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CATEGORY:  Drawback

Mr. J. W. Brown

Gulf Coast Drawback Services, Inc.

20501 Katy Freeway, Suite 214

Katy, Texas 77450

RE: North American Free Trade Agreement Act (NAFTA); Same

    Condition Drawback; Unused Merchandise Drawback; Accounting

    Procedures to Determine Origin of Fungible Goods; 19 U.S.C.

    1313(j)(4); 19 U.S.C. 3333; Section 203, Public Law 103-182;

    19 CFR 181.45(b); 19 CFR Part 181, Appendix, Schedule X

Dear Mr. Brown:

    In your letter of April 14, 1994, you request a ruling on

the applicability of the inventory methods provided for in the

Appendix to Part 181 of the Customs Regulations as they relate to

drawback under 19 U.S.C. 1313(j).  Our ruling follows.  (As I

understand you have been advised by the Chief of the Entry

Rulings Branch, Mr. William G. Rosoff, this is not a NAFTA

advance ruling (see 19 CFR Part 181, Subpart I, and in

particular, 19 CFR 181.92(b)(6)).)

FACTS:

    You cite section 181.45(b) of the Customs Regulations (19

CFR 181.45(b)) and the Appendix to Part 181 of the Customs

Regulations, Addendum B of Part II of Schedule X.  You ask that

we address the question of whether the inventory methods provided

for in these provisions are to be applied to "a company-wide

inventory of all like products" or to "individual inventory

location(s)".

ISSUE:

    For purposes of drawback under 19 CFR 181.45(b), do the

inventory methods provided for in the Appendix to Part 181,

Schedule X, apply to a company-wide inventory of all like

products or to individual inventory locations?

LAW AND ANALYSIS:

    Section 203 of the North American Free Trade Agreement

(NAFTA) Act (Public Law 103-182; 107 Stat. 2057, 2086; 19 U.S.C.

3333), provides for the treatment of goods subject to NAFTA

drawback.  Under section 203(a), such goods do not include, among

other things--

    (2)  A good exported to a NAFTA country in the same

    condition as when imported into the United States.  For

    purposes of this paragraph--

       (A)  processes such as testing, cleaning, repacking, or

       inspecting a good, or preserving it in its same

       condition, shall not be considered to change the

       condition of the good, and

       (B)  except for a good referred to in paragraph 12 of

       section A of Annex 703.2 of the Agreement [i.e., certain

       agricultural goods; this exception is assumed not to be

       applicable to the goods under consideration] that is

       exported to Mexico, if a good described in the first

       sentence of this paragraph is commingled with fungible

       goods and exported in the same condition, the origin of

       the good may be determined on the basis of the inventory

       methods provided for in the regulations implementing this

       title.

    Section 203(c) of the NAFTA Act amended 19 U.S.C. 1313(j) by

the addition of a new paragraph (4) providing that:

    Effective upon the entry into force of the [NAFTA], the

    exportation to a NAFTA country ... of merchandise that is

    fungible with and substituted for imported merchandise,

    other than merchandise described in paragraphs (a) through

    (8) of section 203(a) of that Act, shall not constitute an

    exportation for purposes of paragraph (2) [i.e., section

    1313(j)(2), providing for substitution unused merchandise

    (formerly same condition) drawback].

    The Customs Regulations issued under the authority of the

NAFTA Act were promulgated by Treasury Decision (T.D.) 94-1,

published in the Federal Register on December 30, 1993 (58 FR

69460).  Subpart E of Part 181 of the Customs Regulations (19 CFR

Part 181, Subpart E) provides for drawback and other duty-

deferral programs under NAFTA.  Section 181.45(b) provides for

claims under 19 U.S.C. 1313(j)(1) and provides, in part, as

follows:

    (b)  Claims under 19 U.S.C. 1313(j)(1) for goods in same

    condition.  ...

       (2)  Commingling of fungible goods.

          (i)  General.  Commingling of completely fungible

          goods in inventory, such as parts, is permissible (see

          
 191.141(e) of this chapter) but one must identify

          entries for designation for same condition drawback;

          the origin of the goods shall be determined on the

          basis of the inventory methods set forth in the

          appendix to this part.

    The inventory management methods referred to in the above

provision are found in Schedule X of the Appendix to Part 181. 

Except as described below, Schedule X does not specifically

address the issue raised in this case.

    One of the approved methods of inventory management is the

specific identification method, under which the person involved

is required to physically segregate, in materials or finished

goods inventory, the originating materials that are fungible

materials from non-originating materials that are fungible

materials, or the originating goods that are fungible goods from

non-originating goods that are fungible goods.  This indicates

that in the other authorized inventory management methods (FIFO,

LIFO, and average), the materials or finished goods are not

physically segregated (i.e., they are commingled).  The provision

cited by the inquirer (Addendum B of Part II of Schedule X) does

specifically address the issue under consideration.  The

introduction to the examples set forth in this Addendum states:

    The following "examples" are based on the figures set out in

    the table below and on the assumption that Exporter A

    acquires originating Good A and non-originating Good A that

    are fungible goods and physically combines or mixes Good A

    before exporting those goods to the buyer of those goods. 

    [Emphasis added.]

Thus, these examples are clearly conditioned on the physical

commingling of the goods in inventory.

    The applicable statutory provision (section 203(a)(2)(B) of

the NAFTA Act) explicitly requires goods to be commingled as a

condition precedent to determining the origin of the goods on the

basis of the authorized inventory methods.  The Customs

Regulations issued under this statutory provision (19 CFR

181.45(b)(2)(i)) explicitly condition the use of the authorized

inventory methods to determine the origin of goods upon the

commingling of the goods.  The examples in Schedule X of the

Appendix which you cite specifically assume the physical

combination or mixing of originating and non-originating goods. 

"Commingle" is defined as "to mix or mingle together; combine"

(The Random House Dictionary of the English Language (1973), p.

296; see also, Webster's New World Dictionary, Third College

Edition (1988), p. 280).

    Accordingly, the answer to the issue raised is clear.  For

purposes of drawback under 19 CFR 181.45(b), the inventory

methods provided for in the Appendix to Part 181, Schedule X,

require that the goods which are to be identified by those

methods must be commingled (i.e., they apply on the basis of

individual inventory locations and not to a company-wide

inventory of all like products at different locations).  This is

so because in the latter case (i.e., that involving the company-

wide inventory of all like products at different locations) the

goods, by definition, are not commingled which, as shown above,

is a condition precedent to the use of the described inventory

methods.

HOLDING:

    For purposes of drawback under 19 CFR 181.45(b), the

inventory methods provided for in the Appendix to Part 181,

Schedule X, require that the goods which are to be identified by

those methods must be commingled (i.e., they apply to individual

inventory locations and not to a company-wide inventory of all

like products at different locations).

    The Office of Regulations and Rulings will take steps to

make this decision available to Customs personnel via the Customs

Rulings Module in ACS and the public via the Diskette

Subscription Service, Lexis, Freedom of Information Act and other

public access channels 60 days from the date of this decision.

                           Sincerely,

                           John Durant, Director

                           Commercial Rulings Division

