                            HQ 735137

                        December 13, 1994

MAR-2-05  CO:R:C:S 735137 KR

CATEGORY:  Marking

Mr. Peter Sultan

1050 Connecticut Avenue, N.W.

Washington, D.C.  20036

RE:  Country of origin marking of automatic test equipment for

semiconductors; substantial transformation; 19 CFR 
134.35.

Dear Mr. Sultan:

     This is in response to your letter dated April 26, 1993, on

behalf of Advantest America, Inc.("Advantest"),  requesting a

country of origin marking ruling regarding automatic test equipment

for semiconductors.  You submitted a videotape of the factory for

examination.  We regret the delay in responding.

FACTS:

     You state that Advantest intends to assemble imported

components and domestic components in the U.S. to create automatic

testing equipment for semiconductors.  The semiconductors are used

in computers, telecommunication equipment and other electronics.  

Advantest believes that the assembly of the components effects a

substantial transformation of the components, creating a new and

different article -- the automatic test equipment.  

     The assembly operations that Advantest undertakes are:

     1.  Initial quality inspection and analysis.

     2.  Subassembly of the mainframe housing.

     3.  Incorporation of electrical components into the housing

         and interconnection of electrical components.

     4.  Diagnostic testing.

     5.  Aging.

     6.  Program testing.

     7.  Final inspection.

     You state that the assembly process takes between 17 to 27

days.  The domestic components include the mainframe, cabling and

printed circuit board assemblies.  The imported components are 

from Japan, and include circuit board assemblies and subassemblies. 

You state that the assembly of the equipment requires special

equipment and technical expertise.

     The initial quality inspection takes three days and involves

specially trained technicians using a video microscope and special

integrated circuit test equipment to insure adequate soldering.  A

standard microscope is used to inspect a cross section of the

wiring to ensure consistent quality.

     The frames that are assembled are of U.S. origin.  Advantest

attaches hinges and brackets for the electrical components and

installs fans, power supplies and a basic wiring board.  This

process takes three to eight days depending on the features and

complexity of the model. 

     The printed wiring boards are installed into the housing, and

electrical connections of the assemblies are made to the frame and

interconnected with other assemblies within the housing.  A visual

inspection is also performed at this stage.  You state that this

work is highly detailed and is performed by employees with a

vocational technical background and takes two to four days.

     The automatic test equipment is then subjected to diagnostic

testing and replacement of faulty components and calibration of the

system.  This testing requires substantial technical expertise

performed by employees with technical degrees or extensive

electrical experience and specialized in-house training.  This

process takes three to four days.

     The automatic test equipment is then "aged" by being further

tested in a special enclosure with above normal operating

temperatures.  Components not capable of handling the higher

temperatures are removed and new components are integrated into the

automatic test equipment.  

     The automatic test equipment is further tested for each of its

functions and undergoes calibration and adjustment over a three to

four day process.  The automatic test equipment then undergoes a

comprehensive visual pre-inspection.  The equipment then is

subjected to additional diagnostics testing and thorough visual

inspection, calibration and fine tuning over a three to four day

period.

     You state that you wish to mark the automatic testing

equipment "Made in the U.S.A. with Foreign Components" or

"Assembled in the U.S.A."  If, however, Customs finds there to be

no substantial transformation in the U.S., you wish to mark the

product "Assembled in U.S.A., Made in Japan".

ISSUE:

     Are the imported components of the automatic test equipment

substantially transformed by the processing with U.S. parts which

occurs in the U.S. pursuant to section 134.35, Customs Regulations

(19 CFR 
134.35)?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.


1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to indicate

to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the

country of origin of the article.  The Court of International Trade

stated in Koru North America v. United States, 701 F. Supp. 229, 12

CIT 1120 (CIT 1988), that "in ascertaining what constitutes the

country of origin under the marking statute, a court must look at

the sense in which the term is used in the statute, giving

reference to the purpose of the particular legislation involved." 

The purpose of the marking statute is outlined in United States v.

Friedlaender & Co., 27 CCPA 297 at 302, C.A.D. 104 (1940), where

the court stated that:  "Congress intended that the ultimate

purchaser should be able to know by an inspection of the marking on

the imported goods the country of which the goods is the product. 

