                            HQ 735008

                         August 17, 1993

MAR-2-05 CO:R:C:V  735008  RC

CATEGORY:  MARKING

Ms. Laurie Everill

JCPenney Purchasing Corporation

P.O. Box 10001 

Dallas, Texas  75301-0001

RE:  Country of Origin Marking for Department Store Holiday

     Decorations; Not For Resale Items; 19 CFR 134.32(f).  

Dear Ms. Everill:

     This is in response to your letter dated February 24, 1993,

requesting a ruling concerning the classification and country of

origin marking requirements for Christmas decorations.  This

response pertains only to the country of origin marking issue,

the classification issues presented were addressed under separate

cover.                

FACTS:

     The JCPenney Purchasing Corporation (JCPPC), a subsidiary of

the JCPenney Company, Inc., imports holiday decorations to wit,

trees, garlands, and wreaths, on behalf of the JCPenney Company,

Inc. for their department stores.  The trees, garland, and

wreaths are all made and decorated in China.  The ornamentations

are made in Taiwan and the Philippines.  The merchandise will be

bought on a "not for resale" basis to decorate the department

stores.  JCPPC proposes the following marking for the export

cartons:

     Tree:               Made in China

     Ornamentation:      Made in Philippines and Taiwan

     Decoration:         Done in China

Or

     Garlands:           Made in China

     Ornamentation:      Made in Philippines and Taiwan

     Decoration:         Done in China

Or

     Wreaths:            Made in China

     Ornamentation:      Made in Philippines and Taiwan

     Decoration:         Done in China

ISSUE:

     What is the proper country of origin marking for department

store decorations imported by a subsidiary for the parent

corporation?

LAW AND ANALYSIS:

     Pursuant to section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304), articles of foreign origin or their containers must

be marked in a conspicuous place legibly, indelibly, and

permanently to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article.  The

"ultimate purchaser" is defined, in section 134.1(d), Customs

Regulations (19 CFR 134.1(d)), as the last person in the United

States who will receive the article in the form in which it was

imported.  

     Under section 134.32(f) Customs Regulations, (19 CFR

134.32(f)), articles imported for use by the importer and not

intended for sale in their imported or any other form are

excepted from country of origin.    

     Here, the parent corporation strives to achieve uniformity

in ambiance throughout the department stores.  The decorations

will be purchased by JCPPC on behalf of the department stores,

and will not be resold.  The department stores will only be

permitted by the parent corporation to order decorations which

JCPPC purchases; no decorations from alternative sources will be

provided for the department store to choose as an option.  

Therefore, we find that the decorations are imported for use by

the importer and that they are excepted from marking pursuant to

19 CFR 134.32(f).  Although the cartons may be marked as you

propose, such marking is not required.  See 19 CFR 134.22(d)(1).

HOLDING:

     As long as the district director at the port of entry is

satisfied that the Christmas decorations will be used only in the

manner described above, they qualify for the country of origin

marking exception set forth in 19 CFR 134.32(f) and, as such,

they do not need to be marked to indicate their country of

origin.        

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division




