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CATEGORY:  Valuation

Matthew Chang

Assistant Vice President

Itochu International Trading

335 Madison Avenue

New York, N.Y.  10017

RE:  Prospective Ruling Request; Post-Importation Charges

Dear Mr. Chang:

     This is in response to your letter of May 16, 1995, in which

you request a ruling regarding the dutiability of certain post-importation payments made to the related party seller of imported

merchandise.  

FACTS:

     Itochu International Inc. purchases merchandise from its

related party company in Japan, Itochu Corporation of Japan

(hereinafter referred to as IJ), and resells it to U.S.

customers.  In addition to payment of an invoiced amount, your

company makes additional payments to the seller for costs

associated with the merchandise.  You state that at the time of

importation, it is generally not possible to estimate these

costs, and Customs agreed that an annual disclosure summarizing

such payments is reasonable.  You indicate that Customs deemed

all the payments to be part of the dutiable value, and additional

duties are submitted with each annual disclosure.  

     You describe the types of payments as follows:  (1)  tooling

costs, payments made to cover the cost of modification to various

parts;  (2)  price adjustments, the price for imported parts is

often based on a projected amount of parts to be purchased and

occasionally, the number of parts falls short of these

projections - an adjustment is assessed when the projected sales

amount does not reach a specified volume;  (3) exchange rate

adjustments due to currency fluctuations.  
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     In January, 1995, a portion of the business was assigned to

your subsidiary firm in the U.S., Texmac, Inc.  As a result,

Texmac now purchases from IJ, and acts as importer of record. 

First, the Japanese manufacturer of the goods sells to IJ.  The

merchandise is then sold by IJ to Texmac in the United States,

and Texmac sells to the ultimate U.S. purchaser.   

     The ultimate U.S. purchaser pays Texmac for the goods.  The

additional charges described above are paid by the final U.S.

purchaser directly to IJ, the seller.  Therefore, Texmac, the

importer and buyer of the merchandise from IJ, pays IJ for the

merchandise and the final U.S. purchaser pays IJ the additional

charges described.  

ISSUE:

     Whether the additional charges paid by the ultimate U.S.

purchaser to the seller of imported merchandise are part of the

price actually paid or payable.  

LAW AND ANALYSIS:

     Transaction value, pursuant to section 402(b) of the Tariff

Act of 1930, as amended by the Trade Agreements Act of 1979

(TAA), is the preferred method of appraisement.  Transaction

value is defined as the "price actually paid or payable" for the

merchandise when sold for exportation to the United States.  The

term "price actually paid or payable" is defined in section

402(b)(4)(A) as the " . . . total payment (whether direct or

indirect, . . . ) made, or to be made, for imported merchandise

by the buyer to, or for the benefit of, the seller".  (Emphasis

added).  

     For purposes of this ruling, we are assuming that the

transaction value of the imported merchandise is determined by

the sale between IJ and Texmac.  It appears as if Texmac merely

replaced Itochu Corporation, US, as the buyer and that Customs

has not questioned whether this is a valid transaction value.  We

do not have enough information to determine whether this is in

fact the sale which forms the basis of transaction value.  We are

assuming that the since the parties are related that the

relationship does not influence the price actually paid or

payable, and that transaction value is applicable in appraising

the merchandise.   

     As indicated above, the "price actually paid or payable" is

the total payment made by the buyer to, or for the benefit of,

the seller.  Although the ultimate U.S. purchaser is not the

buyer of the merchandise with respect to the import transaction,

the additional charges paid by the ultimate U.S. purchaser to IJ

are part of the price actually paid or payable made by the buyer

to the seller.  We have ruled that payments made by the ultimate

purchaser in the United States, through the importer, to the

foreign manufacturer are part of the price actually paid or

payable as indirect 
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payments.  See, HQ Rulings 543574 dated March 24, 1986 and 543882

dated March 13, 1987, affirmed by 554999 dated January 5, 1989.  

HOLDING:

     The payments made by the ultimate U.S. purchaser to the

seller of imported merchandise are indirect payments to the

seller and are part of the price actually paid or payable for the

imported merchandise.  For purposes of this ruling request, we

assume that your company will continue to monitor and confirm the

additional payments made to the seller, and that the additional

duties owed will be submitted with each disclosure.  You indicate

that the additional payments are disclosed and duty is paid on an

annual basis.  This is an issue which must be worked out with the

concerned port office.  It is at the discretion of the port

director as to how often the additional payments should be

disclosed.             

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