The evident purpose is to mark the goods so that at the time of

purchase the ultimate purchaser may, by knowing where the goods

were produced, be able to buy or refuse to buy them, if such

marking should influence his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 
1304.  Section 134.35, Customs Regulations (19 CFR


134.35), provides that the manufacturer or processor in the U.S.

who converts or combines the imported article into a different

article having a new name, character or use will be considered the

ultimate purchaser of the imported article within the contemplation

of 19 U.S.C. 
1304 and the article shall be excepted from marking. 

The outermost containers of the imported articles shall be marked,

but the new article resulting from the U.S. processing or

manufacturing is excepted from country of origin marking.

     Section 134.1(b) defines "country of origin" as: 

     "the country of manufacture, production, or growth of any

     article of foreign origin entering the United States. 

     Further Work or material added to an article in another

     country must effect a substantial transformation in order

     to render such other country the `country of origin'

     within the meaning of this part."

     In determining whether the combining of parts or materials

constitutes a substantial transformation, the issue is the extent

of operations performed and whether the parts lose their identity

and become an integral part of the new article.  Belcrest Linens v.

United States, 6 CIT 204, 573 F. Supp. 1149 (1983), aff'd, 2 Fed.

Cir. 105, 741 F.2d 1368 (1984).  Assembly operations which are

minimal or simple, as opposed to complex or meaningful, will

generally not result in a substantial transformation.  See C.S.D.

80-111, C.S.D. 85-25, C.S.D. 89-110, C.S.D. 89-118, C.S.D. 90-51,

and C.S.D. 90-97.

     A substantial transformation occurs when articles lose their

identity and become new articles having a new name, character or

use.  United States v. Gibson-Thomsen Co., 27 C.C.P.A. 267 at 270

(1940); National Juice Products Association v. United States, 628

F. Supp. 978, 10 CIT 48 (CIT 1986); Koru North America v. United

States, 701 F. Supp. 229, 12 CIT 1120, (CIT 1988).  Two court cases

have considered the issue of whether imported parts combined in the

U.S. with domestic parts were substantially transformed for country

of origin marking purposes.  In the first case, Gibson-Thomsen, the

court held that imported wood brush block and toothbrush handles

which had bristles inserted into them in the U.S. lost their

identity as such and became new articles having a new name,

character and use.  The second case involved imported shoe uppers

which were combined with domestic soles in the U.S.  The imported

uppers were held in Uniroyal, Inc. v. United States, 542 F. Supp.

1026, 3 CIT 220 (CIT 1982), to be the "essence of the completed

shoe" and therefore, not substantially transformed.

     In HQ 731432 (June 6, 1988), Customs set forth some factors to

be considered in determining whether imported goods combined in the

U.S. with domestic products were substantially transformed for

country of origin marking purposes.  The following six factors were

considered:

     1) whether the imported article is completely finished;

     2) the extent of the manufacturing process of combining

     the imported article with the domestic article as

     compared with the manufacturing of the imported article;

     3) whether the imported article is permanently attached

     to its counterparts;

     4) the overall importance of the imported article to the

     finished product;

     5) whether the imported article is functionally necessary

     to the operation of the finished article, or whether it

     is an accessory which retains its independent function;

     and 

     6) whether the imported article remains visible after the

     combining.

     These factors are not exclusive and there may be other factors

relevant to a particular case and no one factor is determinative. 

See HQ 728801 (February 26, 1986).  See also HQ 734219 (September

3, 1991).

     Customs has previously issued rulings concerning the

substantial transformation of computer monitors and television

chassis.  In HQ 711967 (March 17, 1980), Customs held that

television sets which were assembled in Mexico with printed circuit

boards, power transformers, yokes and tuners from Mexico and

picture tubes, cabinets, and additional wiring from the U.S. must

be marked with the country of origin as Mexico because the U.S.

parts were substantially transformed by the processing performed in

Mexico and all the components lost their individual identities to

become integral parts of the new article.  

