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CATEGORY:   Drawback

David O. Elliott, Esq.

Barnes, Richardson & Colburn

475 Park Avenue South

New York, N.Y. 10016

RE:
Unused merchandise drawback; 19 U.S.C. 1313(j); 19 U.S.C. 1333; Exports to 
NAFTA countries; 19 CFR 181.44(a), 181.45(b)

Dear Mr. Elliott:

FACTS:


This is in response to your letter dated October 6, 1994 on behalf of Arburg, Inc. ("Arburg").  By letter dated May 12, 1995, you provided additional information with respect to your request.


You ask how the new drawback law will apply to Arburg's prospective exports.  Arburg imports injection molding machines ("machines") from Germany.  It tests the machines in the U.S. before selling the machines to its customers.  Depending on the nature of the machine and the options requested by the customer, Arburg may replace, add, or remove components, or make similar additions or changes to the configuration of the machines which are exported to its customers in Canada.  


In your letter of October 6, 1994, you state as follows:


The exported machines vary only slightly from their condition as imported.  
Typically, Arburg exchanges one size component for another, or deletes or adds 
options as desired by the customer.  A prime example of the first case is the 
nozzle or cylinder, which Arburg often changes from one size to another to 
comply with a customer's specifications.  Such a change only marginally affects 
the capacity of the machine, not its function.  After modification, the machine 
continues to operate solely as an injection molding device.


In your letter of May 12, 1995, you state as follows:


According to our client, the serial number of a machine can never change.  Only 
changes in the following attributes of a machine can change the model number: 
the relative size of the base of the unit, the type of controls used, the tonnage 
weight of the unit, and a calculation of the relative capacity of the injection unit.  
As shown in the example below, changes made to machines exported to Canada 
do not include changes in those capacities.


Arburg has assured us that in the future it will export no machines with different 
model numbers from those it imports from Germany.  Arburg can do this by 
ordering units from its German supplier which fit the orders received from 
Canadian customers closely enough that a change in one of the above 

capacities will not be required before reexport to Canada.


...


...Arburg has provided us with another example of a machine with the "most" 
changes, which was in fact exported to Canada.  It represents a machine with 
more changes made to it than any other machine exported within the last three 
years.


...


...While in the United States, the cylinder was changed from 30 mm. to 22 mm.  
The following parts were added: audible alarm, needle shot off nozzle, air safety 
gate, water saver valve, and auto switch on.  The mechanical quick clamp with 
installation kit was removed, as was the hydraulic core pull.


...


...In the above example, as with all of Arburg's future exports, there is no change 
in serial number or model number.  The description of the machine on the 
invoice changes, but only to reflect the changes made to the machine in the 
United States.


The overall cost to Arburg of the options added was $3,129, while the cost of the 
options removed was $2,220.  As entered from Germany, the machine was 
invoiced at $30,096.  The machine, equipped with the customer-specified 
options, had a net cost to Arburg of $31,005.  Therefore, the value added by the 
options installed (less options removed) on the machine in the United States 
represents only $909, or less than three percent of the cost to Arburg.  On export 
to Canada, the machine is invoiced at $45,000.  The net value of the options on 
the export price ($5205 added minus $3570 removed) is $1,635, or 3.6% of the 
invoice price.

ISSUE:


How the drawback statute applies to the factual situation presented by Arburg.

LAW AND ANALYSIS:


19 U.S.C. 1313(j)(1) and (3) provide as follows:


(j) Unused merchandise drawback


(1) If imported merchandise, on which was paid any duty, tax, or fee imposed 
under Federal law because of its importation-



(A) is, before the close of the 3-year period beginning on the date of 

importation-




(i) exported, or




(ii) destroyed under customs supervision; and



(B) is not used within the United States before such exportation or 


destruction; then upon such exportation or destruction 99 percent of the 

amount of each duty, tax, or fee so paid shall be refunded as drawback.  

The exporter (or destroyer) has the right to claim drawback under this 

paragraph, but may endorse such right to the importer or any intermediate 

party.



*     *     *     *     *


(3) The performing of any operation or combination of operations (including, but 
not limited to, testing, cleaning, repacking, inspecting, sorting, refurbishing, 
freezing, blending, repairing, reworking, cutting, slitting, adjusting, replacing 
components, relabeling, disassembling, and unpacking), not amounting to 
manufacture or production for drawback purposes under the preceding 

provisions of this section on-



(A) the imported merchandise itself in cases to which paragraph (1) 

applies, or



(B) the commercially interchangeable merchandise in cases to which 

paragraph (2) applies,


shall not be treated as a use of that merchandise for purposes of applying 
paragraph (1)(B) or (2)(C).


