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CATEGORY:  MARKING

Mr. John R. Monteith

Pacific Silver, Inc.

A. Cortes Ave., Alang-Alang 

Mandaue City

Cebu Philippines

Dear Mr. Monteith:

RE:  Country of origin marking of Native American-style jewelry;

     19 CFR 134.43; metal tags

Dear Mr. Monteith:

     This is in response to your ruling request dated May 25, 1993,

regarding the country of origin marking requirements of imported

Native American-style jewelry.  This ruling is applicable only to

prospective importations.  We regret the delay in responding.  

FACTS:

     Your company manufactures Native American-style silver jewelry

in the Philippines.  You propose marking the country of origin on

a metal tag attached to the jewelry by means of a metal ring on the

end of the tag.  The metal ring is silver soldered closed so that

it cannot be removed except by cutting.  Two pairs of earrings, a

ring, and bracelet were submitted, each of which is indelibly

marked "PHILIPPINES" in the manner set forth above.  The tag

measures approximately 3/4 inches x 1/8 inch.  The marking on the

tag appears in large raised letters of approximately 8 points.  (A

point is approximately .01384 inch or 1/72 of an inch).  One

earring in each pair has a country of origin tag affixed.  

ISSUE:

     Whether the submitted samples satisfy the country of origin

marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134. 

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in conspicuous place

as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the article

(or container) will permit, in such a manner as to indicate to the

ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of

origin of the article.  

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exception of 19

U.S.C. 1304.  19 CFR 134.43(c) sets forth the requisite methods of

marking Native American-style jewelry.  With certain exceptions

which do not appear to be relevant here, the jewelry must be

indelibly marked with the country of origin by cutting, die-

sinking engraving, stamping, or some other permanent method.  The

indelible marking must appear legibly on the clasp or in some other

conspicuous location, or alternatively, on a metal or plastic tag

indelibly marked with the country of origin and permanently

attached to the article.

     On the submitted samples, the indelible country of origin

marking appears on a metal tag permanently affixed to each article

by means of a metal ring silver soldered to the article.  We find

that this method of marking satisfies the requirements of 19 CFR

134.43(c).  We also find that the marking on the samples satisfies

the general requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134

inasmuch as it is legible, conspicuous and permanent. 

     As long as the earrings are imported in pairs and Customs

officials at the port of entry are satisfied that the earrings will

be sold in such pairs, it is acceptable to mark one earring in the

pair with the country of origin.  

HOLDING:

     The submitted samples satisfy the requirements of 19 U.S.C.

1304 and 19 CFR Part 134.

                                Sincerely,

                                John Durant, Director 

                                Commercial Rulings Division 

cc:  District Director of Customs




