductors.

FACTS:

     The importer, Lake City Technical Products, buys obsolete

semiconductor parts "as is" at auctions, bankruptcies and

inventory liquidation/reduction bids in the U.S.  Lake City

verifies the integrity of the parts for defects and catalogs them

in Canada.  There are 7,500 part numbers covering 950,000 parts.

     The importer submitted a photocopy of a document printed

with the following language:

     MADE IN ONE OR MORE OF THE FOLLOWING COUNTRIES:  

     CHINA, HONG KONG, INDONESIA, JAPAN, KOREA, MALAYSIA,

     PHILIPPINES, SINGAPORE, TAIWAN, THAILAND, UNITED

     KINGDOM.  THE EXACT COUNTRY OF ORIGIN IS UNKNOWN. 

ISSUE:

     Whether the marking as described above complies with 19

U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin or its container imported into the U.S.

shall be marked in a conspicuous place legibly, indelibly, and

permanently in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.

     The "country of origin" for marking purposes is defined by

section 134.1(b), Customs Regulations (19 CFR 134.1(b)), to mean

the country of manufacture, production, or growth of any article

of foreign origin entering the U.S.  Provided for under section

134.1(d), Customs Regulations (19 CFR 134.1(d)), the "ultimate

purchaser" generally is defined as the last person in the United

States who will receive the article in the form in which it was

imported.    

     Pursuant to section 134.32(i), Customs Regulations (19 CFR

134.32(i)), articles which were produced more than 20 years prior

to their importation into the U.S. are excepted from country of

origin marking inasmuch as their containers are marked in a

manner which is legible, conspicuous, and permanent.

     According to T.D. 51100(4) (dated July 18, 1944), when the

name of the country of origin of an imported article is not known

but the names of the countries, in one of which it was

manufactured or produced, are known the article (or its

container) shall be marked to show the names of all the countries

in which it may have originated but that the exact country of

origin is unknown.

HOLDING:

     The language of this marking complies with T.D. 51100(4) as

long as the district director at the port of entry is satisfied

that the origin of the subject merchandise cannot be determined. 

                              Sincerely,

                              John Durant, Director               

                              Commercial Rulings Division

cc:  Area Director of Customs

     National Import Specialist Division, Branch 1

     Six World Trade Center




