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CATEGORY: Marking

Rufus E. Jarman, Jr., Esq.

Barnes, Richardson & Colburn

475 Park Avenue South

New York, NY  10016

RE:  Country of origin marking for large diameter automotive

     fittings; pipes; tube fittings; tagging bundles or

     containers; 19 U.S.C. 1304(c)

Dear Mr. Jarman:

     This is in reference to your letters of July 13, 1993, and

June 30, 1994, on behalf of HiSAN Inc., regarding the country of

origin marking requirements for certain automotive fittings.  At

a meeting held at the Office of Regulations and Rulings, you

presented new arguments and made new submissions on the marking

requirements for these products.  Headquarters Ruling Letter

(HRL) 735252 dated July 7, 1994, was issued to you concerning the

marking requirements for the small diameter fittings (those with

a nominal diameter of a 1/4 inch or less).  This ruling addresses

the marking requirements for the fittings with a nominal diameter

greater than 1/4 inch.

FACTS: 

     HiSAN Inc. imports automotive fittings that are used as

components in the production of articles such as brake lines and

fuel lines.  These articles will be sold strictly as original

automotive equipment to auto producers.

     The fittings are produced from steel bar by cold heading

with a forming punch or die which produces the Hex Head, Chamfer

Forms, and an inner diameter through hole.  The threads are

formed on the body of the fitting by role forming.  After the

fittings are completely formed, they are plated with a zinc

chromate alloy to provide a highly uniform and wear-resistant

surface to meet the original equipment manufacturer's (OEM)

specifications. 

     The manufacturing of the brake and fuel lines involves

attaching the fittings to various shaped automotive metal tubes. 

The fittings themselves have OEM part numbers, as do the

assemblies into which they are incorporated.  The fittings are

produced and dedicated specifically for use in automobiles and

have no other uses.  The specification standards for automotive

tube fittings and automotive pipe fittings are submitted for our

review.

ISSUE:

     Whether the automotive fittings with a nominal inner

diameter greater than 1/4 inch are subject to the special country

of origin marking requirements specified in 19 U.S.C. 1304(c).

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin imported into the U.S. shall be marked

in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as

the nature of the article (or container) will permit, in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article. 

Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the

ultimate purchaser should be able to know by an inspection of the

marking on the imported goods the country of which the goods is

the product.  The evident purpose is to mark the goods so that at

the time of purchase the ultimate purchaser may, by knowing where

the goods were produced, be able to buy or refuse to buy them, if

such marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co. Inc., 27 CCPA 297, 302, C.A.D. 104 (1940).  

     Special country of origin marking requirements apply to

certain pipe and fittings.  Specifically, section 207 of the

Trade and Tariff Act of 1984, Pub. L. 98-573), 98 Stat. 2976

(1984), amended 19 U.S.C. 1304 to require "pipes ... [and] pipe

fittings" of iron or steel to be marked to indicate the proper

country of origin by means of die stamping, cast-in-mold

lettering, etching, or engraving.  19 U.S.C. 1304(c).  This

provision further provides that no exception from these marking

requirements may be made under 19 U.S.C. 1304(a)(3) for these

products.  Customs has determined that the requirements of 19

U.S.C. 1304(c) are applicable to those articles which are

considered pipes, pipe fittings, or tube fittings of iron and

steel for classification purposes.  See T.D. 86-15.  

     After the enactment of section 207, it was brought to the

attention of Customs that certain pipe and pipe fittings of iron

or steel could not be marked by any of these prescribed methods

without rendering such article unfit for the purpose for which it

was intended.  In T.D. 86-15, certain categories are set forth

which may be marked by alternative methods.  For certain

categories of articles, paint stenciling is the requisite method. 

For other categories, paint stenciling or tagging of the bundles

or the containers is permitted.  These categories, which include

thin-walled pipes and fittings, small-diameter pipes and

fittings, other fittings, line pipe, coated pipes, and spun iron

pipe, are described in detail in T.D. 86-15.  In addition,

ornamental pipes, tubes, and fittings of all types with a highly

polished surface, are permitted to be marked by means of a

durable and securely affixed tag or sticker, or by marking the

protective wrapper.

     Also in 1986, Congress enacted Pub. L. 99-514, 100 Stat.

