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Madeline B. Kuflik, Esq.

Assistant General Counsel

Matsushita Electric Corporation of America

One Panasonic Way

Panazip:  3B-6

Secaucus, NJ 07094

RE:  Article 509, NAFTA; exception to change in tariff shift rule

not satisfied; parts; RVC

Dear Ms. Kuflik:

     This is in reply to your letter of July 28, 1995, filed on

behalf of Kyushu Matsushita Corporation of America ("AKME"), in

which you requested an advance ruling as to whether a regional

value content test may be used to qualify deflection yokes as

originating goods under the North American Free Trade Agreement

("NAFTA").

FACTS:

     AKME imports deflection yokes produced in Mexico by a related

party producer.  The deflection yokes are classified in subheading

8540.91.20, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTSUS).  A major component of the deflection yokes is a ferrite

core classified in subheading 8540.91.50, HTSUS.

     The applicable rule of origin in this instance provides that

a good classified in subheading 8540.91 originates in the territory

of a NAFTA country where there is a change to subheading 8540.91

from any other heading.  However, since the ferrite core and

deflection yoke are classified in the same subheading, the

deflection yoke does not qualify as an originating good because the

ferrite core does not undergo a change in classification.

ISSUE:

     The issue presented is whether the deflection yoke qualifies

as an originating good under one of the exceptions to the change in

tariff classification requirement such that the NAFTA origin

determination may be based on a regional value-content test.

LAW AND ANALYSIS:

     The Appendix to the NAFTA Rules of Origin Regulations ("ROR";

19 C.F.R. pt. 181 app.; NAFTA Rules of Origin Regulations, as

amended by T.D. 95-68, 60 Fed. Reg, 46334 (1995), 29:38 Cust. B. &

Dec. 1 (1995)), sets forth, at section 4(4), certain exceptions to

the change in classification requirement of section 4(2).  In

particular, section 4(4) provides in pertinent part that a good

originates in the territory of a NAFTA country where:

     b)  except in the case of a good provided for in any of

     Chapters 61 through 63,

          (i)  the good is produced entirely in the territory

          of one or more of the NAFTA countries,

          (ii)  one or more of the non-originating materials

          used in the production of the good do not undergo

          an applicable change in tariff classification

          because

               (A)  those materials are provided for under

               the Harmonized System as parts of the good,

               and

               (B)  the heading for the good provides for

               both the good and its parts and is not further

               subdivided into subheadings, or the subheading

               for the good provides for both the good and

               its parts,

          (iii)  the non-originating materials that do not

          undergo a change in tariff classification in the

          circumstances described in subparagraph (ii) and

          the good are not both classified as parts of goods

          under the heading or subheading referred to in

          subparagraph (ii)(B),

          (iv)  each of the non-originating materials that is

          used in the production of the good and is not

          referred to in subparagraph (iii) undergoes an

          applicable change in tariff classification or

          satisfies any other applicable requirement set out

          in Schedule I,

          (v)  the regional value content of the good,

          calculated in accordance with section 6, is not

          less than 60 percent where the transaction value

          method is used, or is not less than 50 percent

          where the net cost method is used, and

          (vi)  the good satisfies all other applicable

          requirements of this Appendix, including any

          applicable, higher regional value-content

          requirement provided for in section 13 or Schedule

          I.

60 Fed. Reg. 46395, ROR, section 4(4)(b).

     In the instant case, the good, i.e., the deflection yoke, is

produced entirely in Mexico and one of the non-originating

materials, i.e., the ferrite core, is provided for under a parts

provision, and the subheading for the good (8540.91) provides for

both the good and its parts.  Thus, the requirements of sections

4(4)(b)(i)-(ii) are satisfied.  However, section 4(4)(b)(iii) of

the ROR contains a further requirement that, in order for the good

to originate, the non-originating material that does not undergo a

change in tariff classification and the good in which that material

is used must not be classified as parts of goods under a heading or

subheading that provides for both the good and its parts.  Here,

this requirement is not met because the ferrite core that does not

undergo a change in classification and is classified with the

deflection yoke in a subheading that provides for the good and its

parts.  Since the deflection yokes do not meet all the requirements

of section 4(4)(b) of the ROR the exception to the change in

classification requirement does not apply.  Consequently, the

question of a regional value-content test does not arise.

HOLDING:

     The deflection yokes do not qualify as originating goods under

the exception to the change in tariff classification requirement

set forth in section 4(4)(b) of the ROR.  A regional value-content

test may not be used to determine the origin of the deflection

yokes.

     This holding applies only to the specific factual situation

and merchandise identified in the ruling request.  This position is

clearly set forth in section 181.100(a)(2), Customs Regulations,

which states that a NAFTA ruling letter is issued on the assumption

that all the information furnished in connection with the ruling

request and incorporated therein, directly, by reference, or by

implication, is accurate and complete in every respect.  Should it

subsequently be determined that the information furnished is not

complete and/or does not comply with 19 C.F.R. 
 181.100(a)(2),

this ruling will be subject to modification or revocation.  In

addition, any change in the facts furnished in connection with this

ruling may affect the outcome of the regional value content

determination.  In such a case, it is recommended that a new ruling

request be submitted in accordance with 19 C.F.R. 
 181.93.

                         Sincerely,

                         Acting Director

                         International Trade Compliance Division

