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Mr. Joseph S. Kaplan

Ross & Hardies

65 East 55th Street

New York, New York  10022-3219

RE: Ruling request concerning broker status of jointly-owned

subsidiary of a parent brokerage group; 19 U.S.C. 1641; 19 CFR

111.2.

Dear Mr. Kaplan:

     The above-referenced ruling request has been received by

this office for consideration.  We have considered the points

raised in your March 20, 1992, letter.  Our decision follows.

FACTS:

     H. A. & J. L. Wood, Inc. (Wood), W. Y.  Moberly, Inc.

(Moberly) and Border Brokerage (Border) are shareholders of

Associated Customs Brokers, Inc. (A.C.B.).  The individuals who

will be the officers of A.C.B. are licensed customs brokers.  In

accordance with 19 U.S.C. 1641(c), a licensed individual will be

employed by A.C.B. to supervise the Customs business of A.C.B.

within each customs district for which A.C.B. has a permit to

act.  Each such licensed individual will not qualify the permit

of any other broker.  With the exception of the licensed

individual who qualifies a permit for A.C.B., there would be no

other person employed on a salary by A.C.B.  Instead, A.C.B.

would use the employees of the individual licensed broker who is

also an officer and an employee of Wood, Moberly, or Border.

     A.C.B. at each location would share an office with Wood,

Moberly, or Border.  Records that are required to be maintained

by a broker (19 CFR 111.21-111.27) would be kept separate from

the other brokers' records, although both brokers' records would

be kept at the same office location.  The portion of the space at

each jointly-used office location that is to be used by A.C.B.

would contain the materials required to be available to each

broker under 19 CFR 111.11(d).  Also, all of the brokers would

execute a waiver of liability so that any act of any employee on

a customs transaction would be considered to be the act of all

four brokers.  All four brokers would agree in writing not to

disclaim liability for any employee's act on the ground that the

employee transaction would be considered to be the act of all

four brokers.  All four brokers would agree in writing not to

disclaim liability for any employee's act on the ground that the

employee was not acting for a specific broker.  To the same

extent, a client of A.C.B. would not be limited to the assets of

A.C.B. in the event that the client was harmed by a negligent or

unlawful act on a customs transaction.  On the other hand, A.C.B.

will neither pay or collect withholding tax with respect to any

employee of Wood, Moberly, or Border.

ISSUE:

     Whether two licensed brokers may share the same office

location.

     Whether an unlicensed employee of one broker may be the

employee of another broker without being subject to the

requirement of nonconcurrent hours of work.

LAW AND ANALYSIS:

     This ruling is limited to the application of the Customs

laws.  The question concerning the propriety of the proposed

withholding tax procedures is a matter for the State tax

authorities and the Internal Revenue Service and is expressly

outside the scope of this ruling.  Nor does this ruling address

various liability issues.

     Section 641 of the Tariff Act of 1930 (19 U.S.C. 1641)

covers licensing for customhouse brokers.  A Customs broker's

license for corporations is granted under section 641(b)(3).  At

least one officer of the corporation must hold a valid individual

customs broker's license which is granted under 641(b)(2). 

Section 641(b)(4) requires that the customs broker must exercise

responsible supervision and control over the customs business

that it conducts.

     The regulations governing these activities are found in Part

111 of the Customs regulations.  Under 19 CFR 111.2, the

following is provided for:

     A person shall obtain the license provided for in this

     part in order to transact the business of a broker.  A

     separate permit is required for each Customs district

     in which a licensee conducts customs business.

Under 19 CFR 111.11(b) and (c), a partnership, association, or

corporation must have at least one member or officer, as the case

may be, who is a licensed broker and maintains an office in the

Customs district where it has applied for a permit.  The office

must be the place where customs transactions are performed by a

licensed member of the organization or an employee under the

supervision of the licensed member.  Additionally, a license

holder is required under 19 CFR 111.19(d) to have a permit for

the district in which the broker operates, unless a waiver is

obtained under the same provision.

     Customs ruling 221724 (June 4, 1991) addresses this issue of

a subsidiary transacting customs business for the parent

company's clients.  That ruling held that a subsidiary may

transact customs business for its parent company's clients under

certain conditions.  First, the parent and subsidiary each must

have powers of attorney from the client and exchange powers of

attorney between themselves.  Second, the parent company must

provide a written statement to Customs stating that it will

assume all responsibility for any violative acts committed by the

subsidiary while acting on the parent's behalf.  Third, the

parent must maintain responsible supervision and control over the

subsidiary's actions as required under 19 CFR 111.19(d).

     In this situation, in any Customs transaction performed by

A.C.B. for a client, that client will have given a power of

attorney to A.C.B.  Any billing procedure must conform to 19 CFR

111.29 and 111.39, as well as C.S.D. 79-111 and T.D. 78-308.