2924 (1986), which amended 19 U.S.C. 1304(c) to authorize such

alternative methods of marking if, because of the nature of an

article, it is technically or commercially infeasible to mark by

one of the four prescribed methods.  In such case, the article

may be marked by an "equally permanent method of marking such as

paint stenciling or, in the case of small diameter pipe, tube,

and fittings, by tagging the containers, or bundles."  In order

to carry out Congressional intent, on July 22, 1992, Customs

published T.D. 92-70 which amended T.D. 86-15 to allow the

country of origin marking of pipe, tube, and fittings by tagging

the bundles or containers, but only with respect to small

diameter pipe, tube, and fittings.  It was specifically stated

that pipe, tube, and fittings which could not be marked by a

prescribed method must be marked by "paint stenciling or an

equally permanent method."  The notice indicated that Customs did

not consider tagging of containers or bundles an equally

permanent marking method as paint stenciling.  Therefore, it is

only acceptable for small diameter pipe, tube, and fittings to be

marked by tagging their bundles or containers.  In T.D. 86-15,

Customs determined that small diameter product included fittings

that have a nominal diameter of one-fourth inch or less, and pipe

with an inner diameter of 1.9 inches or less.  However, Customs

recognized in T.D. 92-70 that there may be some cases where paint

stenciling or an equally permanent method of marking could damage

the product and render it unfit for the purpose it was intended. 

Customs indicated that in such instances it would consider

alternative methods of marking on a case-by-case basis.

     Lastly, 19 U.S.C. 1304(c)(1) was amended by section 207 of

Title II (Customs Provisions) of the North American Free Trade

Agreement Implementation Act, Pub. L. 103-182, 107 Stat. 2057,

2096 (1993), which designates "continuous paint stenciling" as

one of the specified methods of marking pipe and pipe fittings,

and deletes the reference to "paint stenciling" in 19 U.S.C.

1304(c)(2).  Therefore, in order to mark by paint stenciling, it

is no longer necessary to show that it is commercially or

technically infeasible to mark by the other methods listed in 19

U.S.C. 1304(c).  By enacting this amendment to 19 U.S.C. 1304(c),

Congress reaffirmed its decision that the article must be

permanently marked by only certain methods.  Only in cases where

it is technically or commercially infeasible to mark by one of

the mentioned methods can an alternative be considered, and that

alternative must be equally as permanent.  Consequently, only

bundles or containers of small diameter pipe, tube, and fittings

may be tagged.  

     First, you cite HRL 734718 dated April 22, 1993, and HRL

734806 April 22, 1993, as support that marking the containers

sufficiently complies with the country of origin marking

requirements.  You claim that individual marking is futile based

on the nature of the merchandise and since the ultimate purchaser

necessarily knows their country of origin because the fittings

are substantially transformed by being subsumed into a fuel line,

brake line, or similar assembly. 

     HRL 734806 held that mechanical tubing each marked with a

securely affixed durable tag or sticker, or separately wrapped in

a protective wrapping satisfied the country of origin marking

requirements.  However, it was stated that tagging only the

bundles and not the individual tubes would not constitute

permanent marking and would not be acceptable under 19 U.S.C.

1304(c)(2).  It is also our opinion in this case that only if the

fittings are not subject to the requirements of 19 U.S.C.

1304(c), may the exception of 19 U.S.C. 1304(a)(3)(H) (i.e., the

ultimate purchaser necessarily knows the country of origin) be

applicable.

     Second, you claim that it is only technically or

commercially feasible to mark the fittings by die-stamping the

upper flat surface of the hex shape; however, this marking would

be inconspicuous after the fitting is attached to metal tubing. 

Furthermore, cast-in-molding lettering is not possible since the

fittings are not cast; etching or engraving after plating would

destroy the protective surface, and would be obscured if

performed prior to plating; and die-stamping on the flat side of

the hex shape would threaten the product's integrity.  In regard

to paint stenciling, or individual stickers or wrappers, you

state that HiSAN's customer does not want any marking on the

fitting because they are viewed as contaminants, and would

require removal before the fittings are acceptable to customers.  

     Third, you allege that the legislative history of section

207 of the Trade and Tariff Act of 1984 (Pub. L. 98-573) which

imposed the special requirements for pipe, tube, and pipe

fittings, does not indicate that Congress was concerned with

articles such as the fittings involved in this case.  Instead,

you claim that Congress was mainly concerned with the petroleum

and energy related industries, and not automotive tube fittings

since the language of Public Laws 98-573 and 99-514, as well as

T.D. 86-15 and T.D. 92-70, refers to "pipe fittings" but not to

"tube fittings".  Accordingly, you allege that if Congress had

intended to include "tube fittings", it would have so stated. 

You state that the petroleum industries refer to some product as

"pipe" and other product as "tube"; however, there is no

differentiation between fittings for these products, all of which

are typically referred to as "pipe fittings."  On the other hand,

the automotive industry uses the term "tubing", but does not use

the term "pipe."  

