                                           HQ 544862

                            January 3, 1994

VAL CO:R:C:V  544862 ILK

CATEGORY: Valuation

District Director

Laredo, Texas

RE:   Internal Advice Request; Profits and General Expenses under

      TAA  402(e)(1)(B) and  402(e)(2)(B)

Dear Sir:

      This is in response to your request for internal advice dated

November 20, 1991 regarding the inclusion of a foreign assembler's

general expenses in the computed value of merchandise under  402(e)

of the Tariff Act of 1930, as amended by the Trade Agreements Act

of 1979 (TAA, 19 U.S.C. 1401a(e)), which expenses occur after the

goods are packed and ready for shipment to the U.S.  We regret the

delay in responding.

      You have provided a list of expenses which were included in

a foreign assembler's/manufacturer's general expenses as

represented on a Customs Form 247.  These expenses are identified

as:  salaries, salaries-overtime, freight, office supplies, office

equipment, printed forms, export expenses, bond expenses,

miscellaneous purchase services, vehicles, meals, non-deductible

and import taxes.  It is the importer's position that under  402

(e) of the TAA, these expenses are non-dutiable because the

expenses apply mostly to export activities which the importer

claims occur after the goods are packed and ready for shipment to

the U.S.

      The computed value of imported merchandise is defined in

 402(e) of the TAA and includes:

      (B) an amount for profit and general expenses equal to

      that usually reflected in sales of merchandise of the

      same class or kind as the imported merchandise that are

      made by the producers in the country of exportation for

      export to the United States;

Section 402(e) states:

      (2) For purposes of paragraph (1)-

      ...

      (B) the amount for profit and general expenses under

      paragraph (1)(B) shall be based upon the producer's

      profits and expenses, unless the producer's profits and

      expenses are inconsistent with those usually reflected

      in sales of merchandise that are made by producers in the

      country of exportation for export to the United States,

      in which case the amount under paragraph (1)(B) shall be

      based on the usual profit and general expenses of such

      producers in such sales, as determined from sufficient

      information. (emphasis added)

      The Statement of Administrative Action provides that with

respect to computed value:

      The "amount for profit and general expenses" will be

      determined on the basis of information supplied by, or

      on behalf of, the producer and will be based upon the

      commercial accounts of the producer, provided that such

      accounts are consistent with the generally accepted

      accounting principles applied in the country where the

      goods are produced and unless the figures provided are

      inconsistent with those usually reflected in sales, of

      merchandise of the same class or kind as the imported

      merchandise, that are made by producers in the country

      of exportation for export to the United States. (Statute)

      In Headquarters Ruling Letter (HRL) 544344 dated November 14,

1990, we ruled that the seller's prepaid transportation costs and

expenses directly related to transporting the finished product from

the loading dock of the Mexican plant to the U.S. border and

carried on the books of the producer are general expenses and as

such they fall within  402(e)(2)(B) of the TAA and are therefore

included in the computed value of the imported merchandise.

      In addition, it must be taken into consideration that the

amount for profit and general expenses is taken as a whole. 

Customs Regulations 152.106(c) (19 CFR 152.106(c)) provide as

follows:

           Profit and general expenses.  The amount for profit

      and general expenses will be taken as a whole.  If the

      producer's profit figure is low and general expenses

      high, those figures taken together nevertheless may be

      consistent with those usually reflected in sales of

      merchandise of the same class or kind.

Interpretative note 2 to the regulation states that:

      If the producer's own figures for profit and general

      expenses are not consistent with those usually reflected

      in sales of merchandise of the same class or kind as the

      merchandise being valued which are made in the country

      of exportation for export to the United States, the

      amount for profit and general expenses will be based upon

      reliable and quantifiable information other than that

      supplied by or on behalf of the producer of the

      merchandise.

      Accordingly, regardless of what type of general expenses the

foreign assembler/manufacturer has, they need to be viewed with the

profit as a whole, in order to determine whether they are

inconsistent with those usually reflected in sales of merchandise

of the same class or kind.  Thus, all of the foreign

assembler/manufacturer's general expenses are to be included in

calculating the "amount for profit and general expenses," unless

the amount for profit and general expenses is found to be

inconsistent with the amount for profit and general expenses

usually reflected in sales of merchandise of the same class or

kind. 

      If the foreign assembler's profit and general expenses are

not consistent with those usually reflected in sales of merchandise

of the same class or kind as the imported merchandise, that are

made by producers in the country of exportation for export to the

United States, then we must examine other reliable and quantifiable

information regarding what is the usual profit and general expenses

of such producers.  In this case, there is no evidence that the

"amount for profit and general expenses" that is derived from the

figures on the foreign producer's books is inconsistent with the

amount equal to that usually reflected in sales of merchandise of

the same class or kind as the imported merchandise.  Thus, Customs

can properly use the figures supplied by the assembler.

      The Office of Regulations and Rulings will take steps to make

this decision available to Customs personnel via the Customs

Rulings Module in ACS and the public via the Diskette Subscription

Service, Lexis, Freedom of Information Act and other public access

channels 60 days from the date of this decision.

                                      Sincerely,

                                      John Durant, Director




