                            HQ 954319

                          June 14, 1993

CLA-2 CO:R:C:M 954319 DWS

CATEGORY: Classification

TARIFF NO.: 7013.99.50

District Director

U.S. Customs Service

Lincoln Juarez Bridge, Building #2

P.O. Box 3130

Laredo, TX 78044-3130

RE: IA 30/93; "Bubble Ball"; Glass Bowl; Votive-Candle Holder;

    Additional U.S. Rule of Interpretation 1(a); HQ 950426;

    HQ 088742; 7013.99.35

Dear District Director:

     This is in response to your memorandum of April 15, 1993 (CLA-

2 L:CO RQM), relating to a request for internal advice initiated

by International Trade & Commerce, Inc., on behalf of Hancock

Importing, Inc., concerning the classification of glass bowls under

the Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS).

FACTS:

     The merchandise consists of a 10 inch, bubble shaped glass

bowl, known as a "Bubble Ball".  A picture of the bowl containing

a candle has been provided, and the importer claims that the bowl

is classifiable under subheading 7013.99.35, HTSUS, as a votive-

candle holder.  Your office disagrees, claiming that the bowl is

classifiable under subheading 7013.99.50, HTSUS, as other glassware

of a kind used for indoor decoration.

     The subheadings under consideration are as follows:

     7013.99.35: [g]lassware of a kind used for table, kitchen,

                 toilet, office, indoor decoration or similar    

                  purposes (other than that of heading 7010 or   

                   7018): [o]ther glassware: [o]ther: [o]ther:

                 [v]otive-candle holders.

     The general, column one rate of duty is 6.6 percent ad

     valorem.

      7013.99.50: [o]ther glassware: [o]ther: [o]ther: [o]ther:

                 [v]alued over $0.30 but not over $3 each.

     The general, column one rate of duty is 30 percent ad valorem.

ISSUE:

     Whether the glass bowl is classifiable under subheading

7013.99.35, HTSUS, as a votive-candle holder, or under subheading

7013.99.50, HTSUS, as other glassware of a kind used for indoor

decoration?

LAW AND ANALYSIS:

     Classification of merchandise under the HTSUS is in accordance

with the General Rules of Interpretation (GRI's), taken in order.

GRI 1 provides that classification is determined according to the

terms of the headings and any relative section or chapter notes. 

     Because heading 7013, HTSUS, is a use heading, additional U.S.

Rule of Interpretation 1(a), HTSUS, is applicable.  It states that:

     a tariff classification controlled by use (other than actual 

     use) is to be determined in accordance with the use in the

     United States at, or immediately prior to, the date of 

     importation, of goods of that class or kind to which the 

     imported goods belong, and the controlling use is the       

      principal use.

     A glass votive-candle holder is a glass holder principally

used in churches, where the candles are burned for devotional

purposes.  See, HQ 950426, dated June 19, 1992, and HQ 088742,

dated April 22, 1991.

     No evidence has been provided that, at the time of importation

into the U.S., the glass bowl is principally used as a votive-

candle holder, or any kind of candle holder for that matter.  The

bowl is of such a size and shape that it could be used as a flower

vase or as a bowl to hold candies or, as a decorative article,

glass marbles.  It is quite evident from the photograph that the

principal use of the glass is for indoor decoration.  

     Therefore, we find that the glass bowl is classifiable under

subheading 7013.99.50, HTSUS, as other glassware of a kind used for

indoor decoration.

 HOLDING:

     The glass bowl is classifiable under subheading 7013.99.50,

HTSUS, as other glassware of a kind used for indoor decoration.

     You should advise the internal advice applicant of this

decision.

                           Sincerely,

                           John Durant, Director