     You claim that as a general rule of statutory analysis, a

statute is to be construed to carry out the legislative intent of

Congress as reflected in the plain meaning of the language of the

statute.  United States v. Kurt Orban Co., Inc. 47 CCPA 28,

C.A.D. 724 (1959).  If the language chosen by Congress is clear

and unambiguous, then there is no reason why the plain meaning

should be rejected and another meaning put in its place.  Akowo,

Morimuro & Co. v. United States, 6 Ct. Cust. Appl. 379, 381, T.D.

35921 (1915).  In other words, the meaning of the words chosen by

Congress must be given effect, unless such a construction would

produce an anomalous or manifestly unjust result. 

Intercontinental Fibres, Inc. v. United States, 64 CCPA 31,

C.A.D. 1179, 545 F.2d 744 (1976).  Therefore, since the language

in section 1304(c)(1) is clear on its face and explicitly covers

pipe and pipe fittings, and because the merchandise at issue is a

tube fitting which serves a unique function in the automotive

industry with a separate SAE number than automotive pipe

fittings, you suggest that the tube fittings are outside the

scope of subsection 1304(c)(1).

     You further suggest that the principle of expressio unius

est exclusio alterius applies, namely, that the expression of

specific persons or things in a statute excludes alternative

people or things.  See Nissan Motor Mfg. Corp., U.S.A. v. United

States, 884 F.2d 1375 (Fed. Cir. 1989).  Consequently, you claim

that there is no support for the conclusion that Congress

intended to include tube fittings, or any other fittings except

pipe fittings in subsection (c)(1).  

     In addition, since 19 U.S.C. 1304(c) is an exception to the

general rule of law identified in section (a) that all

merchandise must be marked, except as provided for in the list

found in subsection (a)(3), it should be strictly construed and

limited to its subject matter.  Farrel Corp. v. United States

Int'l Trade Commission, 13 ITRD 1897, 1899, 949 F.2d 1147 (1991),

cert. denied, 14 ITRD 1096 (1992).  You cite HRL 734104 dated

September 3, 1991, as support, where Customs refused to extend

the scope of 19 U.S.C. 1304(c) to hose fittings, although you

disagree with the rationale which ties the classification of an

article to its scope under 19 U.S.C. 1304(c). 

     We note that the principle of expressio unius est exclusio

alterius is a canon of construction which must yield to the

legislative intent, and is only controlling when other rules,

legislative history, or circumstances do not more persuasively

suggest a contrary congressional intent.  American Import Co. v.

United States, 26 CCPA 116, C.A.D. 3 (1938).  It is also well

established that in the construction of a statute the intention of the legislature is to be deduced from the whole statute and

every material part of the same.  The entire context must be

considered and every effort made to give full force and effect to

all the language contained therein.  United States v. Invicta

Seeland, Inc., 25 CCPA 300, 305, T.D. 49397 (1938).  In addition,

where subsequently enacted legislation includes language which

did not appear in the earlier act, it is a legislative admission

that the former language was not broad enough to include the

matter added.  Thalson Co. v. United States, 64 Cust. Ct. 418,

C.D. 4011 (1970). 

     It is, therefore, our opinion that while the legislative

history of Public Laws 98-573 and 99-514 does not explain

Congress' intent, 19 U.S.C. 1304(c)(2) should be read in pari

materia with subsection (c)(1); otherwise the reference in

subsection (c)(2) to "small diameter pipe, tube, and fittings"

would be rendered meaningless.  Subsection (c)(2) was enacted

after subsection (c)(1) because some of the original four

prescribed methods of marking were not feasible.  By adding the

terms "tube" and the general reference to "fittings", subsection

(c)(2) broadens subsection (c)(1).  If subsection (c)(2) is not

read in pari materia with subsection (c)(1), large diameter

"fittings" (except pipe fittings) or "tube" would be excepted

from the special marking requirements of 19 U.S.C. 1304(c)(1),

and would only be subject to the requirements of 19 U.S.C.

1304(a) which allows the marking of their containers or bundles. 

Clearly, this would lead to anomalous results which would negate

the specific reference to small diameter articles in subsection

(c)(2).  Accordingly, it is our opinion that the automotive

fittings at issue are subject to the special marking requirements

of 19 U.S.C. 1304(c) since they are considered pipes, pipe

fittings, or tube fittings of iron or steel for classification

purposes.  This is also in accord with HRL 734104 and T.D. 86-15. 

Since we do not have a sample of a die-stamped fitting, we are

unable to rule if the actual marking is acceptable under 19

U.S.C. 1304(c).

HOLDING:

     On the basis of the information submitted, we find that the

imported fittings are subject to the special marking requirements

of 19 U.S.C. 1304(c) since they are considered pipes, pipe

fittings, or tube fittings of iron or steel for classification

purposes.  Since we do not have a sample of a die-stamped

fitting, we are unable to rule if the actual marking is

acceptable under 19 U.S.C. 1304(c).

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

