                            HQ 735268

                            October 1, 1993

MAR-2-05 CO:R:C:V RSD

CATEGORY: MARKING

Mr. Jack Ryan

Senior Customs Analyst

3M Transportation Department

3M Center

PO Box 33250

St. Paul, Minnesota 55133-3250

RE: Country of origin marking of intravenous sets packaged in

plastic pouches and sold in cardboard master cartons; container

marking; 19 U.S.C. 1304 (a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d); 19 CFR

134.46

Dear Mr. Ryan:

     This is in response to your letter dated July 26, 1993,

requesting a ruling on the country of origin marking requirements

for intravenous sets packaged in plastic pouches and sold in

master cartons.  You have submitted samples of the intravenous

sets packaged in the plastic pouches and sample of the label used

to mark the master cartons.  Your letter indicates that the

Customs district in El Paso has informed you that the proposed

marking for intravenous sets is not acceptable.  You are

requesting a ruling from Customs headquarters in order to

determine if the marking on the submitted samples would satisfy

the requirements of the country of origin marking law.

FACTS:

     3M imports intravenous administration sets from a number of

different countries.  The sets are packaged one set to a plastic

pouch, forty pouches to a master carton and four master cartons

to a shipping carton.  Both the shipping cartons and the master

cartons are marked with the statement "Made to 3M Specification

in (giving the full English language name of the country of

origin)".

     The Individual Intravenous pouches are marked as follows:

          3M Health Care

          3M Center Bldg. 275-5W-05

          St. Paul, MN 55144-1000

               1-800-336-7675

          Made to 3M Specifications

          See lot code for country of 

          origin (third character from

          right): K-Korea, S-Singapore

          E-Taiwan, T-Thailand,

          U-U.K., A-USA

     The lot code number is located approximately 1 1/2 inches

below the above statement and is printed in large black

characters.  The first five characters denote the month and year

of the manufacture of the product and the sixth character denotes

the country of origin.  3M wants to use this marking scheme

because it allows you to use one pouch for all the intravenous

sets rather than having to print a different pouch for each of

the different countries of manufacture. 

     You represent that the intravenous sets are sold to

customers only in the master carton lots, and it is not possible

to buy a smaller amount.  There is no indication whether the

master cartons are sealed when they are imported in the U.S.  

     The El Paso district of Customs has informed you that they

believe the country of origin marking on the pouches is not

satisfactory because of the presence of the St. Paul, Minnesota

reference.  Food and Drug Administration regulations require that

the 3M address be on the pouch.

ISSUE:

     Does the above described means of marking the country of

origin on the pouches containing the intravenous sets satisfy the

country of origin marking law, if the master cartons are properly

marked to indicate the country of origin of the intravenous sets?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was that the ultimate purchaser should be

able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of purchase the

ultimate purchaser may, by knowing where the goods were produced,

be able to buy or refuse to buy them, if such marking should

influence his will."  United States v. Friedlaender & Co., 27

C.C.P.A. 297 at 302 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section  134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain. 

Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46), requires

that when the name of any city or locality in the U.S., other

than the name of the country or locality in which the article was

manufactured or produced, appears on an imported article or its

container, there shall appear, legibly and permanently, in close

proximity to such words, letters, or name, and in at least a

comparable size, the name of the country of origin preceded by

"Made in," "Product of," or other words of similar meaning.  The

purpose of this requirement is to prevent the possibility of

misleading or deceiving the ultimate purchaser of the article as

to the actual origin of the imported goods.  Customs has

specifically ruled that in order to satisfy the close proximity

requirement, the country of origin marking must generally appear

on the same side(s) or surface(s) in which the name of the

geographical reference other than the country of origin appears.
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     Articles for which the marking of the containers will

reasonably indicate the origin of the article are excepted from

marking under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D).  This exception applies

only if the article in question is imported in a properly marked

container and Customs is satisfied that the article will reach

the ultimate purchaser in this original unopened marked

container. See also 19 CFR 134.32(d).

     In this case, the intravenous sets are to be sold only to

the ultimate purchasers in the master cartons.  No intravenous

sets are supposed to be taken out of the master carton and sold

separately.  The master cartons are properly marked to indicate

the country of origin of the intravenous sets.  Therefore, the

ultimate purchaser will be advised of the country of origin of

the intravenous sets by the marking on the master cartons and

therefore the individual intravenous sets are excepted from

marking under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d). 

     The individual pouches for the intravenous sets contain a

U.S. reference, "St. Paul, MN".  We believe in this instance the

approach to marking used by the 3M company would be sufficient to

satisfy the requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134. 

Ultimate purchasers will not be mislead by this U.S. address

because  they receive the intravenous sets only in the properly

marked master carton and will be advised regarding the country of

origin by the marking on the master carton.  Through the lot code

number and the accompanying statement printed on the individual

pouches explaining on the how to determine the country of origin,

the ultimate purchaser can also ascertain the country of origin

of the product.  The marking on the pouch by means of country

coding, under the circumstances presented, is sufficient to

satisfy the requirements of 19 CFR 134.46.  We believe that the

combination of the country of origin marking scheme on the

pouches and the marking on the master cartons will inform the

ultimate purchaser of the country of origin of the intravenous

sets and that there is very little chance that the ultimate

purchaser will be mislead by the U.S. reference on the pouch.   

HOLDING:

     The country of origin marking on the master cartons and the

scheme of country coding on the pouches of the individual

intravenous sets satisfy the requirements of 19 U.S.C. 1304 and

19 CFR Part 134, provided that the Customs officials at the port

of entry are satisfied the intravenous sets will reach the

ultimate purchaser only in the unopened properly marked master

cartons.

                         Sincerely,

                         John Durant, Director                   

                         Commercial Rulings Division