With respect to exportations to Canada and Mexico, section 203 of the North American Free Trade Agreement (NAFTA) Implementation Act (Public Law 103-182; 107 Stat. 2057, 2086; 19 U.S.C. 3333), provides for the treatment of goods subject to NAFTA drawback.  Section 203(a) provides in pertinent part as follows:


(a) Definition of a Good Subject to NAFTA Drawback - For purposes of this Act 
and the amendments made by subsection (b), the term "good subject to NAFTA 
drawback" means any imported good other than the following:



(1) A good entered under bond for transportation and exportation to a 

NAFTA country.



(2) A good exported to a NAFTA country in the same condition as when 

imported into the United States.  For purposes of this paragraph-




(A) processes such as testing, cleaning, repacking, or inspecting a 


good, or preserving it in its same condition, shall not be considered 


to change the condition of the good, and




*     *     *     *     *


The Customs Regulations issued under the authority of the NAFTA Implementation Act specifically provide for the availability of drawback on the exportation of merchandise to a NAFTA country.  19 CFR 181.44(a) provides:


(a) General.  Except in the case of goods specified in §181.45 of this part, 
drawback of the duties previously paid upon importation of a good into the 
United States may be granted by the United States, upon presentation of a 
NAFTA drawback claim under this subpart, on the lower amount of:



(1) The total duties paid or owed on the good in the United States; or



(2) The total amount of duties paid on the exported good upon 

subsequent importation into Canada or Mexico.


19 CFR 181.44(g), promulgated by Treasury Decision 95-68 and published in the Customs Bulletin on September 20, 1995, provides:


(g) Unused goods under 19 U.S.C. 1313(j)(1) that have changed in condition.  
An imported good that is unused in the United States under 19 U.S.C. 1313(j)(1) 
and that is shipped to Canada or Mexico not in the same condition within the 
meaning of § 181.45(b)(1) may be eligible for drawback under this section, 
except when the shipment to Canada or Mexico does not constitute an 

exportation under 19 U.S.C. 1313(j)(4).


19 CFR 181.45(b) states in pertinent part:


(b) Claims under 19 U.S.C. 1313(j)(1) for goods in same condition.  A good 
imported into the United States and subsequently exported to Canada or Mexico 
in the same condition is eligible for drawback under 19 U.S.C. 1313(j)(1) without 
regard to the limitation on drawback set forth in §181.44 of this part.


...


(1) Same condition defined.  For purposes of this subpart, a reference to a good 
in the "same condition" includes a good that has been subjected to any of the 
following operations provided that no such operation materially alters the 

characteristics of the good:

 

(i) Mere dilution with water or another substance;



(ii) Cleaning, including removal of rust, grease, paint or other coatings;



(iii) Application of preservative, including lubricants, protective 

encapsulation, or preservation paint;



(iv) Trimming, filing, slitting, or cutting;



(v) Putting up in measured doses, or packing, repacking, packaging, or 
repackaging; or



(vi) Testing, marking, labelling, sorting or grading.


After a consideration of the facts presented and the applicable law and regulations, we make the following determinations.


The work performed by Arburg on the imported machines, as described in your letter of May 12, 1995 and excerpted supra, does not constitute a manufacture or production.  See 19 U.S.C. 1313(j)(3).  The work is more in the nature of a modification to the machines.  


With respect to the export of the machines to Canada or Mexico, when the machines have undergone the modifications described in your letter of May 12, 1995, as excerpted supra, those machines are not in the same condition as they were when imported, and therefore do not fall within the scope of 19 CFR 181.45(b).  Such machines do fall within the scope of 19 CFR 181.44(a) and (g), and the drawback payable under 19 U.S.C. 1313(j)(1) is limited accordingly.  This determination is based on a finding that the modifications to the machines do not constitute a manufacture or production and is contingent upon Arburg meeting all pertinent statutory and regulatory requirements.  


We note that, with respect to the export of the machines to a country other than Canada or Mexico, when the machines have undergone the modifications described in your letter of May 12, 1995, as excerpted supra, drawback would be payable under 19 U.S.C. 1313(j)(1) provided that all of the statutory and regulatory requirements are met inasmuch as the modifications to the machines would not constitute a manufacture or production for drawback purposes.  See 19 U.S.C. 1313(j)(3).   


Our determinations are strictly limited to the facts presented.

HOLDING:

 
With respect to the export of the machines to Canada or Mexico, when the machines have undergone the modifications described in your letter of May 12, 1995, as excerpted supra, those machines are not in the same condition as they were when imported, and therefore do not fall within the scope of 19 CFR 181.45(b).  Such machines do fall within the scope of 19 CFR 181.44(a) and (g), and the drawback payable under 19 U.S.C. 1313(j)(1) is limited accordingly.  This determination is based 

on a finding that the modifications to the machines do not constitute a manufacture or production and is contingent upon Arburg meeting all pertinent statutory and regulatory requirements.  







Sincerely,







Director







International Trade Compliance Division

