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                                           January 12, 1995

CLA-2: CO:R:C:S 558648 BLS 

CATEGORY: 9802.00.50

Mary E. Gill, Esq.

AT&T

P.O. Box 25000

Greensboro, NC 27420

   RE:  Eligibility of telephones and telephone answering systems

   imported from Mexico for           duty-free treatment under

   9802.00.50, HTSUS; 19 CFR 181.64; Foreign Trade Zone;         

   continuous customs custody

Dear Ms. Gill:

    This is in reference to your letter dated July 27, 1994,

requesting a ruling that telephone sets and telephone answering

systems repaired in Mexico and then returned to the U.S. under the

described circumstances will be eligible for duty-free treatment

under subheading 9802.00.50, Harmonized Tariff Schedule of the

United States (HTSUS).

FACTS:

    The following scenarios are described:

    1) AT&T's Consumer Products Division ("AT&T") sends telephone

sets (corded and cordless) and telephone answering systems to

Mexico from the U.S. for repair. AT&T also imports electronic

components from the Far East in bond to a Foreign Trade Zone

("FTZ") in San Antonio, Texas. The components are stored in the FTZ

until they are needed in AT&T's four repair facilities in Mexico.

They are then shipped in bond from the FTZ to the appropriate

repair facility, to be used in the repair of the telephones and

telephone answering systems.

    2) In the second situation, the articles needing repair are

inadvertantly sent to the wrong repair facility in Mexico. For

example, a cordless telephone may be sent to a facility which

repairs only telephone answering systems. When this occurs, the

items are returned to the U.S. and entered into a FTZ. In most

instances, the set or system returned from Mexico to the FTZ will

be re-routed to the appropriate repair facility. In some instances,

however, the set will be exported from the FTZ to another country

(not Mexico), or sent for destruction.
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LAW AND ANALYSIS: 

    Subheading 9802.00.50, HTSUS, provides duty-free treatment for

articles returned to the U.S. from Mexico after having been exported

to be advanced in value or improved in condition by means of repairs

or alterations, provided the documentation requirements set forth

under section 181.64(c), Customs Regulations ( 19 CFR 181.64(c)), are

satisfied. Pursuant to this implementing regulation, certain

declarations must be filed in connection with the entry of these

goods returned from Mexico after having been exported for repairs or

alterations and claimed to be duty-free, including the following:

            (ii) A declaration by the owner, importer, consignee,

        or agent having knowledge of the pertinent facts in

        substantially the following form:

            I,          , declare that the (above)(attached)

        declaration by the person who performed the repairs or

        alterations abroad is true and correct to the best of my

        knowledge and belief; that the goods were not previously

        imported in bond or admitted into a foreign trade zone or

        imported in similar status; that such goods were exported

        from the United States for repairs or alterations from    

            (port) on            ,19       ; and that the goods

        entered in their repaired or altered condition are the

        same goods that were exported on the above date and that

        are identified in the (above)(attached) declaration.

        (Emphasis added.)

    U.S. Note 1, Subchapter II, Chapter 98 ("U.S. Note 1 "),

provides as follows:

   1.   Except for goods subject to NAFTA drawback, this subchapter

        shall not apply to any article exported:

    (a) From continuous customs custody with remission, abatement

or refund of duty;

    (b) With benefit of drawback;

    (c) To comply with any law of the United States or regulation

of any federal agency

    requiring exportation; or

    (d) After manufacture or production in the United States under

heading 9813.00.05.

Accordingly, if any one of these exclusions is applicable, the

returned items in the instant case would not be eligible for duty-free treatment under subheading 9802.00.50, HTSUS, even if an

acceptable repair or alteration was performed on the returned item.
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     Pursuant to section 81c, title 19, U.S.C. (19 U.S.C. 81c),

foreign and domestic merchandise admitted into a FTZ shall not be

considered to be in the customs territory of the U.S. (See also

Part 146, Customs Regulations (19 CFR Part 146)). Therefore, while

in a FTZ, merchandise (either foreign or domestic) is not

considered to be in continuous customs custody.

    Under the first scenario, although certain components were

exported from an FTZ to Mexico to be used in the repair of

telephones and telephone answering systems, the articles that were

exported from the U.S. for repairs and returned from Mexico,

telephones and telephone answering systems, were not

"previously...admitted into a foreign trade zone .... "Therefore,

under this situation, the exportation of these components from an

FTZ to be used in the manner described would not preclude a

declaration, pursuant to 19 CFR 181.64(c)(ii), that the goods were

not previously admitted into an FTZ. Assuming all other statutory

and regulatory requirements are satisfied, the returned telephones

and telephone answering systems will be eligible for duty-free

treatment under subheading 9802.00.50, HTSUS, upon return to the

U.S.

    Under the second scenario, we find that the telephones and

telephone answering systems admitted into the FTZ are not exported

1 ) from continuous customs custody, 2) with benefit of drawback,

3) to comply with a U.S. law or regulation of any federal agency

requiring exportation, or 4) after manufacture or production in the

U.S. under heading 9813.00.05. Accordingly, the statutory

exclusions under U.S. Note 1 are inapplicable to this situation.

Under the circumstances, assuming all other statutory ind

regulatory requirements are satisfied, the repaired telephones and

telephone answering systems will be eligible for duty-free

treatment under subheading 9802.00.50, HTSUS, upon return to the

U.S.

    The statement in the declaration of the owner, importer,

consignee, or agent (quoted above) that the goods were not

previously "admitted into a foreign trade zone" is pertinent only

with respect to goods subject to NAFTA drawback. Based on the

information provided, there appears to be no question that, under

this scenario, the repaired telephones and telephone answering

systems would not be subject to NAFTA drawback (See Subpart 181,

Customs Regulations (19 CFR Subpart E, Part 181)). Therefore, under

the second scenario, the fact that the articles needing repair were

previously admitted into a foreign trade zone is irrelevant to a

determination of the eligibility of the articles for subheading

9802.00.50, HTSUS, treatment.

HOLDING:

    1 ) Components exported to Mexico from a foreign trade zone to be

used in the repair of telephones and telephone answering systems are

not the articles that were exported for repairs and returned.

Therefore, the exportation of these components will not preclude 
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a declaration under 19 CFR 181.64(c)(ii), upon return of the repaired

telephones and telephone answering systems, that the goods were not

previously admitted into a foreign trade zone. Assuming all other

statutory and regulatory requirements are satisfied, the repaired

telephones and telephone answering systems will be eligible for duty-free treatment under subheading 980200.50, HTSUS, upon return to the

U.S.

    2) Under the facts presented, the exportation of telephones and

telephone answering systems from a foreign trade zone to Mexico for

repair operations does not in itself preclude eligibility of these

goods for duty-free treatment under subheading 9802.00.50, HTSUS,

upon return to the U.S., if all other statutory and regulatory

requirements for such eligibility are satisfied.

    A copy of this ruling should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is entered. If the documents have

been filed without a copy, this ruling should be brought to the

attention of the Customs officer handling the transaction.

Sincerely,

                                 John Durant, Director

Commercial Rulings Division

