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                            HQ 113219
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CATEGORY:  Carriers

Mr. Robert W. Crandall

Maritime Research Bureau

RR #1, Box 3714

Alta, Wyoming 83422-9607

Re:  Coastwise trade; Dredging; Foreign vessels; Territorial

     waters; 46 U.S.C. App. 292 and 883

Dear Mr. Crandall:

     Reference is made to your letter of August 30, 1994, in

which you request a ruling regarding the proposed use of Chinese

vessels in a dredging project to be conducted in California.  

FACTS:

     It is proposed that Chinese-built dredge vessels and dredge

barges be operated in a joint-venture with an American dredging

concern, and be employed in an Army Corps of Engineers project. 

The project would involve the use of the vessels in dredging ship

channels in the Port of Oakland, California.  The dredged

material would be transported to any of three sites, two of them

on land and a third located some 50 miles from San Francisco Bay. 

It is stated that the vessels would be manned by Americans.

ISSUE:

     Whether the dredging and transportation statutes of the

United States prohibit the use of foreign vessels in dredging and

hauling activities conducted within the waters under the

jurisdiction of the United States.

LAW AND ANALYSIS:

     Title 46, United States Code App., section 292, provides

that with one execption not applicable in the present case,

vessels may not dredge in the navigable waters of the United

States unless they meet the requirements of 46 U.S.C. App. 883.

     Title 46, United States Code App., section 883, provides, 

in pertinent part, that:
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     No merchandise shall be transported by water, or land

     and water, on penalty of forfeiture thereof, between

     points in the United States, including Districts,

     Territories, and possessions thereof embraced within

     the coastwise laws, either directly or via a foreign

     port, or for any part of the transportation, in any

     other vessel than a vessel built in and documented

     under laws of the United States and owned by persons

     who are citizens of the United States...

     By the Act of June 7, 1988, (Pub. L. 100-329, 102 Stat.

588), section 883 was amended to provide:

     That for purposes of this section, the term

     "merchandise" includes valueless material: Provided

     further, That this section applies to the

     transportation of valueless material or any dredged

     material regardless of whether it has commercial value,

     from a point or place in the United States or a point

     or place on the high seas within the Exclusive Economic

     Zone as defined in the Presidential Proclamation of

     March 10, 1983, to another point or place in the United

     States or a point or place on the high seas within that

     Exclusive Economic Zone.

     Points and places in the United States include all areas

within the three mile territorial waters of the United States,

and the Exclusive Economic Zone encompasses an area extending 200

miles from the U.S. coastline.  All of these provisions, taken

together, combine to prohibit your proposal in that only properly

qualified and documented U.S.-flag vessels may be used to dredge

and to haul dredge spoil within the geographic confines which

have been identified.

HOLDING:

     The use of Chinese-built vessels to engage in dredging and

dredge spoil transportation activities within the waters under

United States jurisdiction is prohibited by statute.

                                  Sincerely,

                                  Arthur P. Schifflin

                                  Chief

                                  Carrier Rulings Branch

