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                         January 7, 1994

ENT-1-07/ENT-1-01-CO:R:C:E 224858 AJS

CATEGORY: Entry

Mr. Robert Hartley

Novacor Chemicals Ltd.

P.O. Box 2535, Station M

Calgary, Alberta

Canada T2P 2N6

RE: Commercial invoice; Computer generated copy of commercial

invoice; Declaration required within copy; 19 CFR 141.81; 19 CFR

141.85; 19 CFR 141.86(j); 19 CFR 141.83(c)(2).

Dear Mr. Hartley:

     This is in reply to your letter of July 7, 1993, concerning

the signature requirements for invoices.

FACTS:

     Your company is a Canadian manufacturer who proposes to

electronically transmit an invoice to its customs broker in the

United States.  The transmission will be performed by your plant

distribution personnel.  The person's name performing the task will

be part of the transmission, and would be the same person that

would sign the invoice had a hard copy of the invoice been

generated.  The broker will then print a computer generated copy of

this invoice and submit it to the U.S. Customs Service.  

     In a telephone conversation with this office, you stated that

the subject invoice is a commercial invoice which would contain all

the information required in 19 CFR 141.86.  In this instance, these

invoices will be used for transactions between related parties. 

However, these invoices could also be used for transactions between

unrelated parties.

ISSUE:

     What are the signature requirements for a commercial invoice. 

More specifically, whether a computer generated 
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copy of a commercial invoice with the name of the preparer

contained within it satisfies the requirements of 19 CFR 141.83.

LAW AND ANALYSIS:

     19 CFR 141.81 states that a commercial invoice or special

summary invoice shall be presented to the U.S. Customs Service for

each shipment of merchandise at the time the entry summary is

filed.  In this instance, your company will electronically transmit

a commercial invoice to a customs broker who will print a computer

generated copy of the invoice and submit it to the U.S. Customs

Service.    

     19 CFR 141.86 provides for the contents of invoices. 

Paragraph (j) states that each invoice of imported merchandise

shall identify by name a responsible employee of the exporter, who

has knowledge, or who can readily obtain knowledge, of the

transaction.  In this case, the name of the person in your company

(i.e., exporter) who prepared the invoice will be included on the

computer generated copy.  Thus, an invoice submitted by your broker

with this name would satisfy the requirements of paragraph (j). 

Your request specifically raises concerns with the signature

requirements of section 141.86.  However, there is no requirement

in this provision for a signature on the invoice.  A signature is

only required for a pro forma invoice.  See 19 CFR 141.85. 

Consequently, your concerns regarding the signature requirements on

a commercial invoice are unwarranted in this case.

     19 CFR 141.83(c)(2) provides that the district director may

accept a copy of a required commercial invoice in place of the

original.  A copy, other than a photostatic or photographic copy,

shall contain a declaration by the foreign seller, the shipper, or

the importer that it is a true copy.  In this case, your company is

both the foreign seller and importer.  The subject invoice will be

a computer generated copy and not a photostatic or photographic

copy.  Therefore, the invoice copy should contain a declaration

that it is a true copy.  Inasmuch as the invoice will be prepared

by your company, the preparer should insert such a declaration

within the body of the invoice.  

HOLDING:

     The subject commercial invoice does not require a signature. 

As long as the invoice contains the name of the person who prepared

it, the requirements of 19 CFR 141.86(j) 
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are satisfied.  The subject computer generated copy of the invoice

must also contain a declaration from the preparer that it is a true

copy.  

                                 Sincerely,

                                 John Durant, Director

                                 Commercial Rulings Division

