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MAR-2-05 CO:R:C:V  735568 AT

CATEGORY:  Marking

Chia-sheng Pan, Director

Coordination Council For North American Affairs

Economic Division

4301 Connecticut Ave., N.W. Suite 420

Washington, D.C. 20008-2387

RE:  Country of origin marking for imported wearing apparel;

     "Cut in" or "Fabric Made  & Cut in" in lieu of "Made in";

     words of similar meaning; clearly indicate; 19 CFR 134.46

Dear Mr. Pan:

     This is in response to your letters dated March 22 and May

10, 1994, concerning the acceptability of proposed country of

origin markings for imported men's golf and polo shirts.      

FACTS:

     The shirts will be processed in two countries, Taiwan and

China.  In Taiwan, Taiwanese fabric will be cut into the requisite

garment panels for assembly.  The cut panels are then shipped to

China to be assembled into the finished garment.  You state that

it is your belief that the country of origin of the finished shirts

is Taiwan based on Customs ruling HQ 952531 (November 25, 1992). 

You also state that marking appears on the finished shirt

indicating an origin other than Taiwan triggering the special

marking requirements of 19 CFR 134.46.  Assuming that the country

of origin of the finished shirts is Taiwan and the special marking

requirements of 19 CFR 134.46 are triggered, you have requested

Customs to determine whether it would be acceptable to mark the

finished shirts by any of the three following ways:

        1.  Made in Taiwan, Assembled in China; or 

        2.  Cut in Taiwan, Assembled in China; or

        3.  Fabric Made & Cut in Taiwan, Assembled in China 

ISSUE: 

     Do the proposed country of origin markings, as stated above,

satisfy the marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part

134.46?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to indicate

to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the

country of origin of the article.  

     With regard to the requirement to indicate the country of

origin, the Court of Customs Appeals has stated: 

         Obviously, the purpose of section 304, which goes

         into great detail as to how the marking shall be

         done, was to require a marking such as would be

         understood by purchasers of foreign-made goods as

         giving definite and reliable information as to the

         country of origin.  It is not reasonable to suppose

         that Congress, by the use of the word "indicate"

         meant only that the words used should hint at the

         country of origin.  The object sought to be obtain-

         ed by the legislature could best be obtained by an

         indication which was clear, plain, an unambiguous

         and which did more than merely hint at the country

         of origin (original emphasis added).

American Burtonizing Co. v. United States, 13 Ct. Cust. Appls. 652,

T.D. 41489 (1926).

     Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46), requires

that in any case in which the words "United States," or "American,"

the letters "U.S.A.," any variation of such words or letters, or

the name of any city or locality in the United States, or the name

of any foreign country or locality other than the country or

locality in which the article was manufactured or

produced, appears on an imported article or its container, there

shall appear, legibly and permanently, in close proximity to such

words, letters, or name, and in at least a comparable size, the  name of the country of origin preceded by "Made in," Product of,"

or other words of similar meaning.  The purpose of this section is

to prevent the possibility of misleading or deceiving the 

ultimate purchaser as to the actual origin of the imported goods.

     In this case, in order to comply with the special marking

requirements set forth in section 134.46 the country of origin of

the shirts (assumed to be Taiwan for purposes of this ruling) must

be preceded by the words "Made in", "Product of," or other words

of similar meaning.  Also, the proposed origin markings must

clearly indicate to the ultimate purchaser that the article's

country of origin is Taiwan.

     The proposed marking "Made in Taiwan, Assembled in China"

satisfies the special marking requirements of 19 CFR 134.46.  The

country of origin "Taiwan" is preceded by the words "Made in" as

required by 19 CFR 134.46.  Also, the proposed marking clearly

indicates that the country of origin of the shirt is Taiwan.  The

additional language "Assembled in China" would not confuse an

ultimate purchaser into believing that the article is of Chinese

origin but would be determined as an indication that some further

processing was performed in China to the finished article. 

Therefore, we find that this marking satisfies the requirements of

19 U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.46.   

     However, we find that the proposed markings "Cut in Taiwan,

Assembled in China" and "Fabric Made & Cut in Taiwan, Assembled in

China" do not satisfy the marking requirements of 19 U.S.C. 1304

and 19 CFR 134.46.  In our opinion the words "Cut in" and "Fabric

Made & Cut in" are not other words of similar meaning to "Made in"

and "Product of," as required by 19 CFR 134.46.  Also, the words

"Cut in" and "Fabric Made & Cut in" do not clearly indicate that

the country of origin of the article is Taiwan.  In our opinion,

an ultimate purchaser reading these markings could only determine

that the finished shirt was processed in Taiwan and China, but

could not determine the actual country of origin of the shirt as

required by 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.46.  Therefore, the

proposed markings "Cut in Taiwan, Assembled in China" and "Fabric

Made and Cut in Taiwan, Assembled in China" are not acceptable

country of origin markings for the imported shirts.  

     It should be noted that textile fiber products imported into

the U.S. must be labeled in accordance with the Textile Fiber

Products Identification Act (15 U.S.C. 70 through 70k) and the

rules promulgated thereunder by the Federal Trade Commission. 

Fiber content labelling is covered under the Textile Fiber Products

Identification Act.  Therefore, we suggest that you contact the

Federal Trade Commission, Division of Enforcement, 6th and

Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C. 20508, as to whether

the proposed marking for the imported garments satisfies such

requirements.

HOLDING:

     The proposed marking "Made in Taiwan, Assembled in China"

satisfies the marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR

134.46, and is an acceptable country of origin marking for imported

men's golf and polo shirts provided the country of origin of the

shirt is Taiwan.

     The proposed markings "Cut in Taiwan, Assembled in China" and

"Fabric Made & Cut in Taiwan, Assembled in China" do not satisfy

the marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.46, and

therefore are not acceptable country of origin markings for the

imported shirts.

                           Sincerely,

                           John Durant, Director

                           Commercial Rulings Division




