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                         November 3, 1995

ENT-4/ENT-1-01-R:I:EC   226254 CC 

CATEGORY:  Entry

Jeff Newman

Retail Operations Manager

Leafsport

60 Carlton Street

Toronto, Ontario  M5B 1L1

Canada

RE:  Entry of noncommercial textile shipments valued less than   $200; 19 U.S.C. 1321; 19 CFR 10.151

Dear Mr. Newman:

     This is in response to your letter of June 23, 1995,

requesting a ruling concerning the importation of shipments of

textile articles valued at less than $200.

FACTS:

     You state that Leafsport, located in Toronto, Canada,

markets various merchandise by mail order.  You have U.S.

customers who order by mail, fax, and phone.  You state that

these orders are typically made by individuals for their own

personal use.  After these orders are placed, they are shipped by

you to them by U.P.S. 

     You state that typically the orders placed are for

merchandise valued at less than $200, and include textile

articles such as hockey jerseys, baseball hats, and T-shirts. 

You have included samples of purchase orders for such orders.  

     You have requested a ruling concerning the treatment of

shipments you make, via U.P.S., that are of textile articles

valued at less than $200 and are noncommercial.  Specifically,

you request that such shipments be exempt from duty and allowed

informal entry, pursuant to the administrative exemption of 19

U.S.C. 1321 and section 10.151 of the Customs Regulations (19 CFR

10.151).

ISSUE:

     Is the subject merchandise permitted the administrative

exemption from duty pursuant to 19 U.S.C. 1321 and 19 CFR 10.151?

     Is formal entry required for the subject merchandise?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 651 of Title VI (Customs Modernization) of the North

American Free Trade Agreement Implementation Act, Pub. L. 103-182, 107 Stat. 2057, 2209 (1993) amended 19 U.S.C. 1321.  As

amended, section 321 authorized the Secretary of the Treasury to

promulgate regulations relating to administrative exemptions from

duty for certain articles, including gifts, and personal and

household goods.  In all other cases, the Secretary was

authorized to promulgate regulations providing for a duty

exemption for a specific amount, not to be less than $200.  The

prior law provided for a duty exemption for those articles valued

less than $5. 

     Interim regulations were published in the Federal Register

on June 13, 1994, T.D. 94-51 (59 FR 30289), which included

amending regulations concerning certain duty exemptions, e.g.,

Section 10.151 of the Customs Regulations (19 CFR 10.151).  These

regulations became effective on August 23, 1994.  See, T.D. 94-71

(59 FR 43283); see, also, T.D. 95-31 (60 FR 18983).

     19 CFR 10.151, as amended, provides that, subject to section

10.153, any shipment of merchandise imported by one person on one

day and having a fair retail value not exceeding $200 will be

exempt from duty, provided all other conditions of the regulation

are met.  19 CFR 10.151 also provides that the fair retail value

must be evidenced by the bill of lading (or other document filed

as the entry) or manifest listing each bill of lading.     

     19 CFR 10.153(g) provides that the exemption referred to in

section 10.151 is not to be allowed in the case of any

merchandise of a class or kind provided for in any absolute or

tariff-rate quota, whether the quota is open or closed. 

Generally, textile articles are subject to quota and visa

restraints.  Although quota/visa requirements may apply to

commercial shipments of textiles of any value, textile and

textile products imported for the noncommercial, personal use of

the individual importing the merchandise are not subject to

quota/visa restraints.  See, e.g., T.D. 80-38.  Consequently, the

exception of 19 CFR 10.153(g) does not apply if the textile

merchandise is for the noncommercial, personal use of the

individual importing it, and, in such a case, the administrative

exemption of section 10.151 may apply.  

     You state that your typical U.S. customer is an individual

who orders less than $200 worth of merchandise.  In addition,

these orders are typically for personal use of the purchaser, and

are not for resale.  You have submitted sample purchase orders

from U.S. customers to support your claims.  Assuming that an

order is under $200, noncommercial, and for the personal use of

the individual making the purchase, the administrative exemption

of 19 U.S.C. 1321 and 19 CFR 10.151 would apply, and no duty

would be applicable.  For any shipments you make that do not meet

these requirements, the above-cited administrative exemption

would not apply. 

     We note concerning the amendments of the regulations

relating to administrative exemptions, as authorized by section

1498, that they provide the person who may make entry of

shipments covered by section 321(a)(2) is the owner, purchaser,

or consignee of the merchandise or, when appropriately designated

by one of these persons, a Customs broker licensed under 19

U.S.C. 1641.  See T.D. 94-51.

     In this case, orders are placed by individual U.S. customers

by phone, fax, or mail.  Orders are paid at the time they are

placed by credit card or certified check.  Included with the

payment are shipping charges, which are agreed to at the time the

order is placed.  

     In J.L. Wood v. U.S., 62 CCPA 25, 33, C.A.D. 1139 (1974),

the court defined the term sale as the "transfer of property from

one party to another for consideration."  Section 2-106(1) of the

Uniform Commercial Code (U.C.C.) similarly defines sale as "the

passing of title from the seller to the buyer for a price."  In

this case, it is clear that the above definitions of sale are

met.  In addition, since consideration is the sales price of the

goods which is paid at time the order is placed and includes

shipping costs, the sale takes place at the time the order is

placed.  The individual U.S. customer, therefore, is the

purchaser and the shipper, U.P.S., has been designated as the

consignee.  Consequently, the administrative exemption of section

321 and 19 CFR 10.151 is permitted.     

     19 CFR 10.151 also provides that merchandise subject to this

exemption shall be entered under the informal entry procedures 

(see subpart C, part 143, and sections 128.24, 145.31, 148.12,

and 148.62, of this chapter).

     You state the shipments you make will be made via U.P.S.  19

CFR 128.24, which concerns informal entry procedures for imported

merchandise carried by express consignment, states that informal

entry procedures may be used generally when the shipment does not

exceed $1250 in value.  Informal entry procedures may not be

used, however, for prohibited or restricted merchandise,

merchandise which is subject to quota or quantitative restraints,

or any articles precluded from informal entry procedures by

virtue of section 498, Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1498).

     As stated above, in the factual situation you pose, quota

and visa restraints do not apply.  In addition, the subject

merchandise is not prohibited or restricted, nor is it precluded

from informal entry procedures under 19 U.S.C. 1498. 

Consequently, for the factual situation you pose, informal entry

is permitted.  

HOLDING:

     For the factual situation you pose, assuming that a shipment

is under $200, noncommercial, and for the personal use of the

individual making the purchase, the administrative exemption of

19 U.S.C. 1321 and 19 CFR 10.151 would apply, and no duty would

be applicable.  In addition, for this factual situation, informal

entry is permitted.  

                              Sincerely,

                              William G. Rosoff

                              Chief

                              Entry and Carrier Rulings Branch

