                            HQ 956108

                           May 16, 1994

CLA-2 CO:R:C:M 956108 KCC

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.:  9405.50.40

District Director

U.S. Customs Service

300 South Ferry Street, Room 2017

Terminal Island, California 90731

RE:  HRL 088123 and HRL 951391 revoked; glasses; principal use;

     Additional U.S. Rule of Interpretation 1(a); 7013.29.10;

     drinking glasses; 7010; other containers used for the

     conveyance or packing of goods; EN 70.10; HRL 950426;

     7013.99.35; votive; HRL 088123; HRL 953016; HRL 088742; HRL

     950245; non-electrical lamps and lighting fittings; EN

     94.05; candlesticks; HRL 089054

Dear District Director:

     This is in reference to Headquarters Ruling Letter (HRL)

088123 dated February 25, 1991 (Protest 2704-89-004153), and HRL

951391 dated August 10, 1992 (Internal Advice 14/92), on behalf

of Candle Corporation of America, which concerned the tariff

classification of glasses under the Harmonized Tariff Schedule of

the United States (HTSUS).  Pursuant to section 625, Tariff Act

of 1930 (19 U.S.C. 1625), as amended by section 623 of Title VI

(Customs Modernization) of the North American Free Trade

Agreement Implementation Act, Pub. L. 103-182, 107 Stat. 2057,

2186 (1993) (hereinafter section 625), notice of the proposed

revocation of HRL 088123 and HRL 951391 was published on April

13, 1994, in the Customs Bulletin, Volume 28, Number 15.

FACTS:

     The glasses at issue in HRL 088123 and HRL 951391 were the

same style of glasses.  HRL 951391 best described the glasses as

follows:

     ...is a glass container which is imported into the United

     States empty and then filled with wax and used as a candle

     holder.  The glass containers are in a tapered cylindrical

     shape and are approximately 4 inches in height, with a top

     about 2 3/4 inches in diameter, and a bottom about 2 inches

     in diameter.  They are made from low quality clear glass

     which holds 250 cc of wax.

     Both HRL 088123 and HRL 951391 classified the glasses under

subheading 7013.29.10, HTSUS, as drinking glasses. 

ISSUE:

     Are the glasses classified as drinking glasses under

subheading 7013.29.10, HTSUS, or as other containers used for the

conveyance or packing of goods under subheading 7010.90.50,

HTSUS, or as votive-candle holders under subheading 7013.99.35,

HTSUS, or as non-electrical lamps and lighting fittings under

subheading 9405.50.40, HTSUS?

LAW AND ANALYSIS:

     The classification of merchandise under the HTSUS is

governed by the General Rules of Interpretation (GRI's).  GRI 1,

HTSUS, states, in part, that "for legal purposes, classification

shall be determined according to the terms of the heading and any

relative section or chapter notes...."  The competing subheadings

under consideration are as follows:

7010.90.50     Carboys, bottles, flasks, jars, pots, vials,

               ampoules and other containers, of glass, of a kind

               used for the conveyance or packing of goods;

               preserving jars of glass; stoppers, lids and other

               closures, of glass...Other...Other containers

               (with or without their closures)....

7013           Glassware of a kind used for table, kitchen,

               toilet, office, indoor decoration or similar

               purposes (other than that of heading 7010 or

               7018)...

     7013.29.10     Drinking glasses, other than of glass-ceramics...Other...Other....Valued not over

                    $0.30 each.

     7013.99.35     Other glassware...Other...Other...Votive-candle holders.

9405.50.40     Lamps and lighting fittings including searchlights

               and spotlights and parts thereof, not elsewhere

               specified or included; illuminated signs,

               illuminated nameplates and the like, having a

               permanently fixed light source, and parts thereof

               not elsewhere specified or included...Non-electrical lamps and lighting fittings...Other...

               Other.

     Headings 7010 and 7013, HTSUS, are both considered "use"

provisions.  Additional U.S. Rule of Interpretation 1(a), HTSUS,

states that:

     [A] tariff classification controlled by use (other than

     actual use) is to be determined in accordance with the use

     in the United States at, or immediately prior to, the date

     of importation, of goods of that class or kind to which the

     imported goods belong, and the controlling use is the

     principal use.  

     Subheading 7013.29.10, HTSUS, provides for drinking glasses.

We are of the opinion that the subject glasses are not of the

class or kind of "drinking glasses" classifiable under subheading

7013.29.10, HTSUS.  At the time of importation, the physical

characteristics of the glasses indicates that they are not

principally used as drinking glasses.  They have mold seams,

knurling, beaded flange finish and embedded manufacturing

information.  These design features are not the type of features

found on drinking glasses.  Therefore, the glasses are not

properly classified as drinking glasses.

     Heading 7010, HTSUS, provides for bottles, vials and other

containers of glass which are of a kind used for the conveyance

or packing of goods.   Explanatory Note (EN) 70.10 of the

Harmonized Commodity Description and Coding System (HCDCS) (pg.

933-934), states that heading 7010 "covers all glass containers

of the kinds commonly used commercially for the conveyance or

packing of liquids or of solid products (powders, granules,

etc.)."  The types of containers covered by this heading include:

(A)  Carboys, demijohns, bottles (including syphon vases), phials

     and similar containers, of all shapes and sizes, used as

     containers for chemical products (acids, etc.), beverages,

     oils, meat extracts, perfumery preparations, pharmaceutical

     products, inks, glues, etc.

(B)  Jars, pots and similar containers for the conveyance or

     packing of certain foodstuffs (condiments, sauces, fruit,

     preserves, honey, etc.), cosmetic or toilet preparations

     (face creams, hair lotions, etc.), pharmaceutical products

     (ointments, etc.), polishes, cleaning preparations, etc.