                     Shared Office Locations

     In the proposed situation, A.C.B. would share an office with

one of the other three brokers.  Each broker's permit would be

qualified by a different licensed individual who would be

required to exercise responsible supervision and control over

each respective broker's business.  It is clear that without the

creation of A.C.B., Moberly, for example, could exercise

authority under a power of attorney from an importer to issue a

power of attorney from the importer to Border and that Border

could make an entry in accordance with C.S.D. 79-111 and T.D. 78-308.  The creation of A.C.B. as a separate licensed corporate

broker does not change the legal concept.

     The relevant regulations with respect to permit locations

are 19 CFR 111.19, 111.21 through 111.27, and 111.43.  Under the

facts presented, each corporate broker will have a different

licensed individual who will qualify each respective permit.  The

qualifying individual for A.C.B. will be an officer-shareholder

of A.C.B. and that individual will not qualify any other permit. 

That same individual will be an officer-employee of one of the

other three brokers.

     Section 111.23(a), Customs Regulations, generally requires

that the records required to be kept by a broker be retained

within the customs district to which they relate, with certain

exceptions not relevant here.  Counsel for A.C.B. has stated that

at each shared office, A.C.B. and the other broker will each keep

separate records for their respective Customs transactions in

order to comply with 19 CFR 111.23(a).

     Under Section 111.19(d), Customs Regulations, within each

district for which a permit is granted a Customs broker must have

a licensed individual who must exercise responsible supervision

and control over the broker's business in that district.  The

elements of responsible supervision and control are set forth in

19 CFR 111.11(d).  Counsel for A.C.B. has stated that at each

shared office, A.C.B. will take steps to meet the requirements of

19 CFR 111.11(d).

     Under these circumstances, there would be no violation of

the Customs laws and regulations relating to brokers if A.C.B.

shared an office with another licensed broker.  We assume that

compliance with 19 CFR 111.43 poses no problem.

                        Sharing Employees

     The relevant regulations concerning employees are in 19 CFR

111.3(b) and 111.28(b).  The only employees of A.C.B. will be the

individuals who qualify the permits.  Wood, Moberly, and Border

will provide a written waiver of their right to disclaim

liability for any violation on a Customs transaction on the

ground that the person who did the act was not their employee. 

The stipulation will contain an agreement that the Customs

Service will not be required to attribute responsibility on a

transaction said to be performed by A.C.B. to Wood, Moberly, or

Border in order to assess liability or take disciplinary action

against Wood, Moberly, or Border.  In addition, each licensed

individual who will qualify the permits issued to A.C.B. will

provide a written stipulation to each district director who

issues a permit that any violative act or omission on an A.C.B.

customs transaction shall be considered the personal act or

omission of the individual licenseholder.  Each licenseholder

will agree to waive any right to assert that the act or omission

as that of an employee Wood, Moberly, and Border.  Wood, Moberly,

Border, and each individual who qualifies a permit for A.C.B.

will agree in writing that with respect to any violation on an

A.C.B. transaction will be a violation by both A.C.B. and the

broker operating in the shared permit location.

     The procedure for designating an unlicensed employee for

acting for a broker is set in 19 CFR 111.3(b)(2).  Upon

compliance with that provision, the filing of the waivers of

defenses described above would protect Customs interest in having

work done under the supervision of a licensed individual and

would eliminate any requirement for Customs to determine which

broker was at fault for an employee's act or omission.  Here,

both brokers involved, A.C.B. and one of the other three brokers,

and both licensed individuals who quality the respective permits

would be subject to disciplinary action if the violation occurred

on an A.C.B. transaction.

     Under 19 CFR 111.28, brokers are required to submit employee

lists to any district director who issued the permit to operate. 

Both brokers at each shared location would be required to provide

such lists.  The fact that A.C.B. will not pay the salary of any

unlicensed employee will not prevent A.C.B. from using the

services of that employee, provided that the waiver of defenses

is given to Customs and that powers of attorney are issued by

A.C.B. to each person who performs work for A.C.B.

HOLDING:

        Two brokers may share the same office space if there is

complete compliance with 19 CFR 111.19(d), 111.21-111.27, and

111.43.

        An unlicensed person shall be considered the employee of two

brokers despite being paid by only one broker if both brokers

list that person as an employee, both brokers issue a power of

attorney to that person, and both brokers and each permit

qualifying licensee provide written waivers of defenses so that

Customs will not be required to determine if the act or omission

was done by a specific broker in order to take disciplinary

action.

        Billing practices that conform to 111.29, 111.39, C.S.D. 79-111, and T.D. 78-308 are permissible.

                                           Sincerely,

                                           John Durant, Director

                                           Commercial Rulings Division

