                            HQ 545224

                        September 19, 1994

VAL CO:R:C:V 545224 CRS

CATEGORY:  Valuation

District Director

U.S. Customs Service

P.O. Box 9516

El Paso, TX 79985

RE:  Internal Advice 86/92; U.S. origin packing; appraised value;

dutiable value; C.S.D. 89-26; HRL 544294; HRL 544667

Dear Sir:

     This is in reply to your memorandum to the Director, Customs

Information Exchange, dated November 25, 1992, under cover of which

you forwarded internal advice request 86/92, submitted by Rudolph

Miles & Sons on behalf of L.M. Becker & Co.  A submission was also

made by the concerned National Import Specialist in a memorandum

dated February 1, 1993.  We regret the delay in responding.

FACTS:

     L.M. Becker (the "importer") imports small toys, imitation

jewelry and other items (the "toys") from Hong Kong, Taiwan and

China.  The toys are duty-paid at the U.S. port of importation and

then consigned to unrelated contractors in Mexico.  There the toys

are placed one each in small, plastic, oval- or elliptically-shaped

containers of U.S. origin, which the buyer also consigns to the

Mexican contractors.  The containers are designed to be sold with

their contents through vending machines.  The containers and their

contents are re-imported into the U.S. through the port of El Paso.

     The importer contends that the appraised value of the imported

merchandise (the toys and containers) should not include the value

of the U.S. origin packing, i.e., the egg-shaped, plastic

containers.  In support of this contention the importer cites

Headquarters Ruling Letter (HRL) 731806 of November 18, 1988 (also

published as C.S.D. 89-26), which held that U.S. packaging

materials are eligible for duty-free treatment under subheading

9801.00.10, Harmonized Tariff Schedule of the United States

Annotated (HTSUSA), so long as they satisfy the criteria for

classification in that subheading.  The importer also cites HRL

544294 dated July 7, 1989, and HRL 544723 dated October 23, 1991,

in support of its position.

     In your memorandum of November 25th you state that the

imported merchandise should be appraised as a unit, with the

appraised value subsequently adjusted in respect of the value of

the U.S. containers in order to arrive at the dutiable value of the

merchandise.  This position is also advocated by the National

Import Specialist in her memorandum of February 1st.  The

eligibility of the imported merchandise for the reduction in duty

provided for in subheading 9902.71.13, HTSUSA, depends on whether

the U.S. packing containers are included in the appraised value of

the imported merchandise.

ISSUES:

     The issues presented are:  (1) whether the value of U.S.

packing is included in the appraised value of the imported toys;

and (2) whether the term "value" as used in subheading 9902.71.13,

HTSUSA, refers to appraised value or dutiable value.

LAW AND ANALYSIS:

     Merchandise imported into the United States is appraised in

accordance with section 402 of the Tariff Act of 1930, as amended

by the Trade Agreements Act of 1979 (19 U.S.C. 
 1401a; TAA).  The

preferred method of appraisement is transaction value, defined as

"the price actually paid or payable for the [imported] merchandise

when sold for exportation to the United States," plus certain

enumerated additions, including the packing costs incurred by the

buyer with respect to the imported merchandise.  19 U.S.C. 


1401a(b)(1)(A).

     Assuming transaction value is the appropriate basis of

appraisement, packing costs constitute an addition to the price

actually paid or payable.  19 U.S.C. 
 1401a(b)(1)(A).  In this

regard, section 402(h) of the TAA provides:

     (3)  The term "packing costs" means the cost of all

     containers and coverings of whatever nature and of

     packing, whether for labor or materials, used in placing

     merchandise in condition, packed ready for shipment to

     the United States.

19 U.S.C. 
 1401a(h)(3).  Retail packing is included in the

statutory definition of packing costs and must be added to the

price actually paid or payable.  HRL 544230 dated December 22,

1988.

     In support of its position the importer cites HRL 544294 dated

July 7, 1989, which held that if packaging material of U.S. origin

is classifiable in subheading 9801.00.10, HTSUSA, there is no legal

authority to treat the packaging as part of the appraised value of

the imported merchandise, and that items separately classified must

be separately appraised.

     This position was affirmed in HRL 544667 dated July 30, 1991. 

There we stated in pertinent part:

          With regard to determining appraised value, the

     principle that imported merchandise be appraised in

     accordance with its classification applies.  Thus, where

     American packaging is classified under subheading

     9801.00.10, HTSUSA, and the merchandise packed in the

     American packaging is classified in a subheading within

     the nomenclature between Chapters 1 and 97, no authority

     exists to combine the respective appraised values. 

     Because the packaging and merchandise are treated as

     separately classifiable entities, their appraised values

     are separate....

However, this is not the case with regard to the merchandise that

is the subject of the instant internal advice request.  The

National Import Specialist states in her memorandum that the

imported articles and their plastic containers are classifiable in

the appropriate headings for toys, jewelry, etc., under General

Rule of Interpretation 1.  Thus in this instance, the U.S. origin

packing, i.e., the plastic containers, and the imported merchandise

are not separately classifiable.

     Instead, the U.S. origin containers are classifiable with the

toys.  The containers are used in placing the imported toys "in

condition, packed ready for shipment to the United States."  19

U.S.C. 
1401a(h)(3).  Accordingly, the cost of the containers is an

addition to the price actually paid or payable in accordance with

section 402(b)(1)(A) of the TAA.  19 U.S.C. 
 1401a(b)(1)(A).

     The importer contends that term "value" as used in subheading

9902.71.13, HTSUSA, refers to the dutiable value rather than

appraised value of imported merchandise.  Section 500 of the Tariff

Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 
 1500), is the general

authority for Customs to appraise imported merchandise.  It

provides that Customs shall appraise merchandise by ascertaining

its value under section 402 of the TAA.  In addition, section 503

of the Tariff Act of 1930, as amended, provides:

          Except as [otherwise] provided...the basis for the

     assessment of duties on imported merchandise subject to

     ad valorem rates of duty or rates based upon or regulated

     in any manner by the value of the merchandise, shall be

     the appraised value determined upon liquidation, in

     accordance with section 1500 of this title....

19 U.S.C. 
 1503.  Thus to restate, where a rate of duty is

regulated by the value of imported merchandise, the term "value"

refers to the appraised value of the merchandise determined in

accordance with section 402 of the TAA.  Accordingly, the term

"value" in subheading 9902.71.13, HTSUSA, refers to the appraised

value of the imported merchandise.  See also C.S.D. 81-36; HRL

543319 dated January 17, 1985.  Finally, we have not addressed the

question of the proper dutiable value of the imported merchandise

since this issue was not raised by the internal advice request.

HOLDING:

     The value of the U.S. origin containers classified in

subheading 9801.00.10, HTSUSA, is part of the appraised value of

imported merchandise.  The term "value" in subheading 9902.71.13,

HTSUSA, refers to appraised value of imported merchandise.

     This decision should be mailed by your office to the internal

advice requester no later than sixty days from the date of this

letter.  On that date the Office of Regulations and Rulings will

take steps to make the decision available to Customs personnel vis

the Customs Rulings Module in ACS, and to the public via the

Diskette Subscription Service, Freedom of Information Act and other

public access channels.

                         Sincerely,

                         John Durant, Director

                         Commercial Rulings Division