(C)  Ampoules, usually obtained from a drawn glass tube, and

     intended to serve, after sealing, as containers for serums

     or other pharmaceutical products, or for liquid fuels (e.g.,

     ampoules of petrol for cigarette lighters), chemical

     products, etc.

(D)  Tubular containers and similar containers generally obtained

     from lamp-worked glass tubes or by blowing, for the

     conveyance or packing of pharmaceutical products or similar

     uses.

EN 70.10.  The ENs, although not dispositive, are to be looked to

for the proper interpretation of the HTSUS.  See, T.D. 98-80, 54

Fed. Reg. 35127, 35128 (Aug. 23, 1989).

     The key phrase in this instance is "commonly used

commercially for the conveyance" of products.  The root word of

"commercially" is commerce which is described as the exchange or

buying and selling of commodities.  Webster's Third New

International Dictionary (1986) and The Random House Dictionary

of the English Language (1983).  The root word of "conveyance" is

convey which is described as to carry, bring or take from one

place to another; transport; bear.  The Random House Dictionary

of the English Language (1983) and Webster's Third New

International Dictionary (1986).

     We are of the opinion that the glasses at issue are not

principally used as the class or kind of merchandise contemplated

by heading 7010, HTSUS, are used.  The types of containers found

in heading 7010, HTSUS, are principally used to convey a product

to the consumer who uses the product in the container and then

discards the container.  The glasses at issue are not principally

used to commercially convey candle wax.  The glasses are

necessary for the consumer to use the product, candle wax.  In

use, the glasses support the candle wax.  Additionally, some of

the glasses are not merely used as containers to convey the

candle wax to the consumer or support the candle wax.  As the

glasses at issue hold the wax while it is being burned, they are

not properly classified under heading 7010, HTSUS.  See,

Headquarters Ruling Letter (HRL) 950426 dated June 19, 1992,

which held that glass containers imported into the U.S. empty and

then filled with candle wax and a wick were classifiable as

votive-candle holders under subheading 7013.99.35, HTSUS, rather

than under subheading 7010.90.50, HTSUS.

     Subheading 7013.99.35, HTSUS, provides for glass votive-candle holders.  We have held that a glass votive-candle holder

is a glass holder chiefly used in churches, where the candles are

burned for devotional purposes.  See, HRL 088123 dated February

25, 1991, HRL 088742 dated April 22, 1991, and HRL 950245 dated

December 10, 1991.  Additionally, we have held that votive-candle

holders are generally of two types, large glasses or "sanctuary

lamps" which contain candles that burn for about a week and small

glasses which hold candles that burn for a few hours.  See, HRL

950426 dated June 19, 1992.

     We are of the opinion that the subject glasses are not

principally used as votive-candle holders.  There is no evidence

to show that these glasses are principally burned for devotional

purposes.  Therefore, classification under subheading 7013.99.35,

HTSUS, is inappropriate.

     Subheading 9405.50.40, HTSUS, provides for non-electrical

lamps and lighting fittings.  EN 94.05 (pg. 1581), states that

lamps and light fittings of this group can be composed of any

material and use any source of light, including candles.  In

addition, EN 94.05(I)(6) states that this heading covers "...in

particular candelabra, candlesticks, and candle brackets."  

     We are of the opinion that the terms "candlestick",

"candlestick holder", and "candleholder" are interchangeable.   

Candleholder has been defined as a candlestick, Webster's II New

Riverside University Dictionary, pg. 224 (1st ed. 1984), and as a

holder for a candle; candlestick, The Random House Dictionary of

the English Language, pg. 216 (1st Ed. 1983).  Candlestick has

been defined as a utensil for supporting a candle, whether

elaborately made or in the common form of a saucer with a socket

in the center, Webster's New International Dictionary , pg. 390

(2d ed. 1939).  Reference to lexicographic authorities is proper

when determining the meaning of a tariff term.  Hasbro

Industries, Inc. v. United States, 703 F. Supp. 941 (CIT 1988),

aff'd, 879 F.2d 838 (1989); C.J. Tower & Sons of Buffalo, Inc. v.

United States, 69 CCPA 128, 673 F.2d 1268 (1982).

     We have previously held that empty glass candle holders are

classified under subheading 9405.50.40, HTSUS, as non-electrical

lamps and light fittings.  See, HRL 953016 dated April 27, 1993,

HRL 088742 dated April 22, 1991, and HRL 089054 dated August 2,

1991, which classified glass candle holders as non-electrical

lamps and light fittings under subheading 9405.50.40, HTSUS,

pursuant to EN 94.05.

     Based on the above definitions and rulings, we find that the

glasses are, in fact, candlesticks as the term is used in the

ENs.  The articles at issue are a utensil used for supporting a

candle.  They are not elaborate, but are of a simple and, in some

of the glasses, decorative form.  Therefore, the glasses are

properly classified under subheading 9405.50.40, HTSUS, as non-electrical lamps and light fittings. 

HOLDING:

     The glasses are classified under subheading 9405.50.40,

HTSUS, as non-electrical lamps and light fittings, which is

currently subject to the Column 1 duty rate of 7.6 percent ad

valorem.

     HRL 088123 and HRL 951391 are revoked. You should advice the

Candle Corporation of America, the protestant and Internal Advice

applicant, of this decision.

     In accordance with section 625, this ruling will become

effective 60 days after its publication in the Customs Bulletin. 

Publication of rulings or decisions pursuant to section 625 does

not constitute a change of practice or position in accordance

with section 177.10(c)(1), Customs Regulations (19 CFR

177.10(c)(1)).

                                   Sincerely,

                              John Durant, Director                                            Commercial Rulings Division

