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MAR-2-05-CO:R:C:S 735443 DEC

CATEGORY:  Marking

Mr. Dale E. Wolfer

Randy International, Ltd.

147-95 Farmers Boulevard

Jamaica, New York 11434

RE:  Clarification of HRL 734929; 19 CFR 134.32(j); East Asiatic

     Co., Inc. v. U.S., 27 C.C.P.A. 364, C.A.D. 112 (1940)

Dear Mr. Wolfer:

     This is in response to your letter dated October 26, 1993,

presumably on behalf of Circuit Components, Incorporated in which

you seek a clarification of Headquarters Ruling Letter (HRL)

734929, dated May 6, 1993.

FACTS:

     In your request for a clarification of HRL 734929, you

provided additional information with respect to your client's

proposed importation.  Specifically, you indicated that the

bottles at issue are manufactured and silk-screened in Mexico. 

The bottles are to be exported to the United States to a bonded

facility from which they will be shipped to various countries

including Australia, England, and Belgium.  The bottles are

shipped and warehoused in the United States under bond for the

convenience of the shipper since the United States has more

frequent shipping schedules.  While in the United States, the

bottles may be co-mingled with domestically-manufactured bottles

in a bonded facility prior to being exported to other countries. 

While in a foreign country, the bottles will be filled with the

product for which they are designed.

ISSUE:

     Are empty disposable bottles of Mexican origin that are

transported in bond in the United States, placed in a bonded

facility and subsequently exported without being withdrawn for

consumption in the United States, subject to the country of

origin marking requirements?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the United States shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

nature of the article (or its container) will permit, in such a 

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the United

States

the English name of the country of origin of the article.  Part

134 of the Customs Regulations implements the country of origin

marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Part 134.32, Customs Regulations (19 CFR 134.32) sets forth

some of the general exceptions to marking requirements.  Section

134.32(j), Customs Regulations (19 CFR 134.32(j)), provides that

articles entered or withdrawn from warehouse for immediate

exportation or for transportation and exportation are excepted

from marking requirements.  This regulation does not exempt

articles entered into the United States which are intended for

distribution and consumption domestically.  This regulation

applies to situations, such as the case presented, where

merchandise enters the United States or is withdrawn from a

warehouse, solely for exportation or transportation and

exportation to another country and is never consumed or used in

the United States.

     It is well established, that as a general rule, goods are

considered "imported", and hence subject to the tariff statute,

when they are brought within a Customs district of the United

States with an intent to unlade.  Hollander Co. v. U.S., 22

C.C.P.A. 645, T.D. 47632 (1935); Estate of Pritchard v. U.S., 43

C.C.P.A. 85, C.A.D. 612 (1955); Sterling Bronze Co. v. U.S., 12

Ct. Cust. Appls. 338, T.D. 40487 (1924); Mills & Gibbs Corp.

v.U.S., 13 Ct. Cust. Appls. 72, T.D. 40933 (1925); and Charles T.

Smith, Inc. v. U.S., 11 Ct. Cust. Appls. 39, C.D. 789 (1943).  Of

significance to the case at hand is the opinion in East Asiatic

Co., Inc. v. United States, 27 C.C.P.A. 364, C.A.D. 112 (1940),

which involved an interpretation of the word "importation" as

used in the statute governing additional duties for failure to

mark, section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304).  The court in East Asiatic stated that "import" in the

tariff sense implies the bringing into the United States of

foreign goods for use or consumption here.  With respect to

marking the court stated that:

          when Congress enacted section 304(b), supra, relating

          to the marking of any imported goods, it had in mind

          merchandise which was to enter into our commerce.

          Unless the goods entered into our commerce, a failure

          to mark them would be of no concern . . ..  (East

Asiatic

          Co., Inc., 27 C.C.P.A. at 366-67).

     Based on the East Asiatic Co. decision, it follows that

imported articles and their containers that are placed in a

bonded warehouse to await transportation and exportation and are

not destined for consumption or use in the United States should

be excepted from the marking requirements of Section 304 of the

Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304).

     As noted in the facts above, the importer will warehouse the

bottles in a bonded facility and has no intention of entering the

bottles into the commerce of the United States.  The sole purpose

in transporting the goods from Mexico to the United States is to

allow the importer access to the more frequent shipping schedule

available in the United States.  Thus, consistent with the

holding in East Asiatic and pursuant to the exception from

marking provided for in 19 CFR 134.32(j), we find that, under the

circumstances of this case,  the goods and their outermost

packing containers are not subject to the marking requirements of

Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304).  This exception is not applicable if the goods are entered

for consumption, whether or not they are subsequently exported.

HOLDING:

     Foreign articles and their containers that are imported,

transported in bond to a bonded warehouse and then withdrawn for

immediate exportation or transportation and exportation, are

excepted from the marking requirements of 19 U.S.C. 1304.

     This ruling letter does not modify or revoke any portion of

HRL 734929 issued to Rudolph Miles & Sons, Incorporated on behalf

of Circuit Components, Incorporated.  This ruling is provided to

you as a clarification of the application of the marking statute

and regulations to imported items that are placed in a bonded

warehouse and then withdrawn for immediate exportation or

transportation and exportation.

                         Sincerely,

                         John Durant

                         Director, Commercial Rulings Division

