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CATEGORY:  Carriers

Roger E. Gobrogge

Patent Attorney

Dow Corning Corporation

P.O. Box 994

Midland, Michigan 48686-0994

RE:  Instruments of International traffic; 19 U.S.C. 1322; 19 CFR

     10.41a; Empty containers

Dear Mr. Gobrogge:

     This is in response to your letter dated May 11, 1994.  You

have also provided additional information to us since that time.

FACTS:

     On behalf of Dow Corning, you request a ruling as follows.  

     You request a ruling that certain items be designated as

instruments of international traffic within the meaning of 19 CFR

10.41a.  You describe the items as follows: 40 steel containers

which are 20 feet by eight feet by eight feet.  Some of the

containers are stainless steel, others are carbon steel.  The

containers are used to ship chemicals.

     You also request a ruling with respect to the importation of

certain residual chemicals in these containers.  In your letter of

May 11, 1994, you describe the facts thusly:

     In a proposed transaction, Dow Corning will fill one of these

     large containers with a chemical (eg., ethyltrichlorosilane). 

     The filled container will be exported to its subsidiary (eg.,

     in Barry, Wales).  The Welsh plant will empty this container

     and use the chemical therein to produce products.  The empty

     container will be imported back into the United States,

     cleaned, refilled and re-exported.

     ...

     By virtue of the size of the container, it is nearly

     impossible to empty it completely.  Accordingly, when the

     container is imported into the United States, it will contain

     some residual of the original chemical, i.e., it will not be

     completely empty.
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     ...

     We could attempt to quantify the chemical (which would be very

     difficult from a practical standpoint) and reimport it as

     returned US goods under HTS 9801.

     Alternatively, we could consider the container "empty". 

     Recently, however, Dow Corning discovered that such residuals

     are covered by the Toxic Substances Control Act (TSCA).  As

     such, there would appear to be an inconsistency in attaching

     a TSCA certificate to an "empty" container.

     In a letter dated June 20, 1994, you provided the following

additional information:

     ...Each container holds approximately 3600 gallons, although

     the contents are generally weighed rather than measured in

     volume.

     ...The residual in these tanks is generally about 50 gallons

     [approximately 1.4 percent of the amount when the container

is   filled], although this can vary over a wide range.

     ...The residual in these containers is generally not discarded

     (unless the tank is to be repaired).  Rather, additional

     chemicals are merely added to the tank.

ISSUES:

     1.  Whether the subject items may be designated as instruments

of international traffic within the meaning of 19 U.S.C. 1322(a)

and 19 CFR 10.41a.

     2.  The appropriate manner in which to enter the containers

which contain residual chemicals.

LAW AND ANALYSIS:

     19 U.S.C. 1322(a) states in part:

     Vehicles and other instruments of international traffic, of

     any class specified by the Secretary of the Treasury, shall

be   excepted from the application of the customs laws to such

     extent and subject to such terms and conditions as may be

     prescribed in regulations or instructions of the Secretary of

     the Treasury.

     The Customs Regulations issued under the authority of 19 U.S.C

1322 are contained in 19 CFR 10.41a.  19 CFR 10.41a(a)(1)

designates lift vans, cargo vans, shipping tanks, skids, pallets,

caul boards, and cores for textile fabrics as instruments for

international traffic.

                              - 3 -

     19 CFR 10.41a(a)(1) also authorizes the Commissioner of

Customs to designate as instruments of international traffic such

additional articles or classes of articles as he shall find should

be so designated.  Instruments so designated may be released

without entry or the payment of duty, subject to the provisions of

19 CFR 10.41a.

      To qualify as an instrument of international traffic within

the meaning of 19 U.S.C. 1322(a) and 19 CFR 10.41a, an article must

be used as a container or holder; the article must be substantial,

suitable for and capable of repeated use, and used in significant

numbers in international traffic.  See Headquarters decisions

108084, 108658, 109665, and 109702.

     After a review of the information submitted, we determine that

the steel containers meet the requirements to be designated as

instruments of international traffic.

     We also determine that under the facts described supra, the

containers which contain a residue of chemicals may be entered as

empty.  This determination is limited to the facts of this case,

including the fact that the residue is a very small part of the

amount of a full container (approximately 1.4 percent) and the fact

that the residue remains in the container because it is virtually

impossible to completely empty the container.  

     As we informed you telephonically, we are unable to express

any opinion with respect to any requirements of the laws and

regulations administered by the Environmental Protection Agency.

HOLDINGS:

     1.  The subject steel containers are designated as instruments

of international traffic within the meaning of 19 U.S.C. 1322(a)

and 19 CFR 10.41a.

     2.  Under the facts of this case, the steel containers may be

entered as empty containers.

                              Sincerely,

                              Arthur P. Schifflin

                              Chief

                              Carrier Rulings Branch