     In HQ 732170 (January 5, 1990), a back-less television cabinet

containing a tuner, speaker and circuit board were imported into

the U.S. where they were combined with a color picture tube,

deflection yoke, electron beam bender and degousser coil, and a

remote control unit assembled into the chassis.  The U.S.

technicians placed wire ties and attached the cabinet back, tested,

aligned and packaged the televisions.  Customs held that the

domestic operations substantially transformed the imported chassis

and components.  But see HQ 730515 (June 29, 1987) (holding that

there was no substantial transformation when the television chassis

or cabinet was combined in the U.S. with the television set).

     In HQ 734097 (November 25, 1991), Customs ruled that imported

terminal video shells (computer terminal housings that contain

video electronics, but no logic boards) were substantially

transformed in the U.S. when they were processed by the

installation of certain key components, such as the terminal logic

boards, to make them into dumb terminals for certain computer

systems.  The addition of the logic boards was determined to create

a new article.  Computer terminal housings containing video

electronics but no logic boards were manufactured in Korea.  In the

U.S., four components (the terminal logic board, key switches, T-connector cables, and custom keyboards) were installed into the

empty shells and the video unit was aligned to receive new

communication protocol transmissions.  Even though no cost or skill

data was submitted, Customs held that this installation amounted to

a substantial transformation in the U.S. of the imported shells

into a new article -- a functional computer terminal.  Of clear

import in the reasoning in the decision of this case and the cases

cited therein, is that the assembly was performed in the U.S. and

the major components of the video unit were U.S.  See HRL 732170

supra.  See HQ 734213 (February 20, 1992)(finding a substantial

transformation when a computer monitor was changed into a

touchscreen monitor because the touchscreen monitor had a different

use than the plain computer monitor).  See also HQ 734045 (October

8, 1991) (finding that the combining of sub-assemblies and other

components of lap-top and notebook personal computers was a

substantial transformation).

          In C.S.D. 89-118 (July 14, 1989), Customs held that the

manufacture of printed circuit board assemblies ("PCB's")

constituted a substantial transformation.  The separate component

parts imported into Mexico acquired new attributes, and the PCB's

differed in character and use from the component parts from which

it was composed.  The production of the PCB's involved cutting,

shaping, winding, tinning, soldering and quality control testing,

which increased the components' value and endowed them with new

qualities which transformed them into an article with a distinct

new commercial identity. Customs found that the assembly of the

PCB's with the base, cover, and power supply, creating the final

product changed their character and resulted in a finished product

which was recognized as a new and different article of commerce

with a distinct name, character and use.  Additionally, the

assembly process involved a large number of components and a

significant number of different operations; required a relatively

significant period of time as well as skill, attention to detail,

and quality control; and resulted in a significant economic benefit

to the country of assembly from the standpoint of both the value

added to each component part and the overall employment generated

by the operations. See also C.S.D. 85-25, 99 Cust. Bull. 544

(1984).

     In regard to this case, considering the U.S. components used

and the extensive assembly and testing of the various parts as

discussed above, we find that the processing creates an article

which has a different name, character and use than the parts from

which it is created.  The processing in this situation involves a

considerable amount of time, skill and attention to detail and

requires stringent quality control, sophisticated equipment and

facilities, and technically skilled employees.  The character of

the components changes upon their assembly into a different article

of commerce; from circuit boards to automatic testing equipment. 

Therefore, because of the many steps and expertise required to

produce the automatic testing equipment, we determine that this is

not a simple assembly operation and the imported components are

substantially transformed in the U.S.  

     You wish to mark the automatic testing equipment "Made in the

U.S.A. with Foreign Components" or "Assembled in the U.S.A."  This

ruling does not address whether the product may be marked with the

U.S.A. symbol.  While Customs has determined that the imported

components are substantially transformed in the U.S., and therefore

no country of origin marking is required, the determination of

whether an article may be marked  "Made in USA" is under the

primary jurisdiction of the Federal Trade Commission.  We therefore

recommend that you contact the Federal Trade Commission, Division

of Enforcement, located at 6th and Pennsylvania Avenue, N.W.,

Washington, D.C.  20580, for any views concerning marking the

finished steel flanges with the "USA" symbol.

HOLDING:

     The imported components processed with the U.S. components in

the U.S., as described above effects a substantial transformation

and the automatic testing equipment is, therefore, excepted from

country of origin marking pursuant to 19 CFR 134.35.  However, the

outermost container of the imported components must be marked with

the components' origin.

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

