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                        December 29, 1993 
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CATEGORY:  Marking

Christian Torske

Executive Vice President

Helm New York Chemical Corporation

1110 Centennial Avenue

Piscataway, N.J. 09955-1333

Dear Mr. Torske:

RE:  Country of origin marking; liquid chemical; feed

     supplement; pharmaceutical; imported in bulk; tanks;

     hopper cars; instruments of international traffic; 

     19 CFR 134.22(a); 19 CFR 134.25; incapable of being marked

Dear Mr. Torske:

     This is in response to your letter dated June 15, 1993,

requesting a ruling regarding the country of marking of imported

feed supplements imported in bulk in liquid or dry powder form.

FACTS:

     You are contemplating two import transactions.  In the first,

you would import a liquid chemical in a ship's tank and then pump

it into a land tank upon arrival of the vessel.  You would then

distribute the product in road tank cars to your various customers,

who would use this liquid product as a supplement for their poultry

feed formulations.  In the second, you would import a feed

supplement in a dry powder form which would cross the ocean in big

bags which could be marked with the country of origin.  Since many

of your customers prefer to receive the product in bulk, you are

planning to unpack the product and put it in a hopper car for

delivery to your customers.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements applicable

to the above transactions?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to indicate

to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the

country of origin of the article.  Part 134, Customs Regulations

(19 CFR Part 134), implements the country of origin marking

requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Articles that are incapable of being marked are excepted from

marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(A) and 19 CFR 134.32(a). 

The outermost containers or holders in which such articles

ordinarily reach the ultimate purchaser shall be marked to indicate

the country of origin of their contents.  See 19 U.S.C. 1304(b) and

19 CFR 134.22(a).  As provided in 19 CFR 134.25, if an imported

article which is incapable of being marked is intended to be

repacked in a new container for sale to an ultimate purchaser after

its release from Customs custody, or if the district director

having custody of the article, has reason to believe such article

will be repacked after its release, the importer shall certify to

the district director that the new container will be marked to

indicate the country of origin of the article.

     In this case, the imported feed supplements, whether in dry

powder or liquid form, are incapable of being marked and are

excepted from marking under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(A) and 19 CFR

134.32(a).  The issue that must be addressed is whether the tanks

and tank cars in which the liquid product is to be transported, or

the hopper cars in which dry powder product is to be transported,

must be marked to indicate the country of origin of the feed

supplements.     

     We consider containers such as cartons, bags, crates, etc.,

which remain with the imported product, the type of containers

which are subject to the requirements of 19 CFR 134.22(a) and 19

CFR 134.25.  We do not consider tanks, tank cars, hopper cars and

the like, which are essentially used as vehicles only to transport

the product and which do not remain with such product, to be

containers within the meaning of these provisions.  Accordingly,

we find that tanks, tank cars and hopper cars which transport the

dry or liquid feed supplements to the importer or to the importer's

customers do not have to be marked to indicate the country of

origin of their contents.  See also Headquarters Ruling Letter

(HRL) 732621, February 5, 1990 (tank trucks are instruments of

international traffic and are not containers within the context of

19 CFR Part 134; they are not required to be marked with the

country of origin of their contents).   We also find that the

certification requirements of 19 CFR 134.25 do not apply if the

imported products are to be "repacked" only into tanks, tank cars

or hopper cars. 

     However, if the feed supplements are imported in bags, the

bags must be marked with the country of origin of their contents. 

Moreover, if the feed supplements are to be repacked into new bags

or other containers, then the certification requirements of 19 CFR

134.25 would apply.  

HOLDING:                        

     The imported liquid and dry feed supplements described above

are excepted from country of origin marking under 19 U.S.C.

1304(a)(3)(A) and 19 CFR 134.32(a).  The bags in which the dry

product are imported must be marked to indicate the origin of their

contents as provided in 19 U.S.C. 1304(b) and 19 CFR 134.22(a).

Neither the tanks nor the hopper or tank cars in which the products

are transported constitute containers under 19 CFR 134.22(a) and

19 CFR 134.25.  As such, they do not have to be marked with the

country of origin of the feed supplements and the certification

requirements of 19 CFR 134.25 do not apply.                      

                                Sincerely,

                                John Durant, Director

                                Commercial Rulings Division




