                            HQ 113128

                          June 20, 1994

VES-13-18-CO:R:IT:C 113128 GEV

CATEGORY:  Carriers

Deputy Regional Commissioner

Commercial Operations

Pacific Region

1 World Trade Center

Long Beach, California 98031

RE:  Vessel Repair Entry No. 410-0019946-7; Modification;

     SEA-LAND PRODUCER; V-247; 19 U.S.C.   1466

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum dated May 27, 1994,

forwarding an application for relief from duties assessed pursuant

to 19 U.S.C.   1466.  You request our review of four items

contained within this entry.  Our findings are set forth below.

FACTS:

     The SEA-LAND PRODUCER is a U.S.-flag vessel owned and operated

by Sea-Land Service, Inc.  The subject vessel had work performed

in Yokohama, Japan during January of 1994.  Subsequent to the

completion of this work the vessel arrived in the United States at

Oakland, California on February 9, 1994.  A vessel repair entry was

filed on the date of arrival.  

     Pursuant to an authorized extension of time, an application

for relief with supporting documentation was filed on May 10, 1994. 

Among the work for which the applicant seeks relief are Items 7.5

(Slop Tank Conversion) and 7.6 (Chloropac System Installation)

which are claimed to be modifications.  In support of these claims

the applicant has submitted shipyard invoices and drawings from

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.

ISSUE:

     Whether evidence is presented sufficient to prove that the

foreign work performed on the subject vessel as detailed in Items

7.5 and 7.6 constitute modifications so as to render the work non-

dutiable under 19 U.S.C.   1466.

                              - 2 -

LAW AND ANALYSIS:

     Title 19, United States Code,   1466, provides in pertinent

part for payment of duty in the amount of 50 percent ad valorem on

the cost of foreign repairs to vessels documented under the laws

of the United States to engage in foreign or coastwise trade, or

vessels intended to engage in such trade.  

     In its application of the vessel repair statute, Customs has

held that modifications to the hull and fittings of a vessel are

not subject to vessel repair duties.  Over the course of years,

the identification of modification processes has evolved from

judicial and administrative precedent.  In considering whether an

operation has resulted in a modification which is not subject to

duty, the following elements may be considered.

1.  Whether there is a permanent incorporation into the hull or

superstructure of a vessel (see United States v. Admiral Oriental

Line et al., T.D. 44359 (1930)), either in a structural sense or

as demonstrated by the means of attachment so as to be indicative

of the intent to be permanently incorporated.  This element should

not be given undue weight in view of the fact that vessel

components must be welded or otherwise "permanently attached" to

the ship as a result of constant pitching and rolling.  In

addition, some items, the cost of which is clearly dutiable,

interact with other vessel components resulting in the need,

possibly for that purpose alone, for a fixed and stable

juxtaposition of vessel parts.  It follows that a "permanent

attachment" takes place that does not necessarily involve a

modification to the hull and fittings.

2.  Whether in all likelihood, an item under consideration would

remain aboard a vessel during an extended lay up.

3.  Whether, if not a first time installation, an item under

consideration replaces a current part, fitting or structure which

is not in good working order.

4.  Whether an item under consideration provides an improvement or

enhancement in operation or efficiency of the vessel

     Very often when considering whether an addition to the hull

and fittings took place for the purpose of 19 U.S.C.   1466, we

have considered the question from the standpoint of whether the

work involved the purchase of "equipment" for the vessel.  It is

not possible to compile a complete list of items that might be

aboard a ship that constitute its "equipment".  An unavoidable

problem in that regard stems from the fact that vessels differ as

to their services.  What is required equipment on a large passenger

vessel might not be required on a fish processing vessel or

offshore rig.
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     "Dutiable equipment" has been defined to include:

          ...portable articles necessary or appropriate

          for the navigation, operation, or maintenance

          of a vessel, but not permanently incorporated

          in or permanently attached to its hull or 

          propelling machinery, and not constituting

          consumable supplies.  Admiral Oriental,

          supra., (quoting T.D. 34150, (1914))

     By defining what articles are considered to be equipment, the

Court attempted to formulate criteria to distinguish non-

dutiable items which are part of the hull and fittings of a vessel

from dutiable equipment, as defined above.  These items might be

considered to include:

          ...those appliances which are permanently

          attached to the vessel, and which would

          remain on board were the vessel to be laid 

          up for a long period...  Admiral Oriental,

          supra., (quoting 27 Op. Atty. Gen. 228).

     A more contemporary working definition might be that which is

used under certain circumstances by the Coast Guard; it 

includes a system, accessory, component or appurtenance of a

vessel.  This would include navigational, radio, safety and,

ordinarily, propulsion machinery.

     In regard to the work described in Items 7.5 and 7.6, upon

reviewing the record in its entirety, we are of the opinion that

both items meet the requisite criteria to be considered non-

dutiable modifications.

     Parenthetically, we note that we were also requested to review

the following two items:  Item 2.1-5 (Sea valves and overboard

valves); and the American Bureau of Shipping (ABS) survey of

certain work performed as part of Item 7.5, discussed above.  In

regard to the former, it is apparent that such charges were

incurred pursuant to a non-dutiable USCG and ABS survey unrelated

to any repairs.  In regard to the latter, such costs were

associated with the non-dutiable modification work detailed in Item

7.5.  Accordingly, these costs are non-dutiable.
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HOLDING:

     Evidence is presented sufficient to prove that the foreign

work performed on the subject vessel as described in Items 7.5 and

7.6 constitutes modifications so as to render the work non-

dutiable under 19 U.S.C.   1466.

                              Sincerely,

                              Arthur P. Schifflin

                              Chief

                              Carrier Rulings Branch     




